Varianta ideală de traseu prin Bulgaria, spre granița cu Grecia de la Kulata: "Drumul excelent, foarte bun pe tot parcursul"

Duminica, 03 Iulie 2022, ora 12:57
24954 citiri
Varianta ideală de traseu prin Bulgaria, spre granița cu Grecia de la Kulata: "Drumul excelent, foarte bun pe tot parcursul"
Drum din Bulgaria FOTO Digi FM

Românii care au ajuns în Grecia le oferă informații utile celor care se pregătesc să plece în vacanță.

Dincolo de cheltuieli și scumpiri, prima grijă rămâne cea legată de drum, de aglomerația de la vamă, taxele care trebuie achitate sau locurile în care sunt echipaje de poliție și radare.

Un român a relatat pe pagina Forum Grecia de pe Facebook cele două variante de traseu pe care le-a parcurs la dus și la întors și le-a oferit membrilor grupului cea mai bună soluție:

"Kalimera! După ce la dus a tremurat mașina din toate încheieturile prin Bulgaria, drum cu gropi, până pe porțiunea în care se intră pe autostrada spre Sofia, după Iablanita, astăzi la întoarcere am încercat o varianta și a fost ok, zic!

După ce se trece de Sofia, trec tunelurile și se termină autostrada este indicator dreapta Ruse, practic înapoi pe unde venisem, cu gropi și înainte spre Varna! Am ales asta spre Varna, dar doar până la Veliko Tirnovo, apoi drumul din Makaza, în sus spre Ruse!

Drumul excelent, foarte bun și bun pe tot parcursul, nu regret! Recomand chiar, și la dus spre Kulata, deși este mai lung în timp cu vreo 20 de minute! Dar conduci relaxat, nu simți când trece timpul decât să frânezi, să ocolești cu a întâia, bagi a două iar groapă, iar frânezi, iar incaleci groapă între roți etc!

Am calculat drumul nostru și pe cel clasic dat de Maps! Dar să evit gropile a meritat! Plus peisajele, iarbă, pomi, dealuri, munți, fără localități, doar una parcă, deci poți să o calci! Se lucrează la intrare/ ieșire Veliko pe el! De la Veliko spre Ruse se decopertează și se asfaltează la greu! Bulgarii se mișcă bine! La Ruse-Giurgiu cam 10 minute maxim la control documente!"

"Diferența este de 20 minute si 20 km, e o variantă bună de a ocoli traseul clasic"

În comentarii, toată lumea este recunoscătoare pentru varianta propusă de român.

"Eu chiar mâine plec, și după săptămâni de documentat și căutat păreri am decis să aleg varianta propusă de tine, pe care am propus-o și eu în diferite postări deși mulți au spus că pe Pleven e mult mai bine. Mă bucur că în sfârșit citesc o astfel de postare care să îmi valideze decizia luată. Drumuri bune, și un deviz mic la mecanica mașinii."

"Eu am zis să mă risc... Dar acum cu postarea ta, merg cu încredere."

"Aveam ceva îndoieli că poate în cele zece zile de concediu se plombase/asfaltase și acolo, dar am citit la cineva că ieri tot cu gropi a fost. Acum, la momentul asta, aș alege varianta asta, Veliko!"

"Este drum drept Ruse-Veliko, Veliko-Sofia! Nu faci stânga, nu faci dreapta!", precizează autorul postării.

"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au...
Scandal politic într-o țară NATO din cauza Ucrainei. Ministrul de Externe, demis la doar două săptămâni de la numire
Scandal politic într-o țară NATO din cauza Ucrainei. Ministrul de Externe, demis la doar două săptămâni de la numire
Premierul interimar al Bulgariei, Dimităr Glavcev, l-a demis pe ministrul de Externe, Stefan Dimitrov, la numai două săptămâni de când acesta fusese numit în post. Funcția a fost acum...
#vacanta grecia, #drum, #Bulgaria, #gropi, #traseu, #kulata , #Grecia