Calculele unui român pentru vacanța de Crăciun în străinătate: Avion pentru 2 adulți și un copil, cazarea la hotel de 4 stele. "Ies mult mai ieftin"

Duminica, 12 Noiembrie 2023, ora 08:37
11318 citiri
Calculele unui român pentru vacanța de Crăciun în străinătate: Avion pentru 2 adulți și un copil, cazarea la hotel de 4 stele. "Ies mult mai ieftin"
Avion care a aterizat într-o destinație de vacanță, iarna

Prețurile vacanțelor din România pentru sărbătorile de iarnă sunt foarte mari pentru mulți dintre români.

Unii au renunțat la ideea de a le petrece în țară și pleacă în străinătate, cheltuind bani mai puțini.

Un român a publicat calculele făcute pentru petrecerea vacanței de Crăciun în Malta. Acesta urmează să călătorească cu avionul, împreună cu soția și copilul de 12 ani. Cei trei vor fi cazați la un hotel de 4 stele, după cum a scris acesta pe Facebook.

"Dragi proprietari, doar că să vă arăt de ce prefer să călătoresc în alte țări"

"Apropos de prețurile din România și din afară: ieri am început să caut bilete de avion de Crăciun, în Malta. Vă dau prețurile obținute (cine nu mă crede, fac și print screen). Așadar, avion pentru 2 adulți și 1 copil de 12 ani, 1350 lei, cazarea la hotel de 4 stele, spa (cu tot de poate cuprinde un spa), sala de fitness, piscină pe acoperiș, camera cu balcon preț 3200 lei cu mic dejun inclus (să nu vă spun ce mic dejun este acolo, am fost de Paște, nici nu m-ați crede) pentru 6 zile.

Oricum aș calcula și aș vrea în România, ies mult mai ieftin să plec din țară. Plus, 19-20 grade. Ca idee, căutați hotelul Maritim Antonine Hotel & spa, din Mellieha, Malta. Eu am căutat pentru perioada 23-29 decembrie.

Deci, dragi proprietari, doar că să vă arăt de ce prefer să călătoresc în alte țări", a scris acesta pe grupul Cazare pensiuni în România.

"Suma totală se schimbă cu siguranță"

În comentarii, părerile sunt împărțite, însă mulți îi împărtășesc opinia.

"Sunt de acord cu dvs! Și noi plecăm din țară de câțiva ani!"

"Nu vreau să fiu cârcotașa, dar sigur mai e nevoie de mîncare pe lîngă mic dejun și pentru ieșiri, etc. Deci suma totală se schimbă cu siguranță. Și mîncarea în Malta nu este ieftină nici la alimentară! Fiecare merge unde dorește pe banii lui și nu trebuie să lovească cu asemenea exemple în turismul românesc care contribuie la bugetul României țară de unde va luați salariul!"

"Evident că mai este cheltuiala, dar cheltuielile aferente există și în țară. Va rog să îmi postați un site cu un hotel din țară care oferă aceleași condiții, același preț și în aceeași perioada și va cred pe cuvânt. Vorbim de Malta, da? 20 grade!, a răspuns autorul postării."

"Am investit 500.000 euro pe care nu-i voi recupera niciodată"

"Nici nu merită efortul, știe toată lumea cum stă treaba la "noi". Mergeam cu drag la Brașov la un hotel. Era 250 camera, anul trecut s-a anunțat că vine sfârșitul lumii, gaz, curent, a sărit la 450, același hotel, aceleași condiții și nimic nu s-a scumpit. Cam asta e România, restul e can can."

"Da va credem, dar din păcate o să va lipsească tradițiile, mâncarea tradițională și fără astea nu știu ce Crăciun ar fi."

"Și noi de câțiva ani mai ales de Paște, mergem în Serbia, la 8 km de Turnu Severin mergem la hotel de 4 stele cu spa inclus cu 150-200 euro 4 nopți de persoană, cu 2 mese incluse și croazieră pe Dunăre."

Unul dintre cei care au comentat deține o afacere în domeniu și a explicat situația din perspectiva lui.

"Voi nu luați în calcul taxele pe muncă din România, cele mai mari din Europa. Sezonalitatea și temperatura că iarnă am costuri duble. În primăvara trecută mi-a venit curentul pe 3 luni, o sumă mai mare decât facturile mele cumulate pe 16 luni. Malta are de 5 ori mai puțin de plata pe căldură. Noi funcționăm din când în când și atunci vor o noapte. În concluzie e ușor a scrie versuri...Am investit 500.000 euro pe care nu-i voi recupera niciodată. Încercați și voi că de pe margine e ușor să comentezi."

Românii care își fac vacanțele în zone exotice anul acesta. "Astea sunt destinații mișto, ieftine, unde poți să vezi cu adevărat chestii faine"
Românii care își fac vacanțele în zone exotice anul acesta. "Astea sunt destinații mișto, ieftine, unde poți să vezi cu adevărat chestii faine"
Românii așteaptă cu nerăbdare vacanțele din sezonul estival. Unii știu deja unde vor merge, alții planifică să vadă locuri noi. O discuție despre planurile de vacanță pentru anul...
Comercianţii de carburanţi din Ungaria au primit termen două săptămâni pentru a reduce preţurile. „Sunt prețuri de război”
Comercianţii de carburanţi din Ungaria au primit termen două săptămâni pentru a reduce preţurile. „Sunt prețuri de război”
Guvernul din Ungaria a acordat comercianţilor de carburanţi două săptămâni pentru a reduce din proprie iniţiativă preţurile la combustibili la nivelul mediei regionale. Ministrul a...
#vacanta strainatate, #craciun, #calcule, #preturi, #avion, #hotel 4 stele, #ieftin , #stiri vacanta