Când și-ar putea deschide Canada granițele pentru turiști

Duminica, 18 Iulie 2021, ora 08:53
2581 citiri
Când și-ar putea deschide Canada granițele pentru turiști
Canada FOTO facebook

Prim - ministrul Canadei, Justin Trudeau, a sugerat că Țara Arțarului ar putea trece la următoarea fază a planului său de redeschidere a frontierelor până la jumătatea lunii august

El a lăsat de înțeles că țara sa ar putea întâmpina turiștii americani vaccinați încă de la jumătatea lunii august, înainte de a-și deschide frontierele pentru călătorii din toate țările până în septembrie.

Se așteaptă ca mai multe detalii să fie publicate în următoarele zile, deoarece Canada lucrează cu SUA la redeschiderea planurilor după ce călătoria neesențială între țări a fost stopată în martie 2020.

Canada a relaxat unele dintre regulile sale stricte de frontier, la 5 iulie, permițând cetățenilor și rezidenților permanenți complet vaccinați să intre în Canada în scopuri neesențiale, precum și cetățenilor străini care călătoresc în Canada în scopuri aprobate sau esențiale, fără a mai sta în carantină la hotel.

Conform sistemului actualizat, aceste sosiri sunt încă supuse unor măsuri de sănătate publică, inclusiv prezentarea dovezii vaccinării complete și dovada unui rezultat negativ al testului COVID-19 înainte de călătorie, pe lângă efectuarea unui al doilea test la sosire.

Pentru a fi considerate complet vaccinate, persoanele trebuie să fi primit ultima doză de vaccin cu cel puțin 14 zile înainte de plecarea spre Canada. Vaccinurile acceptate includ Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Johnson & Johnson. Călătorii trebuie să încarce dovada vaccinării și rezultatele testelor în aplicația ArriveCan înainte de a urca în zbor.

Călătorii trebuie, de asemenea, „să prezinte un plan de carantină adecvat și să fie pregătite pentru a fi pusă în carantină, în cazul în care la graniță se constată că nu îndeplinesc toate condițiile necesare pentru a fi scutiți de carantină”.

În prezent, aproximativ 69% din populația Canadei a primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19. Aproape 47% din populație este complet vaccinată.

"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au...
Colț de rai lângă București. Boltele de glicină de la mănăstirea Ghighiu atrag turiștii ca un magnet VIDEO
Colț de rai lângă București. Boltele de glicină de la mănăstirea Ghighiu atrag turiștii ca un magnet VIDEO
Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru zeci de mii de turiști din țară, dar și din străinătate. S-a dus vestea că aici există...
#Canada, #granite, #redeschidere, #turisti , #stiri vacanta