Cât costă închirierea unei ambarcațiuni în Halkidiki. Libertatea de care se pot bucura turiștii în Grecia

Joi, 21 Iulie 2022, ora 22:25
6611 citiri
Cât costă închirierea unei ambarcațiuni în Halkidiki. Libertatea de care se pot bucura turiștii în Grecia
Tot mai mulți turiști aleg să închirieze o ambarcațiune în Grecia FOTO Pixabay

O modă care a devenit o „nebunie” în ultimii ani pentru vacanțele în Gecia este cea a închirierii unei bărci.

Închirierea unei bărci nu mai este un vis greu de atins, ci o modalitate foarte populară de a petrece vacanța, la prețuri destul de accesibile.

După cum relatează Yiannis Melas, proprietarul companiei YAKO Sailing Cruises, în ultimii doi ani și din cauza distanțării sociale forțate cauzate de coronavirus, tot mai mulți turiști aleg să închirieze o ambarcațiune, astfel încât să petreacă momente de liniște descoperind noi destinații în idilice.

„Ultimii 10 ani au cunoscut o tendință ascendentă în industrie. În perioada coronavirusului, dacă excludem perioada de carantină, bărcile au fost preferate din motive de izolare, intimitate si igiena. Clientul poate fi izolat cu grupul său, așa că nu are de ce să se teamă. Poate fi izolat într-un golf sau pe o plajă și să nu intre în port. Poate mânca în interiorul bărcii. În timpul pandemiei, mulți greci au ales o vacanță cu barca pentru a fi singuri, dar și străinii preferă acum experiența și liniștea mai degrabă decât all inclusive”, a spus Melas, printre altele, la Radio Salonic.

În același timp, după cum a menționat, gradul de ocupare pentru luna august în închirierea de bărci pentru plajele din Halkidiki ajunge la 90%.

„Ne descurcăm destul de bine anul acesta. Suntem aproape ocupați pentru august. Ocuparea este de aproximativ 90%. În general, cred că se abandonează modelul turismului de masă”, a subliniat el.

Pentru cine este turismul cu barca și care sunt prețurile?

După cum explică Yiannis Melas, turismul cu barca este poate chiar mai benefic decât vizitarea unei insule și plata unor hoteluri și restaurante, mai ales dacă este vorba de un grup mare. În același timp, fiecare client are posibilitatea de a vedea multe locuri diferite/insule din apropiere, porturi, golfuri pentru înot și în același timp să aibă sentimentul de siguranță luând o vacanță cu barca.

Este de remarcat faptul că nu se adresează unui anumit grup țintă de vârstă, clientela fiind între 25 și 60 de ani.

Prețurile pentru o excursie de 7 ore la plajele din Halkidiki (Kassandra, Sithonia, Diaporo, Ammouliani) cu barca variază între 600 și 700 de euro, în timp ce pentru excursiile de mai multe zile în insulele Sporade este în jur de 550 de euro pe zi.

Potrivit acestuia, de exemplu, dacă un grup de opt persoane decide să închirieze un catamaran, vor avea nevoie de aproximativ 3.500 de euro, cost pe care îl vor împărți. Așa că fiecare va avea nevoie de aproximativ 440 de euro pentru 7 zile de vacanță.

Prețul include căpitanul, totuși, există și posibilitatea de a închiria o ambarcațiune fără echipaj atâta timp cât un membru al grupului are licență certificată de operator de ambarcațiune și un al doilea membru cunoaște cel puțin regulile de bază de operare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#vacanta grecia, #inchiriere, #ambarcatiune, #halkidiki , #Grecia