Top 10 cele mai spectaculoase insule din Grecia. Sunt locurile perfecte de vacanță FOTO

Sambata, 23 Iulie 2022, ora 04:25
30499 citiri
Top 10 cele mai spectaculoase insule din Grecia. Sunt locurile perfecte de vacanță FOTO
Milos, Grecia FOTO Twitter/ @_amorou

Grecia are circa 6.000 de insule, unele chiar nelocuite sau greu accesibile. Românii descoperă anual din ce în ce mai multe destinații din țara elenă care a ajuns rapid în topul preferințelor acestora când vine vorba despre concediul de vară.

Turiștii din toată lumea au votat insulele din Grecia care i-au lăsat cu răsuflarea tăiată, iar zece din cele 6.000 au intrat în top, potrivit europeanbestdestinations.com.

Top 10 insule din Grecia

1. Santorini

În Santorini, albastrul mării se îmbină cu cel al cerului și cu acoperișurile albastre ale caselor. Această insulă, clasată printre cele mai bune destinații pentru o lună de miere din Europa, este și una dintre cele mai frumoase insule grecești în opinia turiștilor.

2. Corfu

Insula este destinația perfectă pentru o vacanță de neuitat sub soare. A fost marcată de culturile arabe și britanice deoarece a fost sub controlul lor timp de secole. Vino să descoperi acest istoric bogat, stai pe plajele sale paradisiace, bucură-te de vin și de uleiul de măsline și nu uita de un tur privat de degustare de vinuri de o zi întreagă.

3. Kefalonia

Cei mai înalți munți ai Insulelor Ionice vă așteaptă pe una dintre cele mai frumoase insule grecești. Situată la sud de insulele Corfu și Lefkada, Kefalonia este renumită pentru golfurile sale nisipoase. Nu ratați plaja Myrtos și plaja Antisamos. Pentru iubitorii de natură nu uitați de Lacul Melissani, clasat printre cele mai spectaculoase minuni ale naturii din Grecia.

4. Mykonos

Mykonos atrage turiști din întreaga lume și în ciuda faptului că este recunoscută pentru viața de noapte și petreceri, este ideală și pentru vacanțe în familie, plimbări în natură și sporturi nautice.

5. Paros

Paros are plaje incredibile, sate tradiționale, case albe cu acoperișuri albastre și porturi. Este ceva mai liniștită decât Santorini sau Mykonos, însă la fel de frumoasă.

6. Marathonisi

Marathonisi mai este numită și „Insulele țestoase”. Situată la sud de insula Zakynthos, este, de asemenea, una dintre cele mai frumoase insule grecești. Insula Marathonisi este ușor accesibilă din portul Zakynthos.

7. Insula Rhodos

Este o destinație perfectă pentru orice turist. Rhodos este unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa, așa că nu ratați o vizită la Palatul Marelui Maestru. De asemenea, este însorită din mai până la sfârșitul lunii septembrie. Plaja din Tsambika și apele sale turcoaz vă așteaptă.

8. Symi

Symi este destinația preferată pentru călătorii pretențioși care caută soare, odihnă și restaurante rafinate cu fructe de mare. Este o destinatie perfectă pentru familii, dar și pentru îndrăgostiți.

Insula Symi este, alături de insula Santorini, una dintre cele mai romantice destinații din Grecia.

9. Kos

Insula Kos este cunoscută în întreaga lume pentru plajele sale sublime precum Agios Foka, plaja Lagada, plaja Kardamena, sau plaja Agios Stenanos.

Este destinația perfectă pentru o vacanță relaxantă la soare alături de familie sau prieteni, dar și pentru îndrăgostiți.

10. Milos

Ai fost vreodată la Muzeul Luvru din Paris? Indiferent dacă răspunsul tău este „da” sau „nu”, probabil că ai auzit despre „Venus din Milo”. Numele „Milo” provine de la „Milos”, insula greacă pe care a fost găsită această statuie în secolul al XIX-lea.

Venus a fost descoperită de un țăran care își săpa câmpul în căutarea unor pietre potrivite pentru a construi un zid.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#vacanta grecia, #top insule grecia, #insule Grecia , #Grecia