Unde își rezervă românii vacanțele pentru vară: ”Sunt reduceri între 10 și 50%”

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 04:10
14764 citiri
Unde își rezervă românii vacanțele pentru vară: ”Sunt reduceri între 10 și 50%”
Vacanțe foarte avantajose ca preț pentru cei ce se organizează din timp FOTO Unsplash

Cu toate că nici nu am ieșit din iarnă, mulți români visează deja la mare și soare, astfel că nici nu au mai stat pe gânduri și au început deja să își cumpere sau rezerve concediile pentru vară.

Traian Bădulescu, consultant în turism și purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a alcătuit pentru Ziare.com topul destinațiilor pe care românii și-au planificat deja să le viziteze peste jumătate de an, dar a punctat și că sunt reduceri considerabile pentru această categorie.

Mai mult, spune că acest an a început mult mai promițător din punct de vedere al turismului, cu toate că pandemia de coronavirus încă reprezintă realitatea zilelor noastre.

Anul acesta a început mult mai bine decât acum un an sau doi. Cele mai căutate destinații sunt, în primul rând, cele apropiate, litoralul românesc și cel bulgăresc, apoi Grecia, Turcia, Spania, Egipt, Malta.

Sunt reduceri între 10-15% și urcă până la 50%. Media e undeva la 25%, comparativ cu situația în care și-ar cumpăra cineva cu 2-3 săptămâni înainte. Acum cine rezervă early booking poate avea parte de reduceri de 25% în medie din prețul pachetului, ceea ce e o sumă, contează.

Există un optimism moderat pentru că am trecut deja prin doi ani de pandemie, majoritatea turiștilor și-au dat seama că vara, în general, e totul în regulă, plus că turiștii care se duc în destinații cu reguli stricte sunt predominant vaccinați”, explică Traian Bădulescu.

Cât costă o vacanță la vară în cele mai căutate destinații

Am ales un sejur de 6 nopți, în intervalul 1-7 iulie 2022, pentru doi adulți.

Dacă achitați de acum, pentru o cameră într-un hotel de patru stele, în Mamaia, cu mic dejun și spa incluse, ar trebui să plătiți 3.862 de lei.

Pe de altă parte, în aceleași condiții, dar în Sunny Beach, Bulgaria, prețul la un hotel de patru stele este 1.636 de lei.

În Halkidiki, Grecia, prețul la un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus, este 3.178 de lei, iar în Antalya, Turcia, tot la patru stele, ar costa 1.771 lei.

În Palma de Mallorca, Spania, ar trebui să achitați 4.213 lei pentru sejurul menționat la un hotel de patru stele.

În Sharm El Sheikh, Egipt, pentru a sta la un hotel de cinci stele, all inclusive, costurile ajung la 3.538 de lei, pe când în Malta, la patru stele, ar trebui să plătiți 3.768 de lei.

Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#vacanta vara, #2022, #litoral romanesc, #litoral Bulgaria, #reduceri , #stiri vacanta