Românii își caută parteneri de drum spre Grecia. "Sunt niște băieți care repară aceeași mașină în aceeași curbă, de vreo 10 ani"

Marti, 30 Mai 2023, ora 04:25
68083 citiri
Românii își caută parteneri de drum spre Grecia. "Sunt niște băieți care repară aceeași mașină în aceeași curbă, de vreo 10 ani"
Control la frontieră FOTO / IGPF

Românii așteaptă cu nerăbdare vacanța de vară, iar mulți au ales și în acest an destinații populare din Grecia.

Unii își planifică vacanțele în detaliu și își iau din timp toate măsurile de precauție. Este cazul unui românce care caută parteneri de drum pentru a evita eventuale pericole, după cum a scris pe Facebook.

"Pe când credeam că am scăpat de timpurile negre cu barbarii din Bulgaria, tocmai ce am văzut o altă știre ...

Cineva care pleacă spre Grecia prin Kulata, noaptea dintre 21-22 august și dorește să ne însoțim la drum prin minunata Bulgarie?", a scris aceasta pe grupul Forum Grecia, de pe Facebook.

Femeia se referă la situația bizară semnalată recent de o româncă pe drumul de întoarcere din Grecia. Potrivit imaginilor surprinse de camera de bord, mașina unor români a fost blocată de un bărbat în chiloți care s-a urcat pe capota autoturismului.

„Atenție la drumul prin Bulgaria! Pe drumul de întoarcere, la circa 20 km de Ruse. Nu am oprit și nu am deschis ușile, deși ăsta a fost primul impuls”, a scris autoarea postării, pe Forum Grecia.

"Mergeți liniștită"

În comentarii, cei mai mulți se referă la experiențele personale, subliniind că nu au avut parte de neplăceri în anii trecuți.

"Mergeți liniștită, nu va panicați, a fost un caz izolat. Am circulat pe Bulgaria aia și ziua și noaptea și vara și iarna, prin munți, peste tot, am oprit prin parcări, prin stații peco și niciodată nu a avut nimeni treaba cu mine. Cazuri din alea se întâmplă oriunde în lume. Nu mai spun că ăla din filmare fumase otravă pentru șoareci și era în lumea lui."

"Dacă doriți, mergeți pe Valea Oltului unde sunt niște băieți care repară aceeași mașină în aceeași curbă de vreo 10 ani."

"Dacă mergeți ziua, aveți grijă să aveți luminile aprinse. Altfel, sigur vă oprește poliția. Mai aveți grijă la intersecțiile de pe drumurile lor naționale unde există limitări de viteză. Noaptea să aveți grijă să meargă toate farurile. Și să vă plătiți vignetă. În rest drum bun și vacanță plăcută."

"Și în România sunt mulți nebuni pe străzi. Ce faci? Nu mai ieși din casă că poate ți se întâmplă ție?"

"Am traversat de multe ori Bulgaria și am trecut relaxați"

"Peste 18 ani de mers cu mașina numai noaptea Grecia -România și România -Grecia de cel puțin 4 ori pe an. Nimic pe drum."

"Din 15 iunie o să fie sute/ mii de autoturisme de România care o să circule la orice oră din zi și noapte spre Grecia sau înapoi spre România, pe cele mai cunoscute rute din Bulgaria. Deci... siguranță deplină, oricând o să apară în zonă o mașină de români... dar astfel de incidente sunt extrem de rare în Bulgaria și până la urmă se întâmplă în orice țară."

"Nu m-ar mira că individul din incident să fie român care băuse prea mult Ouzo."

"Vorba lui Hagi: Îți este frică de lup, nu intri în pădure!"

"Ați citit o știre, dar asta nu înseamnă că e o situație generală. Nu porniți la drum cu neîncredere. Am traversat de multe ori Bulgaria și am trecut relaxați, nu au fost probleme. Și polițiștii sunt înțelegători, dacă sunt drumuri închise te ajută să te descurci repede. Vacanță faină, fără stres!"

"Sunt evenimente foarte rar întâlnite precum cel cu individul ăla dubios…mergeți liniștiți."

"Sunt cazuri izolate"

"Eu numai noaptea am trecut prin Bulgaria și sincer dacă făcea ăla din filmulețul de la știri faza aia noaptea cred că involuntar primea cu adevărat ce își dorea."

"Și noi la fel, am plecat în Grecia sâmbătă noaptea și ne întoarcem în weekend, însă nu am avut vreodată probleme (ziua sau noaptea)."

"Să știți că eu am pățit în România la Giurgiu asta. Așa că se poate întâmpla oriunde, dar din fericire, sunt cazuri izolate. În 17 ani de Grecia, multe drumuri pe an, 99% noaptea, n-am pățit niciodată!"

"Am mers prin Bulgaria de nenumărate ori și nu s-a întâmplat niciodată nimic. Mai mult induceți panică."

"O singură dată mi s-a întâmplat în Bulgaria, 4 bombardieri bulgari, beți morți, inclusiv șoferul, ne-au înjurat, au aruncat cu vin în mașina mea, cu paharele de plastic, mergeam în coloana, în paralel, 2 benzi, 10 km/h. Probabil îi rupeam pe toți pe genunchi dacă aș fi coborât la ei, un brânci și cădeau din picioare, însă dacă aveau pistol? Mi-a fost frică de asta, cu 2 copii în mașină, am preferat să dau ignore și s-au potolit în cele din urmă".

"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au...
Scandal politic într-o țară NATO din cauza Ucrainei. Ministrul de Externe, demis la doar două săptămâni de la numire
Scandal politic într-o țară NATO din cauza Ucrainei. Ministrul de Externe, demis la doar două săptămâni de la numire
Premierul interimar al Bulgariei, Dimităr Glavcev, l-a demis pe ministrul de Externe, Stefan Dimitrov, la numai două săptămâni de când acesta fusese numit în post. Funcția a fost acum...
#vacanta grecia, #turisti romani, #parteneri, #drum, #pericole, #Bulgaria , #Grecia