Noua atentionare de calatorie pentru Grecia. Ce trebuie sa stiti daca planuiti sa mergeti in tara elena

Marti, 08 Iunie 2021, ora 17:26
Autor: Catalina Sirbu
Noua atentionare de calatorie pentru Grecia. Ce trebuie sa stiti daca planuiti sa mergeti in tara elena
Atena, Grecia FOTO Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe a emis marti, 8 iunie, o atentionare de calatorie pentru Grecia, unde este anuntata o greva generala de 24 de ore, pe 10 iunie.


Aceasta actiune va afecta transportul public in comun. Totodata, se recomanda evitarea zonelor centrale ale Atenei, intrucat ar putea avea loc proteste.

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau care intentioneaza sa calatoreasca in Republica Elena ca Administratia Nationala elena a Functionarilor Publici si Confederatia Generala a Lucratorilor din Grecia au anuntat organizarea unei greve generale, cu o durata de 24 de ore, in 10 iunie.

Astfel, vor fi afectate mai multe sectoare, printre care si transportul public in comun (cu exceptia celui aerian): nu vor circula mijloacele de transport pe calea ferata (trenurile la nivel national, trenul electric ISAP - Linia 1 care asigura accesul la aeroportul international din Atena), vasele de transport calatori (feribot, cursele locale interinsulare etc), troleibuzele, tramvaiul si metroul din Atena (liniile 2 si 3 - catre aeroportul international), iar circulatia autobuzelor din Atena se va desfasura doar in intervalul orar 09:00-21:00.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa evite deplasarile neesentiale in intervalul mentionat in zonele centrale ale capitalei elene, existand riscul aparitiei unor proteste/manifestari stradale.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena: +302106774035 si Consulatului General al Romaniei de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Elena: +306978996222 si al Consulatului General al Romaniei de la Salonic: +306946049076.

 Articol citit de 10612 ori

    Citeste si:
    Comentarii