Top șase locuri din Europa care bat până și cele mai exotice destinații de pe planetă VIDEO

Luni, 20 Martie 2023, ora 04:25
20294 citiri
Top șase locuri din Europa care bat până și cele mai exotice destinații de pe planetă VIDEO
Croația, Brac FOTO / Pixabay

Europa este un continent fascinant și, pe lângă obiectivele turistice populare, are și locuri mai puțin cunoscute, care par desprinse din altă lume.

Turiștii care vor să aibă parte de o vacanță „exotică” pot găsi locuri și mai aproape de casă. Fie că sunt țări cu ieșire la mare, fie insule, Europa are locuri ascunse considerate „bijuterii” de către turiști.

Parcul Național Lacurile Plitvice, Croația

Cel mai mare și cel mai popular parc național din Croația, Parcul Național Lacurile Plitvice este cunoscut pentru frumusețile sale naturale uimitoare, cum ar fi cascade, lacuri cristaline și peisaj uimitor. Situat în zona muntoasă care se întinde din centrul Croației până la granița cu Bosnia și Herțegovina, acest parc național este un loc minunat de vizitat în orice anotimp.

Uvac Valley, Serbia

Uvac este un râu internațional transfrontalier care curge din sud-vestul Serbiei în estul Bosniei și Herțegovinei. Valea Uvac este un loc spectaculos, unde râul creează curbe și viraje impresionante care pot fi admirate de la mai multe puncte situate pe dealurile din jur. Zona este, de asemenea, bogată în faună sălbatică, ceea ce o face populară printre iubitorii de natură.

Kotor, Muntenegru

Cu o populație de doar 13.500 de locuitori, Kotor este un mic oraș de coastă din Muntenegru. Împreună cu stâncile de calcar din Orjen și Lovcen, Kotor și zona înconjurătoare formează un peisaj mediteranean impresionant. Portul vechi al orașului este înconjurat de fortificații bine conservate, construite în perioada venețiană, adică în secolul al XVIII-lea.

Insula Brac, Croația

Separată de partea continentală a Croației prin Canalul Brac, insula Brac este una dintre cele mai mari și mai frumoase insule din Croația. Cel mai faimos loc al insulei este Zlatni Rat (Capul de Aur) - o bucată îngustă de pământ acoperită cu pietricele albe. Zlatni Rat este considerată în majoritatea topurilor ca fiind una dintre cele mai bune plaje din Europa, iar forma sa unică poate fi văzută în multe articole, ceea ce a făcut-o un simbol al turismului din Croația.

Malta

Arhipelagul Malta a crescut în popularitate în ultimii ani, apărând ca unul dintre noile puncte ale turismului. Acest grup de insule europene este format din nu mai puțin de 7 insule, dintre care 3 sunt locuite: Malta, Gozo și Comino. Insulele sunt pline de biserici deosebit, plaje impresionante, cu nisip fin și apă limpede, iar localnicii sunt prietenoși.

Arhipelagul are o mulțime de locuri ascunse care vor impresiona pe oricine. Turiștii pot face drumeții în Gozo sau snorkeling în laguna albastră.

Temperatura medie este de 23 C, ceea ce o face locul perfect atât pentru vară, cât și pentru iarnă.

La Maddalena, Sardinia, Italia

Sardinia, în Italia, este a doua insulă ca mărime din Marea Mediterană și este înconjurată de o serie de grupuri de insule mai mici.

Unul dintre aceste grupuri este Arhipelagul La Maddalena, situat în largul coastei nordice a Sardiniei. Este considerat „Maldive” din Italia.

Arhipelagul este format din 7 insule principale: La Maddalena, Caprera, Caprera, Budelli, Santo Stefano, Santa Maria, Spargi, Razzoli.

Arhipelagul a devenit parc național în 1994 și este acum una dintre cele mai exotice insule din Europa, datorită naturii sale neatinse și peisajelor impresionante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#vacanta exotica, #locuri vacanta europa, #vacanta , #stiri vacanta