Cand e oportun sa rezervi bilete de avion spre Viena, capitala cu cea mai buna calitate a vietii din Europa

Advertorial
Luni, 06 Februarie 2017, ora 16:08
17754 citiri
Cand e oportun sa rezervi bilete de avion spre Viena, capitala cu cea mai buna calitate a vietii din Europa
Foto: Shutterstock.com

(P) Daca nu ai poposit pana acum in capitala Austriei, poate e timpul sa o faci, fie ca iti cumperi bilete de avion spre Viena in perioada Targurilor de Craciun, in lunile de primavara, vara sau toamna, cand pietele si strazile Vienei sunt la fel de pline de localnici si turisti pe cat sunt zecile de parcuri, gradini si spatiile verzi unde se aud concerte de muzica live sau se tin reprezentatii si improvizatii artistice.

Serile ti le poti petrece pe malul Dunarii, fluviul care traverseaza Viena, pe malul caruia sunt amenajate terase de vara si gradini de vara sau chiar pe Insula Dunarii, unul dintre cele mai linistite locuri din oras, dar si un spatiu foarte la moda in perioada verii pentru festivaluri si evenimente care aduna zeci de mii de oameni.

Afla cum poti sa iti petreci serile in Viena, fie ca vrei sa ramai in Cartierul Muzeelor sau sa iesi pe terasele de vara de pe malul Dunarii.

Descopera care sunt cele mai frumoase locuri de unde poti vedea orasul de la inaltime si care sunt cele mai atragatoare obiective din Parcul Prater, unde nu mergi doar ca sa te urci in Roata uriasa care te ridica la 60 m deasupra orasului.

Iar daca ai ajuns pana acum intr-o minivacanta in Viena, cu siguranta ai trecut deja pe la principalele atractii turistice, ai vizitat Palatul Schonbrunn, resedinta imperiala de vara si gradinile de vara, Palatul Hofburg, resedinta presedintiei austriece, Palatul Belvedere, cu cele doua castele unite de gradini care amintesc de Versailles sau Muzeul Albertina.

Daca ai trecut deja pe la unele dintre cele mai populare obiective turistice din Viena, poti sa iti pui pe lista de vacanta ale locuri care cu siguranta merita descoperite mai ales incepand cu lunile de primavara.

Ce poti face in Viena

In Viena nu exista doar o reteta perfecta pentru o seara cu totul aparte, ci cateva zeci de activitati care pot insemna deconectare, relaxare pe malul Dunarii sau seri petrecute in unele dintre cele mai la moda cluburi vieneze.

Daca petreci cateva zile in Viena ai putea sa treci pe la Scoala spaniola de calarie, iar daca mergi in vacanta alaturi de copiii tai, ai un motiv in plus sa ajungi aici pentru ca e o lectie pe care nu o vor uita niciodata.

In cazul in care zbori spre Viena alaturi de perechea ta, ati putea sa va ganditi sa mergeti la Opera de Stat, unde tin reprezentatii cei mai iscusiti interpreti.

Iar daca esti un iubitor de arta, dupa ce ai vizitat Muzeul Leopold sau Muzeul de arta moderna, poti ramane pe terasele din Cartierul Muzeelor, un loc perfect unde poti interactiona cu oameni cu gusturi similare in cel mai spectaculos district cultural din Europa.

Daca iti rezervi bilete de avion spre Viena in perioada verii, un alt mod de a-ti petrece serile e pe terasele de vara de pe malul Dunarii sau pe plajele de pe malul fluviului, intesate de terase si locuri special amenajate pentru petreceri in aer liber.

Terasele de vara sunt pline ochi in serile calduroase. De fapt, vara, gasesti terase peste tot, in parcuri sau chiar si pe stradutele ascunse din Centrul istoric al orasului.

Si daca tot esti in Centrul istoric al Vienei, ar trebui sa te opresti intr-o cafenea si sa incerci Sachertorte, un tort de ciocolata inventat la curtea austriaca in secolul 19.

Degustare de vinuri la cramele din Viena

Mai putin cunoscute sunt tavernele din Viena si cramele nobile cu o istorie de sute de ani, unde poti sa degusti cateva soiuri de vinuri locale.

Ai putea sa te opresti la crama Villon, care are peste 500 de ani vechime, situata in Centrul istoric al orasului.

Daca vrei sa te bucuri de o experienta cu totul inedita in adancuri, la peste 15 metri sub pamant, si sa alegi cateva soiuri din vinoteca de exceptie, trebuie sa faci rezervare aici.

La fel de cuceritoare sunt si Crama Coburg, cunoscuta pentru o colectie deosebita de vinuri rare sau Schlumberger, specializata pe vinuri spumante. Te poti inscrie in tururi de mai multe persoane sau in tururi individuale, care presupun o vizita a cramei cu ghid si o degustare de vin.

Fie ca zbori spre Viena pentru o calatorie de afaceri sau intr-un sejur de relaxare in cuplu sau familie, odata ce rezolvi cu rezervarea biletelor de avion Bucuresti Viena si treci cu bine de oboseala de dupa zbor, poti sa te bucuri de concerte de muzica clasica, de o serata de vals vienez sau un concert de jazz.

Viena e capitala multiculturala a muzicii, asa ca nu te gandi doar la ritmuri imperiale, pentru ca la fel de bine poti intra in contact cu muzica electronica sau alternativa si cu unele dintre cele mai apreciate trupe, intr-o capitala care imbina cu succes stiluri de viata diferite si influente uneori contrastante.

Chiar daca vara Viena e vizitata anual de milioane de turisti, nu o sa simti aglomeratia. Iar daca ai vizitat deja cele mai importante obiective turistice, poti sa iti pui pe lista doua sau trei activitati de vacanta inedite sau ai putea sa descoperi partea mai putin umblata a orasului.

De pilda, ai putea sa mergi pe malul Dunarii la plaja sau pe Insula Dunarii unde, pe langa locurile special amenajate, gasesti barci care pot fi inchiriate pentru o plimbare romantica. Iar daca in luna iunie nu ai planuri, e bine sa stii ca pe Insula Dunarii are loc in fiecare an Festivalul de muzica Donauinselfest.

Ai putea sa iti rezervi bilete de avion spre Viena alaturi de gasca si sa va planificati o minivacanta in Viena in care sa combinati o vacanta city break cu experienta unui festival. In 2017, Festivalul are loc intre 23 - 25 iunie. Vestea buna doar acum urmeaza. Intrarea la cea mai mare petrecere in aer liber din Europa e libera!

Viena la inaltime, activitati alternative si experiente extreme

De fiecare data cand plecam in vacanta intr-un loc nou, ne dorim sa surprindem cat mai mult din intinderea si locurile secrete ale orasului. Asa ca urcam la inaltime, escaladam dealuri sau luam liftul in turnurile unor biserici sau zgarie-nori ca sa admiram strazile, arhitectura si intinderea orasului de sus.

In Viena sunt mai multe locuri de unde ai putea sa te bucuri de o experienta de neuitat care sa fie pe masura asteptarilor tale. De pilda, ai putea sa iti pui pe lista sa ajungi la Donauturm, turnul de veghe al orasului, unde poti lua cina la un restaurant cochet in timp ce admiri apusul deasupra orasului. Daca vrei, te poti inscrie pentru un pranz special cu doua feluri de preparate gourmet.

Daca experienta in Donauturm s-ar potrivi pentru o intalnire de afaceri sau o seara speciala in doi, mai ai si alte optiuni care s-ar putea sa te atraga mai mult. Daca zbori spre Viena alaturi de perechea ta si vreti sa simtiti orasul de sus, nu e un loc mai frumos decat din Roata uriasa din Parcul Prater, deschisa publicului de la sfarsitul secolului 19, un simbol al Vienei si un loc plin de nostalgie.

Roata Mare te ridica la o inaltime de peste 60 de metri deasupra solului sau ai putea sa te urci intr-un carusel cu lanturi de peste 100 de metri. Iar daca vrei, te poti intalni in Parcul Prater cu Nicole Kidman, Arnold Schwarzenegger sau Gustav Klimt, ultimul dintre ei poate mai putin celebru, avand in vedere ca a fost un pictor simbolist.

Nu o sa te intalnesti cu acestia in persoana, ci doar cu figurinele de ceara, in marime natura, de la Madam Tussauds. Se pare ca locul e unul dintre cele mai populare atractii din Parcul Prater.

Dar poate ca atractia din Parcul Prater ar putea fi pentru tine tunelul de vant circular in care te arunci singur, si in care ai parte de aceleasi senzatii pe care le-ai avea daca te-ai arunca cu parasuta de la cateva mii de metri inaltime.

Partea buna e ca inima nu o sa-ti salte la fel de puternic, pentru ca stii atunci cand intri acolo ca nu faci skydiving. Un bilet la win-o-bona costa 49 de euro.

Chiar daca biletul e cam scump, poti sa te arunci in tunelul de vant daca vrei sa ai parte de o experienta extrema fara sa te pregatesti de un salt real cu parasuta. Iar daca ai ganduri sa faci skydiving pe viitor, poate in felul acesta o sa te poti hotari mai usor.

Daca ai ajuns pana acum cel putin o data in Viena, probabil vei spune ca e unul dintre cele mai elegante si fascinante orase din Europa, dar si orasul in care e imposibil sa te enervezi din cauza traficului, a transportului in comun sau a lipsei spatiului verde.

Ani la randul, capitala Austriei a ocupat prima pozitie in topul oraselor cu un nivel ridicat de trai si o calitate buna a vietii.

Acesta e doar un avantaj in plus care iti garanteaza o vacanta in timpul careia nu vei vizita doar unele dintre cele mai importante muzee de arta, nu vei participa la evenimente culturale care aduna sute de mii de oameni, ci te vei bucura din plin de spiritul unuia dintre cele mai frumoase orase din Europa.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#vacanta Viena, #cit break Viena , #destinatii