Cele mai frumoase castele din lume, cu istorii fascinante (Galerie foto)

Sambata, 15 Iunie 2013, ora 21:22
10871 citiri
Cele mai frumoase castele din lume, cu istorii fascinante (Galerie foto)
Foto: Yahoo Travel

Castele lumii au fost intotdeauna niste atractii turistice fascinante. Aceste minunatii sunt niste locuri incarcate de istorie, unde abunda povestile misterioase. Printre cele mai frumoase castele din lume le remarcam pe cele de la Versailles, din Franta, Hawa Mahal, din India sau Grand Palace, din Thailanda.

Castele sunt adevarate fortarete si ele au fost construite cu multe secole in urma, fiind resedinte ale unor fosti regi, printi sau familii nobiliare, potrivit Yahoo Travel.

Va prezentam 10 castele din diverse colturi ale lumii, care captiveaza turistii prin arhitectura lor uimitoare si prin istoriile regale fascinante.

Alhambra, Spania

In varful dealului al-Sabika din Granada, care se afla la aproximativ 418 kilometri distanta de Madrid, Alhambra a servit ca o fortareata militara ideala, datorita locatiei sale izolate.

Castelul nu a devenit resedinta regala pana la Mohamed I, primul sultan al dinastiei Nasrid din secolul al XIII-lea. In 1492, sultanul Mahomed al XII-lea a predat castelul regelui Spaniei, Ferdinand al II-lea.

Matsumoto, Japonia

Construit in 1504 in timpul perioadei razboiului civil din Japonia, castelul Matsumoto a fost conceput ca o mica fortareata. De-abia in timpul shogunatului Tokugawa, de la inceputul secolului al XVII-lea, s-au construit cele trei turnuri ale structurii, care s-au pastrat pana astazi.

Matsumoto nu a fost atacat niciodata, el avand cel mai vechi turn din Japonia, care masoara 29 de metri. Castelul se afla la aproximativ 70 de kilometri sud-vest de Nagano, situat in centrul Japoniei.

Versailles, Franta

Cand regele Frantei, Ludovic al XIII-lea a construit Chateau de Versailles in 1631, el era doar o cabana de vanatoare situata la aproximativ 24 de kilometri vest de Paris. Fiul sau, regele Ludovic al XIV-lea a extins Versailles-ul intr-un palat intre 1661 si 1710.

Monarhia franceza a ramas la Versailles pana in 1789, cand s-a produs Revolutia, iar regentii au fost fortati sa fuga la Paris. Castelul a fost un refugiu generos pentru imparatul Napoleon Bonaparte.

In prezent, Versailles este una dintre cele mai mari atractii turistice din Franta, atragand anual milioane de turisti.

Catherine, Rusia

Castelul decorat in alb, albastru si aur se afla la Puskin, situat la 32 de kilometri sud de Sankt Petersburg. El a fost construit de tarul rus Petru cel Mare pentru sotia sa, Catherine I in anul 1717.

Fiica lui Petru, imparateasa Elisabeta a Rusiei a reproiectat tot palatul in 1743 pentru a rivaliza cu Versailles. Castelul are o fatata decorata cu mai mult de 90 de kilograme de aur. Sala Amber a fost impodobita cu 5.400 de kilograme de chihlimbar.

Neuschwanstein, Germania

Castelul a fost ridicat in 1868 pentru a-i servi drept refugiu regelui german Ludwig al II-lea. Constructia sa a continuat pana in anul 1892. In prezent, Neuschwanstein este vizitat de 1,4 milioane de vizitatori pe an. El este situat la 120 de kilometri sud-vest de Munchen.

Hawa Mahal, India

In 1799, Maharajahul indian Sawai Pratap Singh a construit Hawa Mahal la Jaipur. Castelul este denumit "Palatul vanturilor", facand referire la brizele din vest care bat peste cele 593 de ferestre ale sale.

Hearst, Statele Unite

Incepand cu anul 1919, magnatul William Randoph Hearst a inceput construirea unui castel pe varful unui deal din San Simeon, California, situat la aproximativ 160 de kilometri sud de Monterey. Palatul Hearst este un simbol al bogatiei americane, avand 165 de camere.

Grand Palace, Thailanda

Cand regele Rama I a preluat puterea in Siam, 1782, el a construit un palat in centrul orasului Bangkok, pentru a servi drept resedinta oficiala pentru regii din dinastia Chakri.

Marele palat este unul dintre obiectivele cele mai vizitate din Bangkok, capitala Thailandei de astazi.

Chambord, Franta

Castelul Chambord este situat la aproximativ 178 de kilometri sud de Paris. Regele Francois I a inceput construirea castelului in 1519. Unii sustin ca Chambord a fost proiectat de Leonardo da Vinci.

Smithsonian, Statele Unite

Desi construit in stilul Norman (o combinatie dintre arhitectura romanica si gotica din secolul al XII-lea), castelul Smithsonian din Washington a fost finalizat in 1855. Cladirea a devenit fundatia Muzeului Institutului Smithsonian.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#cele mai frumoase castele, #fotografii castele atractii turistice, #castele istorii misterioase , #atractii