5 motive pentru a vizita Timisoara

Advertorial
Vineri, 08 Februarie 2019, ora 15:21
21391 citiri
5 motive pentru a vizita Timisoara

Daca ati venit in interes de serviciu in Timisoara, probabil ca toate gandurile va sunt la cei de acasa. Insa ar fi pacat sa va aflati pentru cateva zile (sau saptamani) in acest frumos oras fara a va familiariza cu el.

Pana la urma, aveti toata libertatea de miscare avand la dispozitie masina oferita de centrul Cronoscar pentru inchirieri auto in Timisoara.

Un oras cu o istorie cat toata Romania

Din clipa cand ati preluat automobilul de la centrul de inchirieri auto in aeroport in Timisoara, ati intrat intr-un oras cu o istorie complexa si fascinanta.

Cel mai probabil, cunoasteti Timisoara drept orasul Revolutiei din 1989. Dar aici, de-a lungul secolelor, au convietuit numeroase etnii, fiecare contribuind cu ceva la evolutia socio-culturala si arhitecturala a orasului.

Desi prima atestare documentara a castrului Tymes dateaza din anii 1212-1266, arheologii au descoperit aici urme ale unor asezari umane vechi de 10.000 de ani.

In perioada medievala, Timisoara a facut parte din Regatul Ungariei, s-a aflat sub ocupatie otomana si sub stapanirea Imperiului Habsburgic.

A fost colonizat de germani, a fost punctul de pornire a Revolutiei de la 1848 in Principatele romane, capitala a Voivodinei sarbesti si a Republicii banatene.

Toate aceste evenimente au creat orasul in care va aflati astazi - un oras multicultural, de o frumusete deosebita, pe care va invitam sa il explorati la volanul masinii de inchiriat in Timisoara.

Cateva puncte de reper importante

Echipa Cronoscar pentru rent a car in Timisoara stie ca nu aveti mult timp la dispozitie. Asa ca v-am pregatit o lista cu cateva zone pe care sa le vizitati in timpul liber.

1. Castelul Huniade

Acest edificiu impunator este si cea mai veche cladire din Timisoara. A fost construit de regele Carol Robert de Anjou intre anii 1308-1315 si refacut de Ioan de Hunedoara in anul 1443. Grav avariat in timpul asediului din 1849, a fost reconstruit in forma actuala in anul 1856, in stil romantic.

Castelul adaposteste Muzeul Banatului, deci aveti doua motive pentru a-l vizita: arhitectura si istoria cladirii si colectiile aflate in interiorul sau.

Castelul Huniade se afla in Piata Iancu de Huniade nr. 1 si dispune de suficiente locuri de parcare pentru vizitatori unde puteti lasa masina oferita de centrul Cronoscar pentru inchirieri auto in Timisoara.

2. Cartierul Fabric

Acest cartier istoric a aparut incepand cu anul 1718. Atunci, s-a deschis aici prima fabrica de bere din Romania - care este inca in functiune.

Numele cartierului vine de la numeroasele fabrici care functionau aici. Breslele cizmarilor, selarilor, cojocarilor, brutarilor, macelarilor etc. s-au dezvoltat puternic in cartierul Fabric si au lasat in urma numeroase cladiri, dintre care unele se pastreaza si astazi.

Pe langa fabrica de bere, va invitam sa vizitati si Farmacia din Fabric, Casa cu Mercur (care are o statuie a zeului Mercur pe coltul mansardei), Sinagoga din Fabric construita in stil maur si Uzina de apa.

Pe stradutele din cartierul Fabric veti gasi fara indoiala un loc de parcare pentru masina inchiriata de la centrul Cronoscar de rent a car in Timisoara.

3. Centrul istoric

Va recomandam sa vizitati centrul istoric al Timisoarei seara, cand se aprinde iluminatul arhitectural pe cele mai frumoase cladiri din zona. Includeti in itinerariu cel putin Palatul Lloyd, Bastionul Terezia, Opera, Palatul Baroc si Catedrala.

Chiar daca seara orasul se anima foarte mult, veti gasi cu siguranta un loc de parcare pentru masina dumneavoastra oferita de centrul Cronoscar de inchirieri auto in Timisoara.

4. Cartierul Iosefin

Daca va pasioneaza istoria, cartierul Iosefin este ca o masina a timpului care va transporta intr-un burg din secolul al 19-lea. Ati putea crede ca ati ajuns in Viena sau Praga, inconjurat de mici palate, gradini publice cochete, mici magazine si pravalii.

Dovada a spiritului multicultural al orasului, in cartierul Iosefin veti gasi o biserica ortodoxa, una romano-catolica si o sinagoga.

Desi cartierul pare rupt dintr-o poveste veche, acesta ofera toate beneficiile epocii moderne, inclusiv locuri de parcare pentru automobilul inchiriat de la centrul Cronoscar pentru rent a car in Timisoara.

5. Piata Victoriei

Specialistii in urbanism au declarat ca aceasta piata este unul din cele mai frumoase exemple de stil eclectic cu influente Secession din lume. Intr-un spatiu destul de mic, veti descoperi nici mai mult nici mai putin decat 10 palate!

Va recomandam sa va rezervati suficient timp pentru a admira frumusetea acestora, adevarate bijuterii arhitectonice.

Va rugam sa retineti ca Piata Victoriei este zona pietonala. Insa in apropierea acesteia veti gasi suficiente locuri de parcare pentru masina rezervata la centrul Cronoscar pentru inchirieri auto in Timisoara.

Echipa Cronoscar va incurajeaza sa descoperiti si alte zone din Timisoara pe care nu le-am inclus in acest scurt ghid. Va suntem alaturi cu sfaturi utile si oferte avantajoase pentru masini de inchiriat in Timisoara pe termen scurt sau lung.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Timisoara obiective turistice, #vacanta Timisoara , #destinatii