Cazarea de Paste in Mamaia, mai scumpa ca un sejur all inclusive in Maldive. Cat platesc romanii pentru un mini-concediu la Marea Neagra

Sambata, 17 Aprilie 2021, ora 20:17
11272 citiri
Cazarea de Paste in Mamaia, mai scumpa ca un sejur all inclusive in Maldive. Cat platesc romanii pentru un mini-concediu la Marea Neagra
FOTO: Pixabay.com

Romanii au fost foarte interesati, in pandemie, de destinatii cat mai exotice, care nu erau incluse in lista galbena, pentru ca nu era necesar sa stea in carantina la plecare sau la intoarcere. Vacantele in insule precum Maldive sau Zanzibar au fost la mare cautare si accesibile ca pret.

Vacanta de Paste, care coincide anul acesta cu minivacanta de 1 Mai, a determinat hotelierii si agentii de turism sa vina in intampinarea turistilor cu oferte care mai de care mai atractive, atat in tara, cat si in strainatate.

Potrivit unui site de rezervari, la unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din statiunea Mamaia, pretul pentru o camera pentru doi adulti, pentru o vacanta de 7 zile, in intervalul 29 aprilie - 6 mai este de 12.800 de lei. In acesti bani, turistii au micul dejul inclus.

Astfel, pretul pentru o noapte/persoana este de 914,28 lei.

Ca facilitati, site-ul mentioneaza "camere cu decor elegant si cu vedere la mare. Camerele includ aer conditionat, internet gratuit prin cablu, cutie de valori, TV cu ecran plat si canale prin satelit. Pentru confortul oaspetilor, baile includ halat si papuci, precum si uscator de par.". De asemenea, hotelul are piscina in aer liber cu zona pentru copii, gradinita interioara, centru de infrumusetare, zona de fitness, boutique de moda si parcare securizata.

In Costinesti, preturile pentru aceeasi periada variaza intre cateva sute de lei si ajung chiar si pana la 9.000 lei, in functie de dotari si facilitati.

Iar cei care vor sa-si petreaca vacanta de Paste in Delta Dunarii, la un hotel din Tulcea, de exemplu, de patru stele, pretul pentru doi adulti poate ajunge pana la 3.000 lei. La un hotel din Sinaia, care are conditii asemanatoare, pretul ajunge pana la 9.000 lei.

Pe de alta parte, preturile pentru Seychelles sunt asemanatoare cu cele din Mamaia. Pentru o vacanta in aceeasi perioada, doi adulti platesc la un resort de 5 stele putin peste 12.000 lei.

Pe site este mentionat ca oaspetii au la dispozitie numeroase restaurante, care ofera preparate din bucataria locala, mic dejun tip bufet, gustari langa piscina sau cina tipica din zona. Barurile ofera cocktailuri si sucuri tropicale locale. Pentru oaspetii amatori de sport, activitatile includ tenis, squash, inot si snorkeling la plaja privata. Exista o sala de gimnastica si un centru de wellness care ofera diverse tratamente, spa si sauna.

Un sejur in insulele Maldive, in luna iunie, in plin sezon, costa 1553 euro.

Potrivit agentiei de turism care il vinde, pretul include bilete avion, 7 nopti de cazare, mese, transport aeroport- hotel, asistenta turistica.

Asta inseamna aproximativ 1000 de lei pe zi, pentru cazare, mancare si facilitatile unei insule exotice.

Cele mai multe vacante in strainatate ale romanilor in 2020 au fost in Grecia si Turcia si doar 8% dintre calatorii au avut ca destinatii zone mai indepartate precum Bali, Zanzibar, Maldive sau Mexic.

Metoda inedită de fierbere a pastelor care încalcă tot ce știi, dar chiar funcționează! Cum să le gătești în apă rece
Metoda inedită de fierbere a pastelor care încalcă tot ce știi, dar chiar funcționează! Cum să le gătești în apă rece
Gătitul pastelor este aproape un reflex. Mai mult decât multe alte tehnici culinare - cum ar fi gătitul orezului, de exemplu, care poate fi plin de opinii contradictorii cu privire la care...
Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
O jurnalistă de călătorii care a fost în zeci de stațiuni all-inclusive în Caraibe, Mexic, Maldive și multe altele, a văzut turiștii trecând cu vederea multe detalii care ar fi putut face...
#vacanta, #maldive, #paste , #stiri vacanta