Cum îți găsești rapid mașina furată în Grecia sau Bulgaria. Dispozitivul ieftin și ușor de ascuns în interiorul autoturismului

Joi, 11 August 2022, ora 11:48
10688 citiri
Cum îți găsești rapid mașina furată în Grecia sau Bulgaria. Dispozitivul ieftin și ușor de ascuns în interiorul autoturismului
Mașinile parcate în Grecia în apropierea feribototului FOTO Facebook/ Cătălina Costache

Anul acesta, mai mulți români au fost victime ale furturilor când erau în vacanță în Grecia. Unii șoferi au plecat cu mașina în concediu, însă s-au întors fără ea.

Au fost raportate furturi de autoturisme în ultima perioadă, iar autoritățile elene susțin că există un motiv pentru care hoții le vizează pe cele cu numere străine.

Cel mai recent caz a fost semnalat noaptea trecută, 9 spre 10 august, în Atena, lângă portul Pireu.

"Mașina era parcată în fața apartamentului, pe o străduță cu sens unic, într-un loc luminat, unde erau parcate și mașinile celor din zonă. Când ne-am trezit dimineața să luăm mașina spre port, nu mai era, era altă mașină în locul ei”, a transmis persoana păgubită, potrivit stirileprotv.ro.

Când au ajuns la poliție, au aflat că din zona respectivă au fost furate mai multe mașini și motociclete, toate cu numere străine.

„Au fost înțelegători, au spus că e posibil ca să o găsească și că au trimis informațiile către toate sediile polițiilor de frontieră. Din ce au mai găsit ei, cei care au furat mașini le folosesc la traficul de imigranți”, a mai spus persoana păgubită.

Cum îți găsești rapid mașina furată

În acest context, un român le propune turiștilor care pleacă în vacanță o metodă simplă de precauție care poate fi de mare ajutor dacă au ghinionul de a se trezi cu autorurismul furat:

"Deoarece s-au înmulțit foarte mult furturile de autovehicule atât în Bulgaria și Grecia, oriunde stați/mergeți, recomand să ascundeți în mașină un gps-tracker cu cartelă sim internet, în țară costul lunar este de aprox. 5 Euro iar în roaming poate fi de maxim 10Euro / lună.

Puteți ascunde chiar și un telefon android/iOS mai vechi, iar setările sunt relativ simple și se găsesc foarte multe tutoriale pe Youtube.

În același timp există și multe metode de a preveni un furt, dar în cazul în care hoții chiar reușesc să fugă cu mașina dumneavoastră, poți pune diferite alerte în cazul în care mașina s-a mișcat sau vedea în timp real unde este sau direcția în care se duc hoții.

La fel, când cereți detalii și informații despre un anumit loc/ drum, recomand să nu mai postați pe forumurile publice dată, ora, locul de plecare, itinerariul și destinația voastră, și cu atât mai puțin mijlocul de transport. Și da, sunt rețele de infractori și hoți care urmăresc aceste forumuri, în funcție de zona unde operează", a scris românul pe Forum Grecia.

Alte soluții propuse

"Luați din cutia de siguranțe a motorului, releul pornire electromotor! Cel mai sigur, dacă e să vorbim despre o metodă antifurt."

"Un alt amic tocmai a sugerat că cel mai simplu ar fi să desumfli roțile. Nu este o idee chiar rea, dacă știi că nu o să pleci curând cu mașina și ar merita pusă în practică doar că să vezi cât de dedicați sunt."

"Am de gând să-mi instalez o alarmă cu pornire motor prin GSM de pe telefon, așa că pot să las cheia acasă și să folosesc doar telefonul pt a porni, deschide mașina.

Știu că există și un fel de device care odată instalat pe mașină, te lasă să setezi o combinație de taste în urma căreia te lasă să pleci cu mașina. Pornește motorul, dar nu pleacă de pe loc dacă nu-i bagi și combinația de taste aleasă de ține. Device-ul se cheamă Autowatch Ghost 2."

"Riști să plângi și după mașină, dar și după telefon. Dacă te bazezi pe polițiștii din cele două țări menționate s-ar putea să ai mari surprize, iar dacă te bazezi pe proprii mușchi, nu uită ce a pățit Becali când și-a recuperat mașina furată."

"Este bun și un GPS performant ce nu poate fi detectat ușor. Recomand totuși asigurarea CASCO."

"Hoții care fură mașini cu keyless go, prin metode de clonare a cheii, bănuiesc că sunt destul de informați să dețină un aparat de bruiaj gps și gsm. Presupun că se descurcă la forțat sau deschis uși, găsesc fire de contact sau obd cu ușurință. Trebuie descurajați înainte de a avea acces în mașină.

Ca protecție am putea utiliza unele din următoarele metode: Alarmă auto cu senzor de proximitate și sirenă.

Camera video dash cam cu sim card 4G, înregistrare in cloud și senzori de mișcare, cu alerte.

Blocator pe volan.

Alarmă simplă montată pe ușa șoferului cu senzor de vibrație și sirenă de minim 110 db.

Ascunderea portului obd sau un obd dummy.

Siguranțe electrice scoase.

Cheile keyless go in portmoneu cu protecție rfid.

Folie antiefracție pe geamuri laterale."

"Eu scot mufa de la calculator, simplu și eficient."

"Asigurarea CASCO și iar este foarte bun un imobilizator de volan. În general, hoții când îl văd pe bord trec mai departe, deoarece nu își pierd timpul."

"Eu umblu la motor și îi fac ceva să nu pornească. Doar nu vin cu platforma să o ia."

"Și eu, îi scot cureaua de distribuție și pompa de apă!"

"Am o Octavia 2 cu 470.000 km la bord și Casco. Sper să mi-o fure."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#vacanta grecia, #vacanta Bulgaria, #turisti romani, #masini furate, #metoda, #gasire, #rapida , #stiri vacanta