Top cinci insule din Grecia cu cea mai cristalină apă. Unde poți avea o vacanță de vis anul acesta VIDEO

Sambata, 16 Aprilie 2022, ora 00:14
36574 citiri
Top cinci insule din Grecia cu cea mai cristalină apă. Unde poți avea o vacanță de vis anul acesta VIDEO
Grecia este una dintre destinațiile preferate de români pentru vacanța de vară FOTO Pixabay

Grecia este una dintre destinațiile preferate de români pentru vacanța de vară. Marea albastră, nesfârșită, golfurile spectaculoase și peisajele spectaculoase atrag turiștii ca un magnet.

Dacă vă gândiți să mergeți în concediu în Grecia, dar nu știți ce insulă să alegeți, Ziare.com vă prezintă un top al insulelor cu unele dintre cele mai frumoase plaje.

Creta

Creta este cea mai mare insulă din Grecia și le oferă turiștilor posibilități nesfârșite pentru o vacanță de vis. În Creta, veți găsi, probabil, cele mai bune plaje din toate insulele grecești. Regiunea Chania are o natură curată și plaje cu apă limpede, cristalină.

Restul Cretei este, de asemenea, cunoscut pentru canioanele sale, care duc la plaje virgine uimitoare, cu ape cristaline.

Una dintre cele mai frumoase plaje este renumita plajă Elafonisi, situată în partea de sud-vest a Cretei. Și în laguna Balos, situată la 17 km în afara orașului Kissamos și la aproximativ 56 km nord-vest de orașul Chaniaveți găsi plaje cu nisip roz, ape turcoaz și peisaje sălbatice.

Milos

Și în Milos turiștii găsesc plaje spectaculoase de vizitat, cu ape pure, de smarald, care înconjoară frumusețea stâncilor.

Printre cele mai vizitate și fotografiate locuri de pe insulă se numără plaja Sarakiniko, cunoscută pentru stâncile albe cu forme deosebite. Apa de smarald, limpede ca un cristal impresionează pe oricine ajunge acolo.

Firiplaka este o plajă lungă de nisip/pietriș, cu apă adâncă, cristalină, turcoaz. Nisipul este aproape argintiu, înconjurat de stânci abrupte de-a lungul liniei de coastă. Plaja emană o atmosferă exotică datorită contrastelor puternice, iar marea este perfectă pentru snorkeling.

Naxos

Naxos este o altă bijuterie a Cicladelor și merită vizitată, fiind considerată una dintre cele mai bune insule din Grecia pentru plaje.

Poate cea mai faimoasă plajă de pe această insulă grecească este plaja Agios Prokopios un paradis bine organizat, cu șezlonguri și umbrele pentru turiști. Familii, cupluri și grupuri de prieteni, cu toții găsesc activități pe gustul lor aici.

O altă plajă căutată de turiși și aglomerată în sezon este Agia Anna. Plaja are, de asemenea, nicip fin și este bine organizată, cu baruri pe plajă, umbrele și șezlonguri. Apa este excelență șo în zonă există și un golf.

Mykonos

Mykonos este una dintre cele mai bune cosmopolite și elegante insule grecești. Plajele sale sunt uimitoare, iar insula este renumită pentru petrecerile de lux pe plajă și atmosfera vibrantă.

Una dintre cele mai căutate plaje de turiști din Mykonos este Psarou. Aici vizitatorii se bucură de apele de smarald și de luxul pe care îl găsesc la barurile de pe plajă.

La mare căutare este și Plaja Ornos. Este o plajă potrivită pentru familii, foarte bine organizată. Are o mulțime de facilități, iar turiștii găsesc o gamă largă de restaurante, baruri pe plajă cu șezlonguri și umbrele de soare și hoteluri de lux.

Kefalonia

Kefalonia este considerată bijuteria Mării Ionice. Kefalonia este cunoscutăca una dintre cele mai bune insule grecești pentru plaje și ape perfecte.

Turiștii găsesc aici ape „ca oglinda”, iar nuanțele de albastru ale mării se îmbină perfect cu verdele vegetației care înconjoară stâncile.

Una dintre cele mai cunoscute plaje este Myrtos. Este considerată una dintre cele mai frumoase plaje ale Europei. Terenul muntos, înalt, și stâncile abrupte se îmbină perfect cu plaja deosebită cu nisip alb. Turiștii ajunși aici se vor întoarce în trecut, pentru că nu există facilități, totul este neschimbat.

O altă plajă cu apă turcoaz este Antisamos, situată aproape de portul Sami, printre cele mai verzi dealuri de acolo. Apele sunt de un turcoaz intens, iar nisipul este extrem de fin. Plaja este retrasă și este perfectă pentru iubitorii de natură.

Cutremur cu magnitudinea 5,7 în sudul Greciei. Seismul s-a simțit pe mai multe insule
Cutremur cu magnitudinea 5,7 în sudul Greciei. Seismul s-a simțit pe mai multe insule
Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a zguduit vineri, 29 martie, sudul Greciei la ora 07:12 GMT, a anunţat Centrul German de Cercetare în Geoştiinţe. Epicentrul seismului, la o adâncime de...
Delir în Georgia după prima calificare din istorie, la Euro 2024. O fostă campioană europeană a rămas acasă VIDEO
Delir în Georgia după prima calificare din istorie, la Euro 2024. O fostă campioană europeană a rămas acasă VIDEO
Echipa naţională a Georgiei s-a calificat marţi seara în premieră la un turneu final al Euro, după ce a învins Grecia, pe teren propriu, după lovituri de departajare, scor 4-2, în prima...
#vacanta grecia, #insule Grecia, #Grecia, #Creta, #mykonos , #Grecia