Motivul neașteptat pentru care o familie a ratat vacanța visurilor: "Vom lua unul nou și va fi păstrat sub cheie într-un dulap frumos"

Sambata, 06 Ianuarie 2024, ora 03:50
6925 citiri
Motivul neașteptat pentru care o familie a ratat vacanța visurilor: "Vom lua unul nou și va fi păstrat sub cheie într-un dulap frumos"
Pasageri pe aeroport FOTO Pixabay

Familia Burton trebuia să zboare din Anglia în Spania pentru a sărbători noul an, însă fiul lor nu a fost lăsat să urce în avionul Ryanair după ce un angajat a observat o ruptură în pașaportul său.

Jake, Rachael și tatăl lui Jake, Chris, erau programați să urce într-un zbor Ryanair pe 28 decembrie de pe Aeroportul East Midlands din Anglia către Alicante, Spania, pentru o călătorie de opt zile de Anul Nou.

Familia a ajuns la aeroport, s-a înregistrat pentru zbor, a trecut de securitate și în cele din urmă a ajuns la poarta de îmbarcare.

Încântarea - și emoțiile pentru cel care zbura pentru prima dată - s-au instalat, a spus Rachael.

A început îmbarcarea, iar când familia a ajuns pentru a-și scana biletele și a-și verifica pașapoartele, un angajat Ryanair i-a spus lui Jake că pașaportul său era deteriorat, a povestit Rachael. Nu i s-a permis să urce în avion.

O mică ruptură în pașaport l-a împiedicat pe tânărul în vârstă de 19 ani să zboare. Pe prima pagină a pașaportului, deasupra paginii care afișează fotografia și informațiile lui Jake, era o ruptură în apropierea legăturii pașaportului.

Pașaportul lui Jake fusese emis în octombrie 2022, iar familia a spus că nu a observat ruptura. Ei cred că s-a întâmplat când Jake și-a folosit recent pașaportul ca principală formă de identificare după ce i-au fost furate portofelul și actele de identitate.

Business Insider nu a putut găsi nimic pe site-ul companiei aeriene referitor la informații despre pașapoartele deteriorate, însă un reprezentant Ryanair a spus că colțul de sus al pașaportului lipsea și a declarat într-un comunicat că "acest pasager adult în vârstă de 19 ani a fost corect refuzat să călătorească în acest zbor de la East Midlands către Alicante (28 decembrie) de către agentul de la poarta de îmbarcare de la Aeroportul East Midlands, deoarece pașaportul său era deteriorat și, prin urmare, nu era valid pentru călătorie".

"Nu aș fi putut să mă bucur"

Cu toate acestea, guvernul Regatului Unit precizează că un pașaport deteriorat este "unul pe care clientul nu poate să-l folosească ca dovadă de identitate din cauza stării sale". Acest lucru poate include decojirea laminatului, pagini desprinse, "când pagina cu detalii personale a fost tăiată" sau deteriorări precum rupturi, zgârieturi sau urme de mușcătură, se menționează pe site-ul web.

Între timp, părinții lui Jake au reușit să urce în avion. Rachael a spus că fiul lor i-a încurajat să plece în călătoria lor de opt zile fără el.

"Nu exista șansă pe acest pământ. Pur și simplu nu aș fi putut face asta," a spus ea. "Nu aș fi putut să mă bucur."

"Din păcate, nu era disponibil niciun alt zbor"

Familia a decis să caute alte opțiuni. Conform spuselor lui Rachel, angajatul Ryanair a spus că alte companii aeriene ar putea accepta pașaportul. Familia s-a îndreptat către biroul unei alte companii aeriene low-cost și li s-a spus că ruptura din pașaport era mică și că pot călători fără probleme, a adăugat ea.

"Ei au acceptat pașaportul imediat și au spus că vor încerca să ne găsească un alt zbor," a spus ea. "Din păcate, nu era disponibil niciun alt zbor."

Înfrântă, familia s-a întors acasă. Mai întâi au trebuit să treacă de controlul de frontieră. Acolo, Rachael a spus că un agent de la controlul de frontieră a considerat, de asemenea, că pașaportul arată bine: "Îmi pare atât de rău pentru voi, cred că aceste pașapoarte sunt în regulă".

"Pentru alte persoane să spună, 'Acest pașaport este în regulă,' asta este frustrant", a adăugat Rachael.

Familia a pierdut mai mult de 1.500 de dolari

Rachael a spus că în total, familia a pierdut 1.234 de lire sterline, echivalentul a aproximativ 1.560 de dolari SUA, între zboruri și transport către și de la aeroport.

Nu este prima dată când o persoană a fost refuzată la îmbarcare din cauza unui pașaport deteriorat. În decembrie, un cuplu a trebuit să-și anuleze luna de miere în Turcia după ce Turkish Airlines i-a interzis soțului să zboare cu un pașaport deteriorat de apă.

Rachael încurajează pe alții să-și verifice de două ori pașaportul înainte de o călătorie și să evite să-l folosească ca document de identitate de zi cu zi.

Pentru viitoarele călătorii, familia a declarat că își va achiziționa huse pentru pașapoarte.

"Acum îi vom lua unul nou și va fi păstrat sub cheie într-un dulap frumos," a spus Rachael.

Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Mai nimic nu s-a mai auzit despre linia de metrou care ar trebui să lege Capitala de aeroport. Ziare.com a aflat noi informații despre acest proiect. Construirea liniei de metrou până la...
Guvernul de la Kiev a interzis prelungirea sau eliberarea pașapoartelor la consulatele din străinătate, în încercarea de a rezolva problema lipsei de trupe
Guvernul de la Kiev a interzis prelungirea sau eliberarea pașapoartelor la consulatele din străinătate, în încercarea de a rezolva problema lipsei de trupe
Guvernul ucrainean a aprobat reglementări care interzic temporar bărbaţilor de vârstă militară să solicite paşapoarte în străinătate, înăsprind şi mai mult restricţiile în...
#vacanta ratata, #pasaport, #familie, #aeroport, #bani pierduti , #stiri vacanta