Aventurile unor francezi in Bucuresti si Delta Dunarii

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 20:34
7420 citiri
Aventurile unor francezi in Bucuresti si Delta Dunarii
Foto: i-Voyages.net

Jurnalistii de la i-Voyages.net, site francez specializat in articole turistice, au facut o scurta vizita in Romania. Impresiile lor de calatorie nu ne sunt chiar favorabile.

Ajunsi in Bucuresti, la hotelul situat in Piata Unirii, francezii s-au gandit sa faca o scurta vizita prin orasul vechi, dar atat de animat. 5 ore, atat aveau la dispozitie inainte de a se imbarca in autobuzul spre Tulcea.

Dupa un pahar servit intr-un cartier pietonal, proaspat renovat si plin de tineri, au urmat incercarile repetate de a gasi drumul spre hotel. Somnul a fost "glacial" din cauza aparatului de aer conditionat, prost reglat, noteaza Jurnalistii de la i-Voyages.net.

La 7:15 dimineata, taxiul a pornit catre statia de autobuz unde au constatat ca nu pot plati biletele cu card sau in euro. O tanara le-a sugerat ca unul dintre pasageri este gata sa le achite el, in lei, daca ii dam 20 de euro (in loc de 16, cat ar fi platit daca aveau moneda locala). Cum nu aveau de ales, targul s-a incheiat. Primul autobuz era deja plin, asa ca au asteptat un al doilea. Au avut prilejul sa o cunoasca pe Irina, o tanara care a venit din Grecia pentru a studia in Romania. Ea i-a invitat sa viziteze Delta Dunarii.

Ajunsi la Tulcea, cu intentia de a vizita flora si fauna Dunarii calatorii francezi au incercat in zadar sa aleaga un circuit. Pana la urma un barbat le-a propus sa le dea o barca timp de o ora pentru pretul de 80 de euro. In fata refuzului primit, a redus suma la 50%, iar negocierile s-au inchis la 60 de euro pentru 3 ore.

Barcagiul nu vorbea decat limba romana. Plimbarea a fost "agreabila", cerul senin, dar singura aparitie spectaculoasa a fost a unui stol de pelicani care se deplasau in V.

Dupa periplul la Tulcea, oaspetii francezi au luat autobuzul spre Constanta si s-au cazat la Mamaia la un hotel de 3 stele. Camera avea un balcon care dadea spre o piscina goala, dar acest aspect a fost repede uitat datorita conditiilor din camera, din grupul sanitar si micului dejun.

Statiunea a reprezentat pentru ei o strada principala, cu teleferic, restaurante, baruri si o serie de hoteluri, un centru acvatic si plaja. Preturile piperate si maidanezii i-au marcat pe calatorii francezi. "Ei bine, da, Romania isi pastreaza reputatia de tara in care orasele sunt pline de haite de caini", noteaza jurnalistii.

Drumul inapoi a fost facut cu trenul. Mai bine de 3 ore intr-o caldura inabusitoare. "Desi compartimentul era de clasa 1, calatorii fumau intre vagoane si mai si deschideau usile ca sa se aeriseasca", mai noteaza ei, adaugand ca regreta ca nu s-au intors tot cu autobuzul la Bucuresti, mai ales ca autostrada este noua, impecabila.

Ajunsi la Gara de Nord, au traversat parcul Floreasca si Herastrau pentru a vizita Arcul de Triumf. De sus, au putut panorama viziunea megalomanica a a lui Ceausescu, marile bulevarde, cladirea dedicata "presei libere", etc. In schimb, au admirat cele doua parcuri strabatute de alei pentru pietoni si biciclisti, si au apreciat faptul ca vizitatorii pot face o plimbare cu vaporasul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vacanta romania, #Delta Dunarii , #Delta Dunarii