Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Român, după vacanța la ultra all inclusive în Bulgaria: "Am contactat o asociație de avocați pentru returnarea parțială a banilor"

Duminica, 28 August 2022, ora 18:03
41955 citiri
Român, după vacanța la ultra all inclusive în Bulgaria: "Am contactat o asociație de avocați pentru returnarea parțială a banilor"
Imagine panoramică din Sunny Beach FOTO Facebook/ Sunny Beach - Bulgaria

Mulți români au renunțat anul acesta la vacanțele de pe litoralul românesc și au plecat în Bulgaria, Grecia sau Turcia, pentru servicii mai bune, la preșuri mai mici.

Un concediu în afara țării nu este întotdeauna lipsit de experiențe neplăcute. Este cazul unui român care a fost în Bulgaria la ultra all inclusive. Acesta s-a întors nemulțumit și decis să facă demersuri pentru a recupera o parte din bani, după cum a scris pe Facebook.

"M-am întors săptămâna trecută din vacanță: Sunny Beach, Hotel Planeta!

Punctual, în ordine cronologică:

Parcarea: a apărut un domn chel de la pază cu singură replică în engleză “parking full”. Nici 10 euro nu l-au impresionat, insistând să merg la parcarea de vis-a-vis la o dărăpănătură de construcție, fără camere și fără bariere (ele erau, dar tot timpul stăteau ridicate).

Am mers la recepție, surpriză: duduia de acolo e mână în mână cu ei. Bun. Sun la Booking, iar în 5 minute apare alt domn de la pază care îmi spune că parcarea are un loc liber(??)

Camera- senzațională! 42 mp, curată, balcon generos, doamna de la curățenie a venit zilnic.

Plajă superbă, intrare lină în apă (nu este meritul celor de la hotel, bineînțeles).

Mâncarea. CANTINĂ!!!!! La Ultra All Inclusive băuturile trebuie să fie îmbuteliate. Ei le aveau la…dozator. Calitatea lor? Dacă va spun că am luat o gură de Cola și atât în 7 zile?

Carnea veche, și gătită cu sosuri și multe condimente. La experiența pe care o am lucrând în domeniu, vă spun că asta e metodă de acoperire a gustului de vechi, rânced. Așa că, m-am mulțumit cu grătar (a fost de 2 ori în 7 zile).

Pizza era o glumă de aluat cu salam prăjit anterior tocmai pentru a ascunde defecte. Paște cu ketchup de la tub (alea se vroiau a fi bologneze), și backava care avea gust de ulei uitat la soare.

Ce se putea mânca? Orez, cartofi, salatele proaspete (dacă erau), și ceva chestii la micul dejun.

Da, recunosc, am mâncat la restaurante în Sunny Beach și Nesebar Old Town, că la Planeta riscăm cine știe ce boli digestive.

Ajuns acasă am contactat serviciul management al grupului hotelier printr-o asociație de avocați pentru returnarea parțială a banilor, deoarece nu am beneficiat de ofertele pe care le au pe site. Minibar inexistent, Aquapark (2 tobogane), full saună (erau doar 2 ore pe zi), etc…

Concluzia? Nu mergeți aici, documentați-vă, și dacă va sunt încălcate drepturile de turist, reacționați!", a scris românul pe grupul Travel in Bulgaria - Călător în Bulgaria.

Și alți români s-au întors nemulțumiți

"Fix la fel că anul trecut, nici o schimbare! Deși știu toate problemele nu ridică nici un deget să le remedieze, pentru că merge și așa!"

"Eu m-am lecuit de all inclusive. Iau doar cazare."

"Am fost și eu la acest hotel acum mulți ani. Camera de hotel super, dar atât, în rest, ce ține de băuturi și de masă, totul nasol rău! și nu exagerez, veselă ciobită, nu găseai o cană întreagă să servești o cafea, carnea lipsea mai tot timpul."

"Aveți perfectă dreptate și eu am fost la începutul lunii iulie, cea mai proastă mâncare .merg de 10 ani în Bulgaria și este cel mai slab la capitolul mâncare."

"Are 7,7 pe Booking. Noi suntem la HVD Club Bor, hotel cu 9,3 pe booking și nu e chiar raiul pe Pământ. Nu știu ce așteptări aveți la 7,7."

Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
Greșelile pe care le fac turiștii când merg în vacanțe all-inclusive. Bacșișurile pot face diferența
O jurnalistă de călătorii care a fost în zeci de stațiuni all-inclusive în Caraibe, Mexic, Maldive și multe altele, a văzut turiștii trecând cu vederea multe detalii care ar fi putut face...
Mâncarea care trebuie evitată când iei micul dejun la hotel: gândește-te de două ori înainte de a-ți umple farfuria
Mâncarea care trebuie evitată când iei micul dejun la hotel: gândește-te de două ori înainte de a-ți umple farfuria
Micul dejun gratuit este un avantaj căutat de mulți călători atunci când rezervă șederi la hotel. O selecție de chifle, brioșe și cereale alcătuiesc ofertele tipice, alături de bacon,...
#vacanta Bulgaria, #turisti romani, #hotel, #all inclusive, #mancare, #avocati, #bani recuperati , #stiri vacanta