Încă o țară cu potențial turistic ridicat își deschide porțile vizitatorilor vaccinați

Marti, 28 Septembrie 2021, ora 13:02
2542 citiri
Încă o țară cu potențial turistic ridicat își deschide porțile vizitatorilor vaccinați
Argentina FOTO facebook

Pe măsură ce primăvara se apropie de emisfera sudică, Argentina se pregătește să își redeschidă granițele pentru vizitatorii internaționali.

Ca urmare a scăderii numărului de cazuri de coronavirus, guvernul a declarat că va primi toți vizitatorii complet vaccinați începând cu 1 noiembrie.

Peisajele naturale uluitoare și orașele pline de viață ale Argentinei au fost lipsite de turiști timp de mai bine de un an, deoarece autoritățile au continuat să extindă restricțiile legate de COVID-19. Măsurile actuale sunt programate să dureze până la 1 octombrie, înainte ca Argentina să facă primul pas spre redeschiderea frontierelor, primind mai întâi vizitatorii complet vaccinați din țările vecine, precum Chile și Uruguay.

Apoi, de la 1 noiembrie, toți vizitatorii străini vor fi bineveniți și scutiți de carantină, cu condiția să fie complet vaccinați împotriva COVID-19. Aceștia trebuie să prezinte dovada unui rezultat negativ la COVD-19 în urma unui test PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie, în plus față de efectuarea unui test antigen la șapte zile după sosire.

Pentru a fi considerați complet vaccinați, călătorii trebuie să fi primit întregul ciclu de vaccinuri recomandat. Ministerul Sănătății din Argentina recunoaște în prezent vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Covishield, Sputnik, Sinopharm și Convidecia. Cei care nu sunt complet vaccinați trebuie, de asemenea, să facă două teste, dar trebuie să treacă și prin cel puțin o săptămână de carantină.

În timp ce oficialii lucrează "pentru recuperarea completă a activităților", există planuri pentru ca afacerile precum restaurantele, cafenelele, barurile, locurile de divertisment și atracțiile culturale să revină la capacitate maximă. Evenimentele de masă, cum ar fi meciurile de fotbal și locurile cu risc ridicat, inclusiv cluburile de noapte și discotecile, vor reveni la o capacitate de 50%. În plus, măștile de protecție a feței nu vor mai fi necesare atunci când se află în aer liber.

Argentina a fost lovită puternic de pandemie și s-a confruntat cu dificultăți în aprovizionarea cu vaccinuri la începutul acestui an. Cu toate acestea, în ultimele săptămâni, campania a luat amploare, fiind administrate până acum 50 de milioane de doze. Potrivit statisticilor de la Our World In Data, cel puțin 46,4% din populație este complet vaccinată. Până la deschiderea completă a frontierelor, în noiembrie, oficialii speră ca această cifră să urce la 50%.

Tot mai multe orașe din Italia s-au săturat de supraaglomerare. Măsurile anunțate în zone turistice îndrăgite de români
Tot mai multe orașe din Italia s-au săturat de supraaglomerare. Măsurile anunțate în zone turistice îndrăgite de români
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii să sosească în perioadele de vârf,...
Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters. Gulyas a...
#Argentina, #vizita, #turisti, #1 noiembrie , #stiri vacanta