Top 10 cele mai bune stațiuni de schi din Europa. Cât costă un sejur de o săptămână de Revelion FOTO

Marti, 20 Septembrie 2022, ora 02:14
6746 citiri
Top 10 cele mai bune stațiuni de schi din Europa. Cât costă un sejur de o săptămână de Revelion FOTO
St. Moritz, Elveția FOTO Twitter/ Yohaku Daily

Iubitorii de schi se gândesc deja la concediul de iarnă, iar vestea bună este că Europa nu duce lipsă de stațiuni montane ideale pentru toate gusturile. Fie că vreți să vă petreceți vacanța pe pârtie, fie că vreți doar să vă bucurați de aerul de munte, opțiunile sunt nenumărate.

Top 10 cele mai bune stațiuni de schi din Europa

1. St. Moritz, Elveția

Este imposibil să vorbești despre cele mai bune stațiuni de schi fără să menționezi St.Moritz, potrivit cntraveller.com.

https://www.cntraveller.com/gallery/best-ski-resorts-europe

Este una dintre cele mai bune regiuni de sporturi de iarnă din lume, așa că nu este surprinzător faptul că a găzduit deja două Jocuri Olimpice de iarnă și cinci Campionate Mondiale de schi alpin. În total, regiunea se mândrește cu 87 de pârtii ce se ridică la standardele de calitate ale Cupei Mondiale.

Pe de altă parte, prețurile sunt destul de piperate. Am ales intervalul 30 decembrie 2022 - 5 ianuarie 2023, iar ofertele privind cazarea arată astfel:

  • Hotel 3 stele - 8.509 lei
  • Hotel 3 stele, mic dejun inclus - 17.868 de lei
  • Hotel 3 stele, mic dejun inclus - 9.389 de lei

2. Zermatt, Elveția

Zermatt este considerată una dintre cele mai bune stațiuni de schi din Europa – dacă nu din lume – datorită pistelor sale nesfârșite, recordului fenomenal de zăpadă, satului fermecător și peisajului uluitor.

Zermatt oferă unele dintre cele mai impresionante pârtii de schi din lume ce însumează nu mai puțin de 360 de kilometri. Există patru sectoare principale – Rothorn, Gornergrat, Matterhorn Glacier Paradise și peste granița cu Italia în Cervinia – toate fiind conectate printr-un sistem fantastic de teleschi.

Pentru același interval, 30 decembrie - 5 ianuarie, ofertele arată astfel:

  • Hotel 3 stele, mic dejun inclus - 21.466 de lei
  • Hotel 4 stele, mic dejun inclus - 22.344 de lei
  • Apartament două camere - 18.773 de lei
  • Hotel 3 stele, mic dejun inclus - 29.322 de lei

3. Val d'Isère, Franţa

În această stațiune puteți schia din noiembrie până în mai, la altitudini cuprinse între 1.800 și peste 3.000 de metri.

Este o stațiune potrivită pentru toată lumea: copii mici, adolescenți, seniori, vedete sau campioni, toți vor găsi ceva de făcut. Dacă nu doriți să stați doar pe pârtie, este locul ideal pentru a sărbători Crăciunul sau chiar și pentru o vacanță primăvara.

Prețurile arată astfel:

  • Hotel 3 stele - 8.336 de lei
  • Hotel 5 stele - 26.770 de lei
  • Hotel 2 stele - 5.967 de lei
  • Hotel 4 stele, mic dejun inclus - 9.399 de lei

4. Kitzbühel, Austria

În mijlocul Alpilor Kitzbüheler Alpen, între Kitzbüheler Horn şi Hahnenkamm este situată faimoasa staţiune dedicată sporturilor de iarnă Kitzbühel (762 m). Respiraţi atmosfera internaţională a acestui oraş romantic la poalele muntelui Hahnenkamm, locul de desfăşurare al legendarei competiţii cu acelaşi nume. Există numeroase cafenele, restaurante şi magazine. Multe celebrităţi internaţională găsesc drumul către Kitzbühel nu doar datorită domeniului schiabil excelent ci şi datorită Après-Ski-ului unic. Această localitate este situată ideal între regiunile Jochberg şi Hahnenkamm, unde puteţi ajunge în doar câteva minute cu mijloacele de transport gratuit.

Prețurile arată astfel:

  • Cameră în complex turistic, mic dejun și cină incluse - 11.135 de lei
  • Cabană cu 3 camere - 69.527 de lei
  • Cameră în pensiune - 7.258 de lei
  • Hotel 4 stele - 8.271 de lei

5. Alpii Sunnmore, Norvegia

Alpii Sunnmore, situați în regiunea fiordurilor din jurul Alesund, oferă multe posibilități atractive pentru schiori, asta pe lângă frumusețea și contrastul natural dintre munte și mare.

Zona este foarte bine acoperită de zăpadă și temperaturile sunt destul de blânde în lunile martie și aprilie. Există 69 de kilometri de pârtie și 23 de teleschiuri.

Prețurile arată astfel:

  • Hotel 4 stele, mic dejun inclus - 6.228 de lei
  • Hotel 4 stele, mic dejun inclus - 3.879 de lei
  • Hotel 3 stele, mic dejun inclus - 3.215 lei

6. Chamonix, Franța

Valea Chamonix este considerată de mulți ca fiind cea mai bună stațiune de freeride din lume. Cu cele 5 stațiuni de schi (Grands Montets, Les Houches, Le Tour/Balme, La Flegere și Le Brevent), Chamonix Mont-Blanc oferă vacanța perfectă.

Luați în considerare angajarea unui ghid montan pentru a schia pe Vallée Blanche, binecunoscutul traseu de schi din Chamonix de 20 de kilometri, peste ghețari, navigând în jurul și peste crevase.

Prețurile arată astfel:

  • Hotel 4 stele - 10.475 de lei
  • Hotel 3 stele - 9.246 de lei
  • Cameră în pensiune, mic dejun inclus - 3.255 de lei

7. Gjervica, Kosovo

Puține destinații europene de schi sunt la fel de intrigante precum lanțul Gjeravica de la granița dintre Albania și Kosovo, ale cărui pârtii superioare au devenit accesibile oamenilor pentru prima dată în secolul al XXI-lea. Pentru iubitorii de schi, există multe trasee, inclusiv cele care vă duc la cel mai înalt vârf din Kosovo, la 2.630 de metri. Traseele sunt mai accidentate și abrupte.

De exemplu, un pachet care include o săptămână de cazare cu mic dejun, prânz și cină, echipament de schi, ghid și transport de la cazare pe pârtie, costă 2.400 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#vacanta schi, #statiuni schi Europa, #vacanta schi Revelion , #Revelion