Ai chef de schi in acest weekend? Iata ce partii sunt deschise deja

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 19:40
5649 citiri
Ai chef de schi in acest weekend? Iata ce partii sunt deschise deja
Foto: Arhiva Ziare.com

Daca mergeti la munte in acest weekend, atunci puteti sa si schiati, pentru ca multe dintre cele mai populare partii s-au deschis deja.

La Predeal se poate schia doar pe partia Clabucet, a anuntat primarul orasului, Liviu Cocos.

"Partia Clabucet este amenajata in totalitate, dar 90% este zapada artificiala. Aceasta va fi deschisa la acest sfarsit de saptamana de la ora 8.30 pana la ora 22.00. Partia este prevazuta cu nocturna si va functiona si teleschiul. Telescaunul ramane in continuare oprit", a precizat edilul.

Grosimea stratului de nea este de 40 de cm, partia fiind dotata cu 10 tunuri pentru producerea zapezii artificiale.

Celelalte partii din Predeal nu pot fi amenajate pentru ca nu au instalatie pentru producerea zapezii artificiale, potrivit sursei citate.

In schimb, in Poiana Brasov toate partiile s-au deschis joi, cu exceptia celor inferioare ale partiilor Lupului si Subteleferic.

"Starea partiilor este foarte buna, stratul de zapada masoara aproximativ 80-100 de centimetri la varf si 50-60 de centimetri la baza, cea mai mare parte fiind zapada artificiala, pentru care s-au utilizat aproximativ 80.000 de metri cubi de apa din lacul artificial situat pe platoul Ruia", a precizat administratorul public Miklos Gantz.

La Azuga se va schia pe partiile Cazacu Incepatori, Cazacu Baza. La Busteni nu se schiaza, iar la Sinaia situatia este incerta din cauza vantului puternic.

In schimb, daca mergeti la Paltinis, atunci va puteti da cu schiurile in complexul Arena Platos, unde sunt deschise partiile Arena, Platos si Poiana Poplacii.

In Muntii Sebesului, patru din cele opt partii ale Domeniului Sureanu, situat la 2.000 de metri altitudine, sunt functionale la acest sfarsit de saptamana. Aceeasi situatie fiind si la Arieseni, in Muntii Apuseni, la 1.400 de metri altitudine, unde sezonul de schi e in plina desfasurare.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#partie Clabucet deschisa orar, #schi Predeal decembrie, #schi Poiana Brasov, #partii schi Poiana Brasov, #partii schi , #partii ski