75% dintre europeni vor sa calatoreasca in 2020. In Romania, ponderea ajunge la 87%

Marti, 19 Mai 2020, ora 10:36
2490 citiri
75% dintre europeni vor sa calatoreasca in 2020. In Romania, ponderea ajunge la 87%
Foto: Arhiva Pixabay

Trei sferturi dintre europeni (75%) planuiesc sa calatoreasca in 2020, dar cu preponderenta in interiorul tarilor lor, in timp ce sase din zece (60%) dintre acestia cred ca bugetul lor de vacanta va fi la fel ca inaintea pandemiei sau doar putin mai mic, arata rezultatele unui sondaj realizate de o retea de gazduire bagaje, in colaborare cu un blog romanesc de calatorii.

Pe acelasi subiect, raspunsurile din Romania depasesc media europeana, ponderea celor care vor sa calatoreasca (si) in interiorul tarii in acest an fiind de 87%.

Conform datelor centralizate de LuggageHero si All4Travel in luna mai, la nivel general, 70% dintre europeni vor continua sa calatoreasca in acest an, in crestere cu 23% fata de estimarile de luna trecuta, dar 20% dintre respondenti isi propun sa calatoreasca in strainatate doar de anul viitor, iar alti 6% au declarat ca vor astepta sa aiba acces la un vaccin inainte de a parasi tara.

De asemenea, 60% dintre cei care obisnuiesc sa calatoreasca pentru afaceri au spus ca se asteapta sa aiba cel putin o astfel de calatorie in 2020.

Pe fondul optimismului privind dorinta de a calatori, totusi, 60% dintre participanti cred ca bugetul lor de vacanta pentru acest an va fi la fel ca inaintea pandemiei sau doar putin mai mic, in comparatie cu 51%, cum reiese din sondajul efectuat in aprilie.

Potrivit sursei citate, 75% dintre respondenti declara ca vor sa exploreze tara in care traiesc, in perioada mai-septembrie, parcurgand cu masina distante mai lungi sau planuind escapade in orasele preferate. Raspunsurile din Romania depasesc media europeana, procentul celor care vor sa calatoreasca si in interiorul tarii in acest an ajungand la 87%.

Totodata, mai mult de jumatate dintre europeni sustin ca vor calatori in lunile de vara, dar alti 20% sunt atat de dornici de plimbari incat vor porni la drum in primele 15 zile dupa ridicarea restrictiilor. La polul opus, 3% au mentionat ca nu vor sa paraseasca orasul in care locuiesc pana nu vor avea acces la un vaccin, iar un grup similar de persoane va astepta revenirea economiei.

In ceea ce priveste calatoriile de afaceri, 60% dintre persoanele intervievate au afirmat ca vor avea cel putin o calatorie in interes de serviciu pana la finalul anului, in timp ce la nivelul Romaniei, ponderea este de doar 10%.

Sondajul de specialitate releva ca mai mult de trei sferturi dintre participanti vad un impact financiar relativ mic al pandemiei asupra bugetului familial (intre 0 si 2%), insa 11% dintre europeni au declarat ca, in ultimele luni, veniturile familiei au scazut cu mai mult de 50%, in comparatie cu 16% dintre participantii romani la studiu.

De altfel, in Romania, aproape doua treimi (64%) dintre cei chestionati spun ca au reusit sa pastreze scaderile de venituri in aceste limite.

Estimarile de buget pentru calatoriile din 2020 arata, in luna mai, ca 42% dintre europeni se asteapta sa cheltuiasca aceleasi sume ca in planificarea initiala (fata de 36%, in aprilie), iar 18% vor reduce bugetul doar cu 0-20%.

Asteptarile romanilor privind bugetul de vacanta pentru acest an sunt similare cu cele ale celorlalti europeni, 56% dintre conationali estimand reduceri de maximum 20% pentru calatoriile din acest an, comparativ cu media europeana, de 60%.

Sondajul a fost realizat in perioada 10-14 mai, prin formulare online, asigurand echilibrul de varsta, gen si reprezentare geografica, pe un esantion de 1.600 de persoane din intreaga lume.

LuggageHero.com este o retea globala de stocare a bagajelor intr-un mod sigur, comod si econom, prin parteneriate cu afaceri locale precum cafenele, magazine sau hoteluri.

Pana in prezent, compania a stocat bagaje pentru mai mult de doua milioane de ore in cele peste 1.000 de locatii partenere din Europa si America de Nord. Reteaua a fost recomandata de publicatii importante, precum New York Times, Lonely Planet, The Washington Post sau CNBC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#europeni calatorii 2020, #romani sondaj calatorii 2020 , #turism