Proprietarii de pensiuni explică prețurile mari din perioada Sărbătorilor. "Învățați de la bunicii noștri: iarna îți faci car, iar vara sanie!"

Marti, 06 Decembrie 2022, ora 04:00
10644 citiri
Proprietarii de pensiuni explică prețurile mari din perioada Sărbătorilor. "Învățați de la bunicii noștri: iarna îți faci car, iar vara sanie!"
Pensiune din România FOTO Facebook/ Cazare pensiuni în România

Au mai rămas puține zile până la Sărbătorile de iarnă, iar românii caută pe ultima sută locuri în care să le petreacă. În mediul online este plin de cereri și oferte la pensiuni din diferite zone ale țării.

Aproape toate ofertele au în comun prețurile mari, criticate de mulți turiști.

Proprietarul unei pensiuni a explicat care sunt motivele acestor scumpiri în luna decembrie, într-o postare pe Facebook.

"Tot citesc replicile turiștilor de pe grupuri: nu vreau să cumpăr pensiunea, vreau să o închiriez pentru revelion/Crăciun/Paște."

Exemplul 1

"Dacă vrei să-ți cumperi un bilet de avion cu 6 luni înainte, prețul este de (dau un exemplu) 50€. Dacă vrei să-ți cumperi același bilet de avion cu 1 luna înainte, prețul aceluiași bilet de avion este 300€.

Dacă vrei să-ți cumperi FIX același bilet de avion cu 2 zile înainte, prețul lui este de 500€."

Exemplul 2

"Dacă vrei să mergi cu un BOLT marți la orele 11, costul unei curse este de (dau un exemplu) 10 lei. Dacă vrei să mergi TOT cu Bolt, pe aceeași rută, duminică seară la orele 21, costul este de 15 lei."

Exemplul 3

"Dacă îți cumperi lemne în luna mai, atunci metrul cub/ster vă costă (dau un exemplu) 300 lei. Dacă îți cumperi lemne în luna noiembrie, atunci metru cu /ster va costă (dau un exemplu) 400 lei."

Exemplul 4

Dacă îți rezervi revelionul în luna august la X pensiune prețul vacanței este de (dau un exemplu) 5000 lei. Dacă îți rezervi revelionul în luna decembrie la aceeași pensiune, asta dacă mai găsești liber, prețul vacanței este (dau un exemplu) 8000 lei.

Așa că, nu vă mai plângeți pe grupuri că e scump!

Învățați de la bunicii noștri: iarna îți faci car, iar vara sanie!

Din păcate, puneți botul la vrăjeala de peste granița și uitați de neamul nostru strămoșesc!

Hai, toate bune și minte luminată!", a scris bărbatul pe grupul Cazare pensiuni în România.

"Cred că vrăjeală mare este la noi"

În comentarii, mulți critică atitudinea autorului postării sau îi demontează argumentele.

"Vrăjeala de peste graniță? Oare unde este vrăjeala? Cred că vrăjeală mare este la noi, nu peste graniță. Când vezi cum ești tratat la tine în țară, când vezi că ești primit în sictir și în condiții jalnice, parcă și citești pe fața celui la care te duci ("ia uite și pe ăsta, ce o mai vrea și ăsta, dacă nu va convine mergeți de unde ați venit, acasă nu aveți, dar vreți aici, ce drag îmi este de voi turiștii") etc etc. Cred că dacă doar le-am da banii și nu ne-am duce ar fi cei mai fericiți".

"Doar că o pensiune care în restul anului costă 3500-4000 lei, acum costă 10-11 mii, de multe ori biletele la avion luate cu câteva zile înainte, sunt mai ieftine, probat de mine, este normal să crești prețul de sărbători cu 40, 50 %, dar nu cu 200/300 %, sunt curios la mine la salon când vin clienții pe 23/24 respectiv 30/31 să le zic că este tunsul 100 lei, nu mai este 35, care ar fi reacția?"

"Sunt profund dezamăgită, ba chiar scârbită de limbajul folosit de dumneavoastră după ce ați cercat să mă convingeți pe mine, turistul român, că-i super ok să plătesc un preț triplu în perioada revelionului la o cabană care în timpul anului stă goală pe motiv că-i insalubră sau oferă servicii proaste turistului.

Expresia "puneți botul" din punctul meu de vedere nu-i face cinste nici unui om educat.

Este o expresie mârlănească și reflectă lipsa de respect față de turistul român!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian sunt acuzați că au bătut, violat și jefuit o austriacă de 58 de ani, de Crăciun, în 2023. În timpul audierii la tribunalul regional din Viena,...
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
#vacanta iarna, #craciun, #Revelion, #pensiuni, #preturi , #pensiuni