Atentie, turisti! Noi reguli pe plaja la Mamaia

Sambata, 23 Aprilie 2016, ora 11:29
9771 citiri
Atentie, turisti! Noi reguli pe plaja la Mamaia
Foto: Arhiva Ziare.com

Consilierii locali din Constanta au aprobat noul regulament al statiunii Mamaia si al Satului de Vacanta, printre reglementarile aduse fiind limitarea nivelului de decibeli, interzicerea prezentei poneilor si a comertului ambulant pe plaje.

Noul regulament privind autorizarea activitatilor economice in Satul de Vacanta si in Mamaia, impreuna cu cel privind autorizarea teraselor amplasate in vecinatatea spatiilor de alimentatie publica, au fost intens dezbatute cu agentii economici din statiune, fiind aprobate dupa ce s-a ajuns la un consens.

"Am avut cinci randuri de intalniri si consultari cu agentii economici din Satul de Vacanta si din statiunea Mamaia. Evident ca au fost controverse, pentru ca fiecare isi apara interesul, business-ului pe care il reprezinta. Ma bucur ca, la sfarsit, am reusit sa facem un regulament care se gandeste in primul rand la turist.

Atentie, turisti! Bulgaria a interzis corturile pe plaja

In al doilea rand, acesta priveste interesul municipiului Constanta, aici incluzand si statiunea Mamaia si Satul de Vacanta, iar in al treilea rand, pune in echilibru activitatile economice din statiunea Mamaia", a precizat primarul interimar al Constantei, Decebal Fagadau.

Potrivit acestuia, in principal s-a pus accent pe limitarea nivelului decibelilor in statiune, pentru ca turistii sa nu mai fie deranjati de zgomote.

"Cu exceptia zonelor dedicate pentru distractie, nivelul decibelilor va fi limitat la cel prevazut prin lege (limita maxima admisa este de 75 db - n.r.). Barurile de pe plaja vor trebui sa indrepte boxele spre mare, iar terasele inspre interiorul incintei, nu spre promenada. Politia Locala va avea un sonometru pentru a verifica eventualele reclamatii", a precizat el.

O alta prevedere importanta este legata de comertul ambulant, "pentru ca, daca anul trecut erau multe puncte, anul acesta, pentru cateva activitati, de exemplu ochelari de soare, dispar", iar tarabele de legume-fructe au fost limitate la trei, amplasate echilibrat de-a lungul statiunii.

De asemenea, se reduce numarul punctelor de inchiriere biciclete, iar bicicletele care se vor inchiria vor fi doar de o persoana. "Nu avem spatiu suficient si preferam sa facem lucrurile in echilibru - biciclistii sa poata merge cu bicicleta, pietonii sa se poata plimba pe promenada.

Minicarele sunt acceptate, dar li se va schimba traseul si vor fi acceptate numai cele electrice. Trasurile vor fi in numar limitat, amplasate intr-un singur loc, la punctul de plecare telegondola. Si vor fi monitorizate sa pastreze conditiile de igiena", a mai spus primarul interimar.

El a mai mentionat ca vor disparea poneii de pe plaje si va fi interzis comertul ambulant.

De asemenea, mai dispare autorizarea punctelor cu alta destinatie de pe terase, pentru ca "anul trecut erau terase care se transformasera in bazar", iar pe aleea care traverseaza Satul de Vacanta nu va mai fi autorizata niciun fel de activitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#reguli plaja Mamaia, #reguli Mamaia comert plaja, #vanzatori plaja Mamaia, #ponei plaja Mamaia , #plaja
Comentarii