15 tari uitate pe nedrept de turisti (Galerie foto)

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 19:39
12588 citiri
15 tari uitate pe nedrept de turisti (Galerie foto)
Foto: Business Insider

Citim deseori despre metropole fascinante sau despre insule exotice pe care visam mai apoi sa ajungem.

Uitam, insa, ca in lume exista numeroase alte locuri ignorate de turisti. E drept ca, in cazul unora, nici conditiile nu permit dezvoltarea turismului, insa multe dintre acestea au un farmec aparte.

Business Insider prezinta un top al celor mai putin vizitate tari din lume.

Libia - 34.000 de turisti anual

Desi colonelul Gaddafi a murit, haosul si nelinistea din Libia nu sunt tocmai cele mai bune recomandari pentru turisti. Cu toate astea, Libia este o tara interesanta, cu oameni primitori, unde poti afla multe despre ritualul cafelei sau poti vizita ruinele impresionante de la Leptis Magna, un oras antic al Imperiului Roman, aflat la numai 130 km de Tripoli.

Guineea Bissau - 30.000 de turisti

Cu o infrastructura saraca, Guineea Bissau nu este conectata foarte bine la Occident. Langa Bissau se afla insulele Bijagos, unde poti vedea hipopotami si te poti bucura de peisaje de vis. In plus, si piata de peste din Bissau poate fi un punct turistic, iar arhitectura cladirilor pastreaza stilul portughez. Nu te astepta, insa, la o tara dezvoltata sau la o viata de noapte activa.

Mauritania - 20.000 de turisti

Despre aceasta tara se spune ca ar fi plina de nomazi si ca nu ar avea nicio atractie turistica demna de a fi vizitata. Cimitirul de epave de pe coasta de nord este, insa, un loc inedit, in care fotografii pot sa surprinda ipostaze unice. In plus, satele si oraselele traditionale din desert pot fi de interes pentru turisti.

Statele Federate ale Microneziei - 26.000 de turisti

Despre Statele Federate ale Microneziei nu se cunosc prea multe lucruri, o singura companie aeriana avand zboruri catre tara insulara din Oceanul Pacific, la nord de Papua Noua Guinee. Ai putea opta insa pentru aceasta varianta daca iti plac scufundarile si fructele de mare. In rest, tara este destul de saraca.

Insulele Solomon - 23.000 de turisti

Zborul catre Insulele Solomon nu este nici usor, nici ieftin. Cu toate astea, la destinatie poti face scuba diving, poti pescui sau naviga. Piata de peste din Honiara reprezinta un "spectacol" exotic, unic in viata.

Afganistan - 17.500 de turisti

Razboiul si prezenta talibanilor in tara ii determina pe turisti sa se teama de aceasta destinatie. Pe buna dreptate, am putea spune, desi muntii Afganistanului sunt de-a dreptul spectaculosi. E drept ca acum nici acest punct turistic nu este de bifat, intrucat multe dintre ascunzatorile teroristilor se afla in acesti munti.

Insulele Comore - 15.000 de turisti

Multi sustin ca zona este afectata de malarie, desi datele oficiale nu sunt concludente in acest sens. Nu foarte multe companii aeriene ofera zboruri catre aceasta destinatie, insa exista posibilitatea de a ajunge aici. Fructele de mare sunt delicioase, pietele exotice si vibrante, oamenii primitori, iar peisajele de vis.

Insulele Sao Tome & Principe - 8.000 de turisti

Tara insulara din Oceanul Atlantic e prea indepartata pentru a putea aspira la un turism dezvoltat. Cu toate astea, plajele sunt uimitoare, muntii potriviti pentru drumetii, iar mancarea traditionala este delicioasa.

Turkmenistan - 7.000 de turisti

Turkmenistanul nu are o reputatie prea buna, insa cei aflati in cautare de aventura s-ar putea simti bine aici. "Door to hell" (Poarta catre iad) este numele unui crater care arde din Darvaza, aflat in mijlocul desertului Kurakum. Spectacolul oferit merita drumul cu masina, lung de 3-4 ore.

Guineea Ecuatoriala - 6.000 de turisti

In afara de faptul ca ai nevoie de viza pentru a intra in tara (cu exceptia cazului in care esti american), iti va fi foarte greu sa imortalizezi ceva din aceasta tara, singura vorbitoare de limba spaniola din Africa. Nu fotografia nimic daca nu ai aprobare, mai ales palatul prezidential!

Insulele Marshall - 5.000 de turisti

Scufundarile in atolii exteriori merita tot drumul pana in statul insular din Oceanul Pacific, insa cazarea nu este prea ieftina in zona. Daca tii neaparat sa incerci aceasta experienta, poti dormi pe plaja, avand in vedere ca infractiunile sunt extrem de rare.

Kiribati - 4.700 de turisti

Foarte putini au auzit de insula din Pacific, iar companiile aeriene nu acopera foarte bine zona. Tara insulara are 33 de atoli ce pot fi vizitati in maximum 6 ore. In plus, te poti relaxa la plja, poti pescui sau face sporturi nautice.

Tuvalu - 1.200 de turisti

Exista un singur zbor catre Tuvulu, via Fiji. Daca nivelul marii continua sa creasca, se pare ca Tuvalu va fi prima tara care va disparea de pe harta. Guvernul cauta solutii in acest sens, sperand sa poata cumpara teren in alta parte pentru a muta populatia.

Somalia - 500 de turisti

Razboi, lipsa guvernului, extremismul musulman - sunt doar cateva dintre motivele pentru care turistii au ocolit Somalia si continua sa o faca. Trebuie sa stii, insa, ca a inceput sa functioneze un guvern de ceva timp, iar Mogadishu este cat de cat sigur. Aici poti vizita plaja superba de langa Mogadiscio sau piata Bakaara.

Nauru - 200 de turisti

Insulita din Pacific este cea mai mica republica din lume, acoperind doar 21 de km patrati. Cum mare parte a insulei este o mina de fosfat, nu exista prea multe alte atractii turistice. Plajele din vecinatatea insulei sunt de vizitat, la fel si recifele de corali din zona. De altfel, Nauru este singurul stat fara capitala.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#tari putin vizitate, #insule indepartate, #tari fara turisti, #insule putin vizitate , #insule