Locuri izolate si putin cunoscute din Romania, ideale pentru sarbatorile de iarna in 2020

Autor: Paul Barbu - Redactor
Miercuri, 02 Decembrie 2020, ora 00:27
18250 citiri
Locuri izolate si putin cunoscute din Romania, ideale pentru sarbatorile de iarna in 2020

Cum distantarea fizica a devenit o obligatie pe care trebuie sa o respectam cu totii, Ziare.com a cautat cateva locuri din Romania unde poti petrece sarbatorile de iarna fara sa te inghesui.

Satul Zmeilor - Dragus (Brasov) este un satul sasesc la poalele Muntilor Fagaras, la 90 de kilometri de Brasov. Satul de aici s-a "civilizat" cu fonduri europene, dar si-a pastrat toate traditiile locului, astfel ca asezarea este ideala pentru petrecerea sarbatorilor de iarna.

Satul are si o partie de schi care a fost inaugurata cu mai bine de 10 ani in urma. Calitatea ei este la nivelul celor din Poiana Brasov, dar la preturi mult mai mici. Si daca esti in cautare de cazare, nu vei fi dezamagit nici de preturi, nici de calitatea serviciilor.

Daca totusi nu esti fanul sporturilor de iarna, Dragus are si multe atractii mai traditionale precum casele vechi din Tara Fagarasului sau chiar biserica satului, veche de aproape 200 de ani. Si pentru ca ai ales un astfel de loc sigur vrei sa te delectezi si cu mancarurile traditionale ale locului, preparate chiar de gazdele tale. Asa ca, pentru un altfel de Craciun sau Revelion, nu trebuie sa te inghesui cu restul celor care aleg destinatiile consacrate.

Polovragi (Gorj) este o asezare intesata cu traditie si istorie, aici fiind unele dintre cele mai vechi urme de istorie legata de tara noastra. Si daca nu vrei neaparat sa te bucuri de istoria daco-romana a locului, atunci poti merge la manastirea Polovragi sau chiar pestera cu acelasi nume. Pensiunile retrase cu mult spatiu iti ofera o cazare linistita, departe de aglomeratia locurilor agitate, astfel incat sarbatorile de iarna pot capata un alt sentiment, mai ales in pandemie.

Pe o raza de cateva zeci de kilometri ai si partii de schi, si obiective turistice traditionale, dar si unele naturale. Toate sunt atat de diversificate incat nu te vei plictisi nici daca vrei.

Richis (Sibiu) - Aici eco-turismul este la el acasa, iar daca ai ajuns in toiul iernii, cu atat mai bine! Ai la dispozitie, pe langa degustari de mancaruri traditionale, si o "cursa" prin vinurile locului. Cazarea este la preturi acceptabile si chiar prietenoase daca esti cu intreaga familie.

De asemenea, daca vrei sa vizitezi, poti merge, in primul rand, la biserica fortificata din localitate, mai ales ca aceasta a adapostit la un moment dat un ordin monahal si vine cu o istorie aparte. Se spune despre calugarii de aici ca au fost alungati de catre sateni in perioada Reformei, iar biserica a revenit comunitatii. Bazilica cu 3 nave si fara turn ridicata in sec. al XIV-lea a fost aparata de un zid de incinta cu doua turnuri de aparare si drum de straja.

Satul a fost atestat in 1283, locul fiind unul "mlastinos, neprimitor, cu o fauna salbatica".

Valea Zalanului (Covasna) este locul in care calci pe urmele Printului Charles. Cele cateva zeci de case care sunt in aceasta zona iti ofera linistea aceea dupa care tanjim fiecare atunci cand dorim sa ne departam de oras si aglomeratia acestuia. Casele batranesti din Valea Zalanului ofera gazduire celor care vor sa se bucure de relaxare. Spre deosebire de restul locurilor prezentate in acest articol, Valea Zalanului este un loc in care vii doar pentru liniste si pace. Vii sa te regasesti si poate, sa pleci ceva mai impacat cu tine. La cativa kilometri departare de Valea Zalanului poti merge in excursie cu familia pentru a vizita ferma de bizoni.

Dubova (Mehedinti) - Desi este o destinatie mai mult pentru vara, asta nu inseamna ca nu te poti bucura de o vacanta linistita pe malul Dunarii. Locul abunda de pensiuni unde va puteti relaxa pe perioada sarbatorilor de iarna. Si pentru ca nu prea ai ce face aici pe timp de iarna, avand in vedere ca majoritatea activitatilor se preteaza mai mult pentru sezonul de vara, poti vizita totusi Chipul lui Decebal sau Manastirea Mraconia, care a fost ridicata pe locul unui fost punct de observatie si dirijare a vaselor de pe Dunare.

De asemenea, pe malul sarbesc, in apropiere de Cazanele Mici, se gaseste de aproximativ 2.000 de ani o placa memoriala antica numita Tabula Traiana. Pe malul opus trecea vechiul drum roman cu parapete de protectie. Tabula este fixata in piatra si pe ea sunt reprezentati doi delfini plutind si un vultur pe cer.

Voucherele de vacanta isi prelungesc valabilitatea pana la 31 decembrie 2021

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#destinatii vacanta de iarna, #locuri departe de aglomeratie, #Sarbatori de Iarna , #vacante
Comentarii