Agentiile de turism: Litoralul bulgaresc redevine al romanilor, germanii isi trimit charterele spre Turcia

Autor: Paul Barbu - Redactor
Vineri, 14 August 2020, ora 14:05
14563 citiri
Agentiile de turism: Litoralul bulgaresc redevine al romanilor, germanii isi trimit charterele spre Turcia
Foto: Pixabay.com

Hotelurile de pe litoralul bulgaresc nu se inchid din cauza situatiei epidemiologice, ci din cauza lipsei de turisti germani, care au rerutat chartere spre Turcia. In plus, potrivit specialistilor chestionati de Ziare.com, in cazul statiunii Albena, situatia este putin diferita.

Statiunea este gestionata de o singura companie si, din acest motiv, multe hoteluri s-au inchis pentru siguranta clientilor.

"Albena inca de la inceputul pandemiei a avut o politica defensiva, mai ales ca acolo este vorba despre o societate cu 40 de hoteluri. Stie sa le gestioneze si poate supravietui unui an de criza, tocmai de asta acum fac atatea permutari. Anul acesta nu au dorit sa ia turisti noi, preferand sa gestioneze rezervarile facute pe early booking, pana in februarie. Din start nu-si deschisesera toate hotelurile asa ca au bugetat in functie de acest lucru", a declarat Sebastian Constantinescu, director al Travel Planner.

Dupa parerea lui, au mizat pe un numar foarte mic de turisti, dupa ce au vazut si cati turisti au anulat vacantele si si-au facut planul pe aceasta idee. Spre deosebire de alte hoteluri care au mers pe promovare agresiva au preferat ca anul acesta sa ramana mai rezervati.

"Germanii care s-au retras nu au facut-o doar din Albena, ci si din Sunny Beach, care este cea mai mare statiune a Bulgariei. Germanii vin cu charter in Bulgaria, asa ca o parte dintre acele chartere le-au rerutat catre Turcia dupa ce aceasta si-a deschis din nou granitele pentru turism. Bulgaria a mers bine pana acum pentru ca Turcia era inchisa, iar acum Turcia isi ia turistii inapoi, iar bulgarii pierd tot mai mult din segmentul vestic. Putem spune ca au din nou nevoie de turistii romani. Turistii romani nu ar trebui sa se impacienteze pentru ca hotelurile din prima linie de litoral raman deschise. Adica cele de 4 si 5 stele vor ramane deschise. Cele care se inchid sunt cele din linia a doua sau a treia a litoralului", a mai spus managerul.

Nu se inchid hotelurile din cauza COVID-19

"Anumite hoteluri cu grad scazut vor fi inchise in perioada urmatoare, iar turistii care au rezervare acolo vor fi relocati la hoteluri de categorie similara sau superioara si cu acelasi concept de masa. Hotelurile care se inchid o fac pentru ca managamentul Albena a decis ca unele hoteluri aduc pierderi in perioada aceasta, in nici un caz din cauza situatiei epidemiologice", ne-a declarat directorul IRI Travel, Lucian Badircea.

Potrivit lui, turistii ar trebui sa stea linistiti pentru ca cea mai aproapiata statiune bulgareasca de Romania este cat se poate de sigura.

"Turistii de acolo au sezlongurile si umbrelele incluse in pret, iar hotelurile sunt chiar foarte bine organizate pe aceasta parte chiar daca functioneaza la capacitate de 50-60% pentru a pastra o oarecare siguranta sanitara ", a mai declarat Lucian Badircea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#vacanta in bulgaria, #hoteluri inchise bulgaria, #albena se inchide , #vacante