Cateva sfaturi de urmat, daca vreti un concediu fara griji

Duminica, 09 Iulie 2017, ora 12:54
5163 citiri
Cateva sfaturi de urmat, daca vreti un concediu fara griji

Va pregatiti sa plecati in vacanta? Politia Romana va ofera cateva sfaturi pe care, daca le urmati, puteti sa eliminati orice posibil disconfort si sa va bucurati de vacanta.

Daca alegeti sa mergeti cu avionul, este important sa va informati cu atentie despre agentia de la care cumparati bilete.

Pentru un research atent, trebuie sa tineti cont de cateva aspecte:

- evitati firmele care nu afiseaza date de contact complete (adresa, telefon, cod unic de identificare fiscala etc.) si care se rezuma la o simpla adresa de e-mail;

- este preferabil sa cumparati de la companii cunoscute sau cu care ati mai avut anterior contacte comerciale si despre care nu exista comentarii negative ale altor clienti pe forumuri ori pe site-urile de evaluare a serviciilor - examinati asadar feedback-ul vanzatorului oferit de alti cumparatori;

- accesati site-ul original direct si nu prin link-uri primite prin e-mail; documentati-va cu privire la obligatiile dumneavoastra in calitate de cumparator, dar si cu privire la obligatiile vanzatorului.

De asemenea, multa atentie cand este nevoie sa oferiti detaliile cardului de credit sau debit pe internet:

- verificati intotdeauna daca preluarea datelor se face prin protocol securizat (url-ul de tip https:// inseamna protocol securizat, iar http:// e necriptat) ;

- refuzati tranzactia daca vi se cere codul PIN;

- este normal sa vi se ceara codul CVV (format din 3 sau 4 cifre, inscriptionat pe card) ;

- este mai sigur sa folositi un card de debit dedicat tranzactiilor on-line, pe care sa il incarcati numai cu suma necesara achizitiei;

- nu furnizati codul numeric personal, seria si numarul de la cartea de identitate, pasaport sau permis de conducere, intrucat vanzatorul nu are nevoie de aceste informatii.

In plus, daca mergeti cu avionul, tineti cont ca:

- rezervarile de locuri pentru zboruri cu avionul se fac cu ajutorul sistemelor internationale computerizate de rezervari, care permit accesul agentiei la baza de date a companiei si rezervarea efectiva a locurilor pentru o anumita cursa in favoarea pasagerilor.

- Rezervarile sunt gratuite si se fac inaintea datei de plecare.

- Odata cu efectuarea rezervarii, pasagerul va primi de la agentie informatii referitoare la pretul zborului (valabil la data rezervarii), precum si informatiile referitoare la conditii, restrictii si reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumparat in baza respectivei rezervari.

Vacanta placuta!

Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#vacanta sfaturi carduri, #vacanta sfaturi rezervari, #sfaturi vacanta , #vacante