3 lucruri de care sa tii cont inainte de a vizita Egiptul

Joi, 08 Februarie 2018, ora 18:01
60481 citiri
3 lucruri de care sa tii cont inainte de a vizita Egiptul

Vrei sa mergi intr-un sejur in Egipt? Atunci profita chiar acum de ofertele incredibil de avantajoase si pleaca alaturi de cei dragi intr-o excursie de vis, chiar in aceasta primavara.

Acest anotimp este cel mai potrivit pentru a vizita Egiptul, deoarece temperaturile din lunile de primavara sunt cu mult mai suportabile, fata de cele din lunile toride de vara.

Inainte de a pleca, ne-am gandit ca ar fi bine sa afli 3 lucuri importante de care sa tii cont.

Insa nu vrem sa stricam aceasta surpriza, asa ca iti dorim lectura placuta si zile pline cu soare in Egipt.

1. Sejur linistit in Hurghada

Te poti bucura de cele mai bune hoteluri, la cele mai inalte standarde hoteliere, daca alegi statiunea Hurghada pentru vacanta ta in Egipt.

Situata pe tarmul Marii Rosii, Hurghada ii asteapta pe toti turistii cu servicii de top, pentru cele mai rafinate gusturi.

In ultimii 10 ani, aceasta statiune a cunosut un avant economic incredibil, iar turismul a fost principalul motor al acestei dezvoltari.

Daca esti pasionat de sporturi acvatice, iti recomandam o vacanta in Hurghada alaturi de familia ta, pentru ca ai de unde alege: snorkeling, windsurfing si, nu in ultimul rand, scufundari.

2. Preturi convenabile

Cele mai frumoase vacante in Egipt se termina intotdeauna cu sesiuni de cumparaturi pentru toti membrii familiei, de aceea, vrem sa stii ca este incredibil de convenabil sa mergi in aceasta tara.

Dolarul american este o moneda de mare ajutor aici, iar cursul dolar - lira egipteana este incredibil de avantajos: 1$ = 18 lire egiptene.

Ca fapt divers, o masa copioasa poate ajunge la 100 de lire (apox. 5$). Economia Egiptului isi revine usor, de aceea, 2018 este anul perfect pentru a vizita aceasta tara, acum cand preturile inca sunt extrem de convenabile.

3. Vei avea nevoie de pasaport

Daca vrei sa te bucuri de un sejur absolut memorabil in Egipt, trebuie sa stii ca vei avea nevoie de pasaport pentru a-l vizita.

Mai mult decat atat, nu poti intra in aceasta tara fara viza, pe care o poti obtine de la reprezentanta diplomatica a statului egiptean.

Viza turistica se poate obtine la aeroport / punctul de intrare in tara, contravaloarea colantului de viza achitandu-se pe loc.

IMPORTANT: daca detii un pasaport normal sau temporar, il poti utiliza pe acesta, tinand cont de faptul ca documentul respectiv sa fie valabil minim 6 luni de la data sosirii in Egipt. In cazul in care se doreste obtinerea vizei in prealabil, titularii trebuie sa se asigure ca nu detin un pasaport temporar - valabil 1 an de zile.

Inca un lucru extrem de imporant este legat de temperaturile din aceasta tara, destul de diferite fata de Romania, pentru toate cele 12 luni ale anului.

Cel mai potrivit anotimp pentru a merge in Egipt si pentru a te bucura de temperaturi perfecte pentru baie, plaja si safari in desert este primavara.

Lunile martie, aprilie si mai sunt cele mai recomandate de la inceputul anului, pentru ca deja din mai, temperaturile cresc, iar pentru o familie obisnuita cu variatiile clasice ale climei temperat-continentale, vara egipteana se poate dovedi a fi un adevarat disconfort.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#vacanta Egipt , #destinatii