Noile reguli de călătorie în Grecia, Spania, Portugalia, Italia și Franța. Unde este interzis să te plimbi sau să faci castele de nisip

Vineri, 15 Iulie 2022, ora 15:59
4965 citiri
Noile reguli de călătorie în Grecia, Spania, Portugalia, Italia și Franța. Unde este interzis să te plimbi sau să faci castele de nisip
Copii care fac un castel de nisip pe plajă FOTO Pixabay

După doi ani grei pentru industria turistică, Spania, Portugalia, Franța, Grecia și Italia se pregătesc să primească milioane de turiști.

Vara aceasta va fi prima vacanță în străinătate pentru mulți oameni de la începutul pandemiei în martie 2020.

În acel moment, fiecare țară de pe glob a introdus măsuri stricte de aplicare pentru a preveni răspândirea coronavirusului și a variantelor ulterioare.

În ultimele luni, multe dintre aceste reguli și reglementări au fost ridicate, dar pentru unele țări se aplică în continuare.

Pentru a vă asigura că nu vi se va interzice intrarea sau veți fi urmărit penal în timp ce vă aflați acolo,asigurați-vă că sunteți la curent cu legile locale, înainte de a planifica călătoria, scrie Manchester Evening News.

Cerințele de intrare pentru destinațiile populare de vacanță

Grecia

Călătorii care intră în Grecia nu trebuie să prezinte dovada vaccinării împotriva Covid, un test Covid negativ sau un certificat de recuperare după boală.

Nu trebuie să completați un formular de localizare a pasagerilor.

Italia

Pasagerii care sosesc în Italia nu trebuie să prezinte nicio dovadă de vaccinare, un rezultat negativ al testului sau un certificat Covid-19 pentru a intra în țară, indiferent de statutul de vaccinare.

Toți pasagerii care intră în Italia cu feribotul, trenul sau autocarul trebuie să poarte o mască FFP2 pentru a intra în țară, dar măștile nu mai sunt necesare pe zborurile în, spre sau dinspre Italia.

Portugalia

Portugalia suferă în prezent de „temperaturi excepțional de ridicate și un risc crescut de incendii forestiere”, alimentat parțial de schimbările climatice provocate de om.

Au fost luate o serie de măsuri în încercarea de a reduce riscul și de a menține oamenii în siguranță. Unele dintre aceste reguli restricționează locurile în care oamenii se pot plimba sau vizita, iar dacă nu respectați aceste reguli, puteți fi urmărit penal.

29 de persoane au fost rănite în această săptămână în incendiile de pădure din Portugalia, temperaturile urmând să crească și mai mult.

Activitățile care sunt interzise în Portugalia

  • Plimbare prin sau rămânerea în zone împădurite, inclusiv păduri, păduri și trasee rurale
  • Arderea grădinii și a altor deșeuri agricole
  • Defrișarea terenurilor agricole prin recurgerea la ardere
  • Utilizarea mașinilor de grădină și de fermă în sau în apropierea zonelor de pădure
  • Declanșarea artificiilor
.

Puteți fi urmărit penal dacă nu respectați aceste restricții sau dacă nu respectați indicațiile autorităților de protecție civilă și de poliție.

Incendiile forestiere pot avea loc oriunde în Portugalia în lunile de vară. În ultimii ani, incendiile au devenit mai frecvente din cauza secetei și a temperaturilor ridicate. Incendiile forestiere sunt extrem de periculoase și imprevizibile. Autoritățile portugheze pot evacua zone și închide drumuri din motive de siguranță.

Dacă călătoriți în Portugalia în perioada verii, ar trebui să vă familiarizați cu procedurile locale de siguranță și de urgență, să rămâneți vigilenți și să urmați sfaturile autorităților portugheze. Provocarea unui incendiu forestier este tratată drept infracțiune în Portugalia, chiar dacă este neintenționată.

Nu există cerințe de vaccinare sau testare Covid pentru intrarea în Portugalia continentală, Madeira și Porto Santo.

Dacă călătoriți în Azore, trebuie să vă vaccinați complet, dacă ultima doză a fost cu mai mult de 270 de zile în urmă, atunci este necesar un rapel. Trebuie să prezentați dovada vaccinării complete atunci când vă faceți check-in pentru zborul către Azore.

Dacă ești complet vaccinat, dar compania aeriană îți permite să călătorești fără a prezenta dovezi, atunci va trebui să faci un test pe cheltuiala ta când ajungi la aeroport.

Cei care nu sunt complet vaccinați și care călătoresc în Insulele Azore trebuie să prezinte dovada unui test PCR negativ (luat cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcare) sau o dovadă valabilă de recuperare recentă de la Covid-19 (nu mai puțin de 11 zile și nu mai mult de 180 de zile înainte de a călători).

Copiii cu vârsta de până la 11 ani nu trebuie să facă un test sau să prezinte dovada de vaccinare sau de recuperare pentru a intra în Azore.

Spania

Anul acesta, diferite regiuni și orașe spaniole au introdus reguli locale care restricționează comportamentul turiștilor.

Multe zone fie interzic grătarele, fie necesită autorizarea poliției în prealabil, așa că merită să verificați site-urile web locale înainte de a pleca.

În Salobrena, Granada, pot fi aplicate amenzi de până la 2.500 de lire sterline pentru oricine aprinde orice tip de foc pe plajă.

Alte legi înseamnă că turiștii și rezidenții deopotrivă pot fi sancționați cu amenzi pentru fumatul pe plajă, precum și pentru consumul de alcool și utilizarea săpunului sau șamponului, în timp ce o lege bizară înseamnă că este ilegal să construiți castele de nisip, cel puțin în Levante.

Pasagerii care călătoresc în Spania trebuie să prezinte una dintre următoarele dovezi:

  • Vaccinarea completă (dacă a doua doză a fost cu mai mult de 270 de zile în urmă, atunci trebuie să fi avut rapelul)
  • Un test Covid negativ: fie un PCR efectuat cu 72 de ore înainte de plecare, fie un test antigen efectuat cu 24 de ore înainte de călătorie
  • Recuperarea după coronavirus în ultimele șase luni

Aceste cerințe nu se aplică copiilor sub 12 ani.

Călătorii care pot prezenta dovada vaccinării complete, a recuperării Covid-19 sau au vârsta de 12 ani și sub nu trebuie să completeze formularul de control al sănătății de călătorie al Spaniei. Toți ceilalți trebuie să completeze formularul cu cel mult 48 de ore înainte de a călători în Spania.

Franța

Toți călătorii cu vârsta de 12 ani și peste trebuie să prezinte dovada vaccinării pentru a intra în Franța.

Călătorii cu vârsta de 18 ani și peste trebuie să fi primit rapel dacă a doua doză a fost administrată cu mai mult de nouă luni în urmă.

Franța acceptă certificatul de recuperare și vaccinare.

Cei care nu sunt complet vaccinați trebuie să furnizeze un test PCR negativ efectuat în 72 de ore sau un rezultat al testului antigen, efectuat în 48 de ore înainte de plecare.

Toți copiii sub 12 ani sunt scutiți de restricțiile de călătorie legate de Covid-19.

Avertisment la Paris: Anunțuri care par oficiale le cer francezilor „să se angajeze în Ucraina”. „Uzurparea unui site oficial al Forţelor Terestre”
Avertisment la Paris: Anunțuri care par oficiale le cer francezilor „să se angajeze în Ucraina”. „Uzurparea unui site oficial al Forţelor Terestre”
Ministerul Apărării din Franța a denunțat joi, 28 martie, pe X, un fals site care folosește logoul instituţiei și care cere ca 200.000 de francezi să se angajeze în Ucraina. ”URL-ul...
Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
O jurnalistă de călătorii care a fost în zeci de stațiuni all-inclusive în Caraibe, Mexic, Maldive și multe altele, a văzut turiștii trecând cu vederea multe detalii care ar fi putut face...
#vacanta grecia, #Franta, #Italia, #Spania, #Portugalia, #turisti, #reguli, #covid , #stiri vacanta