5 idei de vacante de vis daca esti pasionat de cinema

Advertorial
Joi, 16 Februarie 2017, ora 10:12
11706 citiri
5 idei de vacante de vis daca esti pasionat de cinema

Lumea cinematografica este fascinanta; nu cred ca exista om care sa nu aiba un film preferat, un regizor, ori macar un actor pe care sa il admire. Oarecum in stransa legatura cu cinematografia - arta care plasmuieste lumi noi, nemaivazute - este si pasiunea pentru calatorii, cea care chiar ne poarta prin locuri in care nu am mai fost.

Excursiile de tot felul (circuite turistice cu avionul sau autocarul) in orasele lumii sunt din ce in ce mai populare, din cele mai felurite motive - shopping, relaxare, arta etc, dar eu propun o abordare diferita - cum ar fi sa putem combina aceste doua pasiuni: cinematografia si calatoritul?

Sa vizitam orasele cu o incarcatura istorica impresionanta, dar care reprezinta si puncte de reper in creatia cinematografica; acele locuri unde au fost turnate pelicule celebre?

In randurile de mai jos, mi-am propus sa prezint 5 idei de vacante de vis pe care sa le petreci daca esti pasionat de cinema.

1. Roma, destinatia ideala

Daca esti pasionat de istorie, de film, iti place sa admiri natura sau vrei sa vizitezi site-urile antice, Roma este o destinatie perfecta pentru tine!

Aici au fost filmate lupte din "Gladiatorul", dar si scene din filmul "Ingeri si Demoni". Este atat de emotionant sa te afli in locul in care a fost turnata o scena celebra si sa il recunosti imediat.

Viziteaza Roma si bucura-te sa descoperi locurile faimoase din Cetatea Eterna!

2. Dubrovnik, Croatia

Cea mai faimoasa locatie in care a fost filmat un serial de succes (de care sigur am auzit cu totii) este Dubrovnik, Croatia. Serialul este Game of Thrones, productia care a cucerit inimile oamenilor din intreaga lume.

Croatia este o destinatie de vara aleasa de catre multi turisti datorita plajelor deosebit de frumoase, lagunelor cu apa clara si peisajului de vis! Deja ma imaginez pe o plaja linistita din Croatia, ascultand valurile...

3. Barcelona, Spania

O alta locatie indragita de catre iubitorii de cinema este Barcelona, Spania. Sa ne amintim de pelicula regizata de Woody Allen, Vicky Cristina Barcelona, care le aduce pe Vicky (Rebecca Hall) si pe Cristina (Scarlett Johansson) in unul dintre cele mai romantice orase din lume. Actiunea este plina de momente savuroase, inedite, iar distributia filmului este una de exceptie!

Dintre locatii putem admira in film celebra strada din centrul Barcelonei, La Rambla, dar si gradina imaginata de arhitectul Antoni Gaudi si transformata acum in cel mai frumos loc verde al orasului, Parcul Guell.

Asadar, daca doriti sa vizitati un oras romantic, Barcelona trebuie sa se afle pe lista voastra!

4. Praga, un oras fermecator pe care nu trebuie sa il ratezi

Actiunea ce prezinta inceputul carierei lui James Bond este filmata in celebrul oras Praga, capitala Republicii Cehe. Acolo se afla salonul privat din Casino Royale, un film care a cucerit milioane de fani.

Praga este denumita "Orasul celor 100 de turnuri" si atrage anual milioane de turisti. Sunt sigura ca si voi ati dori sa vizitati fermecatoarea Praga, sa gustati din bucatele locale delicioase (mai ales daca preferati preparatele cu carne de vita sau porc), si sa faceti o croaziera pe Vltava, la ceas de seara.

5. Sicilia, Italia - Locul unde a fost filmat "The Godfather"

Pentru cea de-a cincea idee de vacanta superba am ales o locatie de neuitat: Sicilia.

Autorul celebrei pelicule "The Godfather" - "Nasul" a fost inspirat de evenimentele din viata reala petrecute in Sicilia.

O vizita in aceasta insula italiana te va duce imediat cu gandul la scenele din film. Familia Corleone, una dintre cele mai puternice si influente familii de mafioti din istorie, provine din orasul sicilian cu acelasi nume si isi spune povestea in filmul mai sus mentionat.

Sicilia o sa te atraga si prin intermediul plajelor spectaculoase si panoramelor superbe. Negresit, privelistea muntilor si vailor cu plantatii de maslini si portocali te va face sa vrei sa revii iar si iar.

Asadar, nu trebuie decat sa alegi unul dintre orasele de mai sus, sa iti faci bagajul si sa fii pregatit de o vacanta spectaculoasa! Calatoriile fac bine atat sufletului, cat si mintii, si te vor relaxa mai mult decat orice alta activitate.

Alege sa cunosti oameni frumosi, sa vizitezi locurile la care visezi de mult timp si sa petreci momente de neuitat in orase celebre, care te vor cuceri pe loc!

de Simona Giosu pentru CardinalTravel.ro

Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va decide dacă va candida sau nu la scrutinul prezidenţial în funcţie de rezultatul alegerilor comasate - locale şi europarlamentare - din 9 iunie....
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#circuit turistic avion, #circuit autocar Europa , #destinatii