Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Anul acesta, hai la mare in Romania!

Joi, 21 Ianuarie 2021, ora 18:50
4950 citiri
Anul acesta, hai la mare in Romania!

Daca se poate spune ca pandemia cu care ne confruntam in prezent are si parti bune, unul din acestea este cu siguranta faptul ca ne-a ajutat sa redescoperim frumusetile patriei. Pana anul trecut, nu putine erau familiile romane care cum prindeau cateva zile libere, cum calatoreau peste hotare in ideea unei schimbari de peisaj. Dar si Romania are foarte multe de oferit in ceea ce priveste distractia si recreerea, mai ales atunci cand vine vorba de statiuni.

Litoralul romanesc este renumit si peste hotare pentru oferta sa bogata de planuri de tratament, dar si servicii de cazare, masa si distractie. Aici, daca iti alegi inteligent cazarea folosind un site de specialitate ca de exemplu cazarepelitoral.ro, poti uita de masina chiar si pe toata durata sejurului deoarece te poti bucura de tot ceea ce are de oferit marea la doar o aruncatura de bat de locul unde stai.

Cateva cuvinte despre litoralul romanesc

Plajele Romaniei se intind de la granita cu Ucraina pana la cea cu Bulgaria pe o lungime de 245 de kilometri. Mai mult de jumatate din aceasta intindere este dominata de Delta Dunarii si lacurile de coasta, de asemenea niste destinatii superbe pentru iubitorii de apa.

Cea mai frecventata zona de catre turisti are o lungime de 82 de kilometri, de la plaja Navodari si pana la Vama Veche si este caracterizata in special de plaje cu nisip fin. Pentru tineri si amatorii de senzatii tari, dar si pentru persoanele interesate de multiple variante de tratament natural ale bolilor cronice, aici se intampla toata actiunea.

Orientarea catre Est a plajelor, apa cu o salinitate relativ scazuta, precum si clima temperata sunt doar cativa din factorii datorita carora litoralul romanesc reprezinta o excelenta destinatie de vacanta.

Facilitatile de cazare si masa de pe malul Marii Negre

Pe plajele din Romania exista nu mai putin de 250.000 de unitati de cazare reprezentand hoteluri si pensiuni, dar si vile sau apartamente inchiriate in regim hotelier raspandite in cele 15 statiuni de pe litoral si anume:

  • 2 Mai
  • Cap Aurora
  • Costinesti
  • Eforie Nord
  • Eforie Sud
  • Jupiter
  • Mamaia
  • Mangalia
  • Navodari
  • Neptun
  • Olimp
  • Saturn
  • Techirghiol
  • Vama Veche
  • Venus

De-a lungul timpului, in toate aceste statiuni au fost ridicate o multime de restaurante, baruri, cluburi, terase si cafenele, atat in apropierea hotelurilor, cat si in preajma locurilor de bronzat, cu diferite teme, care mai de care mai atragatoare.

Oferta culinara de la Marea Neagra cuprinde atat preparate traditionale, in special mancaruri pescaresti, cat si preparate internationale, din Turcia, Grecia, Bulgaria si multe alte tari.

Cele mai populare statiuni si hoteluri de pe litoral

Calitatea hotelului in care te cazezi iti influenteaza experienta de vacanta si din acest motiv, pentru a avea parte de o sedere la mare exact asa cum ti-ai dorit, este important sa acorzi o atentie deosebita acestui aspect. Toate statiunile enumerate mai sus au farmecul lor personal. Dar dintre acestea, unele au mai multa priza la public din diverse motive.

Mamaia de exemplu este destinatia numarul 1 pentru turistii familisti care vor sa petreaca un sejur relaxant si odihnitor alaturi de cei dragi. Aici exista oportunitati de distractie pentru toata familia, iar Aurora, Flora si Zenith sunt trei din cele mai vanate hoteluri.

Pentru cei hotarati sa-si refaca sanatatea la mare si sa-si recapete energia si pofta de viata, statiunea Eforie Sud este prima alegere. Datorita namolului sau, dar si a apei cu multiple beneficii pentru sanatate, Eforie Sud este preferata celor care fac turism de tratament. Aici, chiar daca nu ies in evidenta prin numarul de stele, trei din cele mai apreciate unitati de cazare sunt hotelurile Excelsior, Capitol si Splendid.

La polul opus fata de Eforie Sud ca activitati si animatie se afla statiunea Eforie Nord. Aici intotdeauna se intampla ceva, motiv pentru care plajele sale sunt preferatele amatorilor de senzatii tari. Eforie Nord nu este doar una din cele mai mari statiuni de pe malul romanesc al Marii Negre, dar si cea mai populara atat in randul turistilor romani, cat si cei straini. Chiar si standardele de cazare sunt mai ridicate aici, hoteluri populare avand trei sau patru stele ca de exemplu: Steaua de Mare, Dunarea sau Aqvatonic.

Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi a jucat în ambele meciuri amicale ale echipei naționale disputate în luna martie, dar nu a fost titular nici cu Irlanda de Nord (1-1), nici contra Columbiei (2-3), prezența sa la...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#vacanta, #vacanta vara, #Vacanta Mare, #litoral, #Romania , #stiri vacanta