6 orase devenite celebre peste noapte (Galerie foto)

Duminica, 11 August 2013, ora 08:37
5359 citiri
6 orase devenite celebre peste noapte (Galerie foto)
Foto: Listverse.com

Prea putine se stiu despre orasele care nu se afla printre atractiile turistice de top. Exista insa, regiuni pe care unele evenimente le-au ajutat sa devina faimoase, in acest demers contribuind si locuitorii orasului respectiv care au exploatat la maxim oportunitatea aparuta.

Site-ul Listverse prezinta povestea a 6 orase anonime, devenite peste noapte celebre.

Vulcan, Alberta

Vulcan este un oras micut din Canada, cu maximum 2.000 de locuitori. Numele regiunii vine de la zeul roman al focului, insa nu asta a facut-o faimoasa. In cadrul serialului tv de mare succes Star Trek, Vulcan era o planeta de pe care veneau membrii echipajului numiti "extraterestri umanoizi", asa cum era si exemplul lui Spock.

Asadar, locuitorii orasului real Vulcan au profitat de aceasta coincidenta si au construit o nava Enterprise imensa si o alee a stelelor Star Trek. Anual, locuitorii orasului celebreaza "Spock Day", in onoarea personajului preferat.

Orasul cu cel mai lung nume

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch este deseori prescurtat Llanfairpwllgwyngyll, dar chiar si asa, numele orasului din Marea Britanie ramane dificil de scris sau pronuntat. Se pare ca denumirea a fost conceputa ca o strategie de publicitate, pentru a atrage mai multi vizitatori.

Orasul detine o serie de recorduri, printre care "Cel mai lung nume de oras din Marea Britanie", "Cel mai lung nume de domeniu" si "Cel mai lung nume de gara".

Ballycastle, Ballymoney si alte orase din zona

Chiar daca numele nu iti spune nimic, afla ca aceasta zona a Irlandei de Nord este una dintre principalele locatii de filmare a celebrului serial "Game of Thrones". Tocmai de aceea, in ultima perioada turismul a inregistrat o crestere spectaculoasa, turisti de peste tot din lume incercand sa suprinda imaginea perfecta a regatului Westeros.

Asa cum era de asteptat, filmul a fost folosit intens pentru promovarea turismului in Irlanda de Nord.

Springfield, Vermont

Atunci cand Fox a lansat showul The Simpsons, au dorit ca premiera filmului sa aiba loc intr-un oras numit Springfield, asa cum se numea, de altfel, si orasul fictional al serialului. Cum in Statele Unite ale Americii exista numeroase orase cu acest nume, s-a organizat o competitie, din care castigatoare a iesit Springfield, Vermont.

Pentru a castiga, locuitorii au filmat un talk show local si s-au imbracat ca personajul principal, Homer Simpson. Dupa cum era de asteptat, gazduirea evenimentului a adus orasului mii de dolari din turism.

Hell (Iad), Michigan

In lume, exista mai multe orase cu numele de Hell (Iad), insa se pare ca regiunea din Michigan, Statele Unite ale Americii, a profitat de toate avantajele. O multime de filme au fost filmate in oras, printre care, cel mai notabil este "Santa's slay". Productia din 2005 il are in rol principal pe luptatorul de Wrestling Bill Goldberg, cel care interpreteaza un "Mos Craciun" pus pe infaptuit crime.

De altfel, locuitorii se pregatesc intens in fiecare an pentru Halloween, o sarbatoare in ton cu numele orasului.

Hobbiton, Noua Zeelanda

Cand au inceput sa filmeze seria "Lord of the Rings", producatorii au construit un platou ce semana intr-adevar cu u oras real. Desi aveau de gand sa il distruga la terminarea proiectului, iata ca Hobbiton a devenit astazi una dintre cele mai mari atractii turistice din Noua Zeelanda.

Fanii din intreaga lume vin sa viziteze orasul si faimosul Green Dragon Inn, agentiile de turism intrecandu-se in oferirea unor servicii specifice. Turismul in Noua Zeelanda a cunoscut o crestere de 40%, mare parte datorandu-se filmului.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#orase celebre, #orase devenite celebre , #atractii