În plină criză, românii și-au rezervat în număr mare vacanțele pentru iarnă. Care este cea mai căutată destinație

Duminica, 16 Octombrie 2022, ora 23:17
4972 citiri
În plină criză, românii și-au rezervat în număr mare vacanțele pentru iarnă. Care este cea mai căutată destinație
Vacanța în Laponia costă de la 2.336 de euro/persoană/patru nopți FOTO: Unsplash.com

Pachetele pentru vacanțele de iarnă s-au cumpărat deja în număr mare, cele mai multe cereri fiind până acum pentru Laponia, țara lui Moș Crăciun, potrivit unei agenții cunoscute de turism.

Câte vacanțe s-au rezervat pentru Laponia

Românii de toate vârstele care vor să îl întâlnească anul acesta pe Moș Crăciun în țara lui au cumpărat deja pachetele de vacanță pentru Laponia. Lansate încă din iunie, jumătate dintre acestea au fost deja vândute.

Vacanța în Laponia costă de la 2.336 de euro/persoană/patru nopți și oferă turiștilor posibilitatea să petreacă timp cu Moș Crăciun, să primească daruri, să pregătească turte cu soția Moșului, să facă safari la ferma de reni, snowmobile safari, să pescuiască la copcă ori să admire aurora boreală.

Comparație vacanță Laponia 2022 cu anul 2021

O vacanță în Laponia nu este tocmai ieftină. Totuși, experiența este una pe care mai ales copiii nu o vor uita niciodată.

Anul acesta, o persoană trebuie să scoată din buzunar de la 2.336 de euro în sus. În acest preț, sunt incluse cazarea, timp de 4 nopți, dar și biletul de avion dus-întors.

În 2021, dacă voiai un pachet turistic, preţul de pornire era de 2.000 de euro de persoană pentru 4 nopţi cazare, cu transport avion tip charter inclus.

Laponia este, într-adevăr, un loc cu o reputație magică. Există, de asemenea, unele lucruri pe care oamenii nu le știu cu adevărat despre Laponia.

Unde se află Laponia

Laponia este o regiune din partea de nord a Finlandei, Suediei, Norvegiei și, de asemenea, a Rusiei. Laponia din Finlanda este aproape o treime din suprafața totală a țării. Deși zona este mare, în Laponia trăiesc sub 200.000 de oameni.

Cel mai înalt vârf din Laponia este Halti (1.324 de metri), care este și cel mai înalt vârf din întreaga Finlandă.

Cum să îți organizezi vacanța în Laponia

Odată ajuns în Laponia, nu poți rata o vizită la Moș Crăciun. Așadar, poți să începi turul vizitând satul lui Moș Crăciun.

Oprește la oficiul poștal al lui Moș Crăciun și trimite o carte poștală familiei și prietenilor. Elfii vă vor sigila scrisoarea cu un autentic sigiliu al cercului Arctic. Vizitează-l, apoi, pe Moș Crăciun în biroul său personal. Dar nu rămâne prea mult timp, e foarte ocupat.

Descoperă SantaPark

Este o lume magică în care copiii pot explora Peștera de Crăciun. Pot vedea galeria de gheață, admira o colecție de sculpturi de gheață impresionante.

Pot merge chiar într-o excursie la fabrica de jucării a lui Santa. Înscrie-te pentru un curs rapid la „Școala Elfilor” și devin-o unul dintre ajutoarele lui Moș Crăciun. Bucură-te de o plimbare cu sania trasă de ren sau experimentează o plimbare într-o sanie trasă de câini Huski.

Laponia și aurora boreală

Odată ajuns în Laponia, sunt mari șanse să vezi aurora boreală, un fenomen absolut spectaculos.

Aurora boreală se mai numește și aurora polară, asta pentru că fenomenul se poate observa cel mai frecvent în zona polilor magnetici ai Terrei. Un adevărat spectacol al naturii, aurora polară nu se produce exclusiv pe Pământ, ci apare și pe alte planete care sunt chiar mai puternic încărcate magnetic.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#vacanta iarna, #laponia mos craciun, #oferte, #pachete turistice, #rezervare , #vacanta de iarna