Admira Europa calatorind cu trenul! (Galerie foto)

Joi, 07 Martie 2013, ora 19:04
10081 citiri
Admira Europa calatorind cu trenul! (Galerie foto)

Calatoria cu trenul are ceva magic in ea. Lasand la o parte faptul ca in numai cateva ore poti ajunge intr-un loc diferit si, ca pe parcursul acestui traseu ai ocazia sa vezi multe peisaje deosebite, zgomotul monoton te transpune parca intr-o alta lume.

Frumusetea calatoriei cu trenul rezida in calatoria propriu-zisa, in drumul pe care il faci. Bineinteles ca destinatia e importanta, insa drumul pana acolo e placere in sine.

CNN Travel prezinta cateva trasee cu trenul prin Europa, asupra carora sa reflectezi in cazul in care iti planuiesti vacanta. Nu e nevoie sa pleci din Romania. Poti calatori cu avionul pana intr-un loc pe care oricum iti doresti sa il vezi si de acolo sa iei trenul pe o ruta stabilita.

Londra - Avignon

Daca te-ai plictisit de Londra, poti alege aceasta ruta catre sudul Frantei. Desi e destul de lunga, poate fi parcursa pe durata verii in mai putin de sase ore. Daca alegi sa nu faci calatoria directa, poti schimba trenul la Lille, insa acest lucru nu creste cu mult timpul alocat calatoriei (faci doar o jumatate de ora in plus).

Pe durata calatoriei prin tinutul Kent ti se vor oferi privirii unele dintre cele mai frumoase peisaje ale tinuturilor britanice. Cand trenul ajunge in estul Frantei, ochiul tau va fi fermecat de podgorii si orase vechi.

Este recomandat sa iei trenul de dimineata pentru ca, atunci cand ajungi la destinatie, sa ai timp sa savurezi in liniste un pahar de Chateauneuf.

Pretul unei calatorii dus-intors de la Londra la Avignon este de 306 euro.

Geneva - Milano

Mare parte din drumul de patru ore cu trenul intre Geneva si Milano te vei bucura de niste peisaje extrem de frumoase cu lacul Geneva si pajisti alpine inconjurate de munti cu varfurile acoperite de zapada.

Pe parcursul calatoriei vei trece prin orasele Lausanne si Brig, unde te poti cobori din tren si lua Glacier Express. Cu acest tren vei calatori sapte ore si jumatate pana la statiunea de schi St. Moritz.

Nu te ingrijora in legatura cu vreo posibila intarziere: trenurile elvetiene sunt printre cele mai punctuale din lume.

Un drum dus-intors intre Geneva si Milano costa 150 euro.

Le Train Jaune, Pirinei

Avand aspectul unui tren de jucarie, Le Train Jaune, "trenul galben", are o traditie de un secol in vizitarea Pirineilor, oferind calatorilor posibilitatea sa vada peisaje impresionante.

Calatoria cu acest tren ofera schiorilor posibilitatea sa ajunga la unele dintre cele mai bune statiuni din zona.

Pe parcursul calatoriei vei trece prin satele de munte Villefranche de Conflent si Latour de Carol. Trenul va ajunge la o altitudine de 1.600 metri dupa ascensiunea sa de trei ore, dupa ce traverseaza poduri suspendate si forturi care aparau granita acestei regiuni cu mult timp in urma.

Pretul unei calatorii dus-intors cu Le Train Jaune este de 34 de euro.

Berlin - Moscova

Distanta dintre Berlin si Moscova se parcurge printr-o calatorie de o zi. Vei trece si prin orasele poloneze Poznan si Varsovia inainte sa ajungi in Belarus, prin Minsk, si sa intri in Rusia.

Farmecul acestei calatorii este si mai mare pe perioada iernii, cand intinderile de zapada sunt nesfarsite. Cusetele de la clasa a doua sunt comode, cu doua paturi si un scaun rabatabil. Cele de la clasa I sunt mai elegante, cu televizor, clientii avand la dispozitie si vin, pentru a se incalzi.

Daca te decizi sa faci aceasta calatorie, trebuie sa tii cont de faptul ca vei avea nevoie de o viza de tranzit pentru a trece prin Belarus.

Pretul unei calatorii dus intre Berlin si Moscova este de 244 de euro.

Aeroportul din Zurich - Arosa

Acest traseu care implica transferul de pe aeroport reprezinta un prim contact ideal cu Elvetia. Ruta include si un schimb de tren in orasul Chur.

Imprejurimile orasului Chur sunt minunate, iar apoi urmeaza curbe periculoase prin munti si paduri pline de zapada.

Punctul culminant al calatoriei este in momentul in care trenul ajunge in dreptul podului de cale ferata Langwieser, primul viaduct din lume consolidat cu beton, o mare realizare a ingineriei elvetiene.

Pretul unei astfel de calatorii dus-intors este de aproximativ 20 de euro.

Sofia - Belgrad

Poti sa calatoresti intr-o cuseta in aceasta plimbare prin Balcani, insa in acest fel vei pierde una dintre cele mai frumoase privelisti de pe continent.

Calatoria din Sofia catre Belgrad dureaza opt ore, insa poti sa vezi cum una dintre cele mai tulburate zone ale Europei a ramas partial in trecut. Unele dintre garzi poarta inca uniforme iugoslave. Pe parcursul acestei rute ti se vor oferi privirii biserici ortodoxe cu totul speciale, impreuna cu peisaje care amintesc de agricultura veche.

Cei care nu provin din estul Europei vor avea surpriza sa descopere astfel de peisaje despre care credeau ca nu mai exista din a doua jumatate a secolului XX. In cazul nostru, avem ocazia sa vedem ca Romania nu e unica.

Pretul unei calatorii intr-un singur sens intre Sofia si Belgrad porneste de la 14 euro.

Helsinki - St. Petersburg

Aceasta ruta atractiva este parcursa cu trenul in doua ore. Trenul are un vagon restaurant cu servicii ireprosabile. In prezent, exista patru trenuri pe zi care merg pe aceasta ruta.

Pretul unei astfel de calatorii dus-intors este de 144 de euro.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#trasee europene tren, #destinatii europene tren, #trenuri calatorii Europa, #destinatii Europa cu trenul , #calatorie