Idei accesibile pentru vacanțe interesante de Paște. Cel mai ieftin concediu costă 158 de euro

Luni, 27 Februarie 2023, ora 03:18
6243 citiri
Idei accesibile pentru vacanțe interesante de Paște. Cel mai ieftin concediu costă 158 de euro
Paștele ortodox 2023 este în data de 16 aprilie, iar Paștele catolic 2023 se sărbătorește în 9 aprilie FOTO Pixabay

Paștele se apropie cu pași repezi, iar ofertele de vacanță au început deja să vină de la agențiile de turism. Și cei care vor să meargă în vacanță pe cont propriu au la dispoziție multiple variante.

Anul acesta turiștii caută destinații călduroase pentru vacanța de Paște. Egipt, Iordania sau Turcia sunt doar câteva dintre variante.

Cu atât mai mult cu cât zilele acestea se desfășoară și Târgul de turism în București, ofertele sunt de neratat.

Paștele ortodox în 2023 este pe data de 16 aprilie, iar Paștele catolic se sărbătorește pe 9 aprilie.

O agenție de turism din România propune cea mai ieftină vacanță de Paște la 158 de euro, cu reducere în timpul târgului de turism online, la care toate vacanțele din an au prețuri speciale.

„De Paște, cel mai ieftin sejur cu avionul în Antalya costă 534 de euro/persoană, iar în Hurghada, 518 euro/persoană.

Cu autocarul, vacanța de Paste la Kusadasi costă 395 de euro/persoană, în Didim, 299 de euro/persoană ori 365 de euro/persoană, în funcție de durata acesteia, cinci sau șapte nopți. Sejururile sunt la hoteluri de cinci stele, cu all inlusive sau ultra all inclusive, unde turiștilor li se pregătesc decoruri și meniuri specifice sărbătorilor pascale.

Vacanța în Grecia, în insulele Evia și Corfu, la Salonic și în Paralia Katerini, în care turiștii pot participa și la Slujba de Înviere, costă de la 179 de euro/persoană.

Cea mai ieftină vacanță de Paște este un circuit în Macedonia de Nord, de patru zile, cu transport autocar și cazare la un hotel de patru stele. În perioada târgului de turism online costă 158 de euro/persoană”, transmit reprezentanții agenției.

Și Budapesta sau Viena sunt două dintre variante.

“Ofertele ‘vedetă’ ale târgului online sunt trei circuite la Istanbul și Budapesta -Viena, cu plecare în primele două săptămâni din luna martie. Turiștii plătesc 129 de euro, 159 de euro sau 199 de euro, în funcție de program, și petrec o vacanță de Paște activă, cu excursii și vizite la cele mai căutate obiective turistice”, declară Denisa Oprea, director de marketing al agenției de turism.

de o zi, în România și Bulgaria, ori cele cu o durată mai mare, de până la 21 de zile, oferă turiștilor experiențe unice de călătorie.

Și circuitele sunt la mare căutare, în special pentru sezonul estival.

O altă agenție de turism oferă vacanțe cu zbor charter din toate orașele cu aeroport ale țării spre Turcia, Grecia, Spania, Italia, Cipru. La târgul de turism se aplică și reduceri.

„Cele mai mari reduceri sunt disponibile pentru vacanțele în Antalya, cu zbor charter de la București (două pe săptămână) și de la Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Baia Mare, Târgu Mureș, Sibiu, Craiova, Iași, Suceava, Bacău, dar și de pe noul Aeroport Internațional Brașov – Ghimbav, ori de la Constanța (Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu) și Satu Mare – în premieră în acest sezon.

Mai multe pachete la hoteluri din Kemer, Belek, Side și Lara sunt reduse cu 59%, 56%, 46% ori 41% în perioada târgului de turism. Cea mai ieftină vacanță în Antalya costă de la 357 de euro/persoană, la un hotel de cinci stele, all inclusive, cu toate taxele incluse. În Bodrum, pe un alt zbor charter al sezonului 2023, de la 411 euro/persoană. Iar în Marmaris, cu zbor charter pe Aeroportul Internațional Dalaman, de la 512 euro/persoană”, transmit reprezentanții agenției.

Turiștii plătesc un avans de 10 la sută la înscriere și restul în două tranșe.

“Reducerile din timpul târgului de turism online și offline pe care îl organizăm compensează creșterile de prețuri anunțate de partenerii noștri turci pentru acest sezon, din cauza costurilor mari cu energia pe care le au, din cauza taxei hoteliere impusă de statul turc. O serie de hoteluri, pentru care avem parteneriate în exclusivitate vara aceasta, au prețuri speciale pentru români”, declară Alin Burcea, CEO al agenției de turism.

Vacanța în Grecia costă de la 348 de euro/persoană, în funcție de insulă, hotel, tipul de masă ales.

Vacanțele în Tenerife, Costa del Sol, Costa Blanca, Costa Brava ori Mallorca cu zboruri de la București, Cluj-Napoca sau Timișoara costă de la 602 euro/persoană, cu toate taxele incluse.

Cea în Cipru de Nord, din București, Cluj-Napoca, Iași, de la 546 de euro/persoană.

Sunt și oferte de vacanța pe litoralul românesc, cu prețuri de la 145 de lei pe noapte de persoană.

Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanţa de 1 Mai şi de Paşte va fi mai lungă anul acesta, având în vedere că cere două sărbători vor fi una după alta. Așa că mulți și-au legat liberele și profită pentru a avea un...
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
Vacanța este o perioadă excelentă în care te poți relaxa și îți poți reîncărca bateriile. Explorarea unor destinații noi, petrecerea timpului cu cei dragi și concentrarea pe relaxare...
#vacanta paste 2023, #vacanta, #idei de vacanta, #paste 2023 , #stiri vacanta