4 din 10 romani vor sa calatoreasca dupa 15 mai. Cei mai multi cauta cazari izolate

Vineri, 08 Mai 2020, ora 16:21
3771 citiri
4 din 10 romani vor sa calatoreasca dupa 15 mai. Cei mai multi cauta cazari izolate
Foto: Arhiva Ziare.com

Patru din zece romani planuiesc sa calatoreasca dupa ridicarea restrictiilor din 15 mai, iar alegerea se axeaza pe cazari izolate si rezervari fara risc, reiese din rezultatele unui studiu publicat, vineri, de o platforma de rezervari online.

Conform cercetarii Travelminit.ro, aproape jumatate dintre respondenti au declarat ca Romania va fi principala destinatie de vacanta pentru acest an si, spre deosebire de alti ani in care pretul avea intaietate in luarea deciziei de cumparare, in 2020 siguranta si tipul proprietatii se afla printre principalele motive de rezervare.

Astfel, 38% dintre romani sustin ca vor opta pentru cazari in zone izolate, iar 31% pun accent pe curatenie si igienizare in vederea rezervarii unei cazari.

Pe de alta parte, printre motivele pentru care romanii se tem sa calatoreasca in viitorul apropiat se afla: riscul de contaminare cu coronavirus (55%), teama de a pierde avansul achitat la unitatea de cazare (39,7%), teama de a servi mese la restaurant (12%), lipsa banilor, restrictiile de distantare sociala si alte masuri restrictive de prevenire a contaminarii.

Rezultatele studiului de specialitate arata ca mai mult de jumatate dintre respondenti si-au amanat vacanta pentru o perioada ulterioara, in special in lunile de vara sau toamna, in timp ce 20% dintre respondenti si-au pastrat rezervarea activa, iar 26% si-au anulat rezervarile.

In acest context, Travelminit.ro precizeaza ca a oferit gratuit clientilor care aveau rezervari in luna aprilie posibilitatea de a se decide ulterior asupra altei perioade de vacanta si, datorita acestui demers, 78% dintre rezervarile inregistrate pe platforma pentru luna aprilie au fost, deja, reprogramate.

Cu toate acestea, peste 40% dintre cei chestionati au in plan sa calatoreasca dupa ridicarea restrictiilor, iar cazarile izolate si rezervarile fara risc se gasesc printre principalele motive in stabilirea unei vacante.

Aproape o treime (31%) au declarat ca aveau deja planificat concediul de anul acesta si ca planuisera bugetul respectiv.

Specialistii estimeaza ca bugetul total al vacantei va scadea cu cateva procente, diferenta fiind mai mica in cazul serviciilor de cazare si mai semnificativa in cazul activitatilor conexe, cum ar fi masaj, tur ghidat si altele.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.038 de respondenti din toata Romania, care au participat online la completarea unui chestionar in perioada 29 aprilie - 6 mai 2020.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucatori pe piata rezervarilor hoteliere din Romania care accepta si plata prin vouchere de vacanta. Oferta Travelminit.ro contine 4.000 de proprietati din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeti, cabane si campinguri din toate regiunile tarii.

Platforma a inregistrat peste 620.000 de innoptari, in 2019, si o valoare totala a rezervarilor de 13 milioane de euro.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#romani coronavirus vacante mai, #romani calatorii 15 mai , #turism