Turist român taxat cu 120 de euro în Bulgaria după ce s-a accidentat la degetul mic: "Fiți pregătiți cu banii"

Duminica, 04 Septembrie 2022, ora 03:15
7935 citiri
Turist român taxat cu 120 de euro în Bulgaria după ce s-a accidentat la degetul mic: "Fiți pregătiți cu banii"
Imagine panoramică de pe litoralul bulgăresc FOTO Pixabay

Cei mai mulți români își iau toate măsurile de precauție când pleacă în vacanță, totuși concediile rămân pline de neprevăzut.

Printre problemele comune întâmpinate în acest sezon pentru cei care au ales ca destinație Bulgaria sau Grecia au fost defecțiuni ale mașinii, parcările neregulamentare urmate de amenzi, sau furturile.

Un român care își petrece vacanța în Bulgaria a relatat aventura costisitoare de care a avut parte în urma unei accidentări minore, după cum a scris pe Facebook:

"Pentru colegii de pe grup continui postarea despre HDV Miramar cu niște info utile.

Ieri, în urma unui accident tragic survenit între degetul mic de la piciorul drept și rotilele dure ale unui troler din cameră, precum și în urma culorilor curcubeului pe care degetul le avea de la o oră la alta, am hotărât astăzi să fac o vizită la medic.

Sun la asigurare, Generali, care îmi recomandă să merg la o clinică din zona care are decontare directă cu ei.

Având în vedere starea, nu puteam risca să apăs cu fermitate accelerația, am solicitat un medic la hotel. Din păcate m-au sunat și mi-au comunicat că nu i se permite medicului accesul în hotel, având în vedere că au cabinet medical propriu.

Toate bune, mă duc la cabinet, e la parter, pe un hol lângă recepție și piscina interioară și rezolv.

190 leva, deci 100 de euro consultația de 5 minute și 40 leva să scrie o rețetă, deci 20 euro.

Bine că nu e rupt …. Măcar atât.

Deci dacă apelați la medicul de la hotel fiți pregătiți cu banii…. Și cel mai util, asigurarea de călătorie, căreia eu inițial nu-i vedem sensul.", a scris românul pe Travel in Bulgaria.

"Nu plecați fără asigurare, nu se știe ce se poate întâmpla"

Și alți români au avut experiențe similare, după cum au relatat în comentarii.

"Subscriu, la medicul aceluiași hotel am dus copilul cu arcada spartă. Nu era grav așa că nu s-a pus problema de copci etc. Pentru o curățare cu apă oxigenată și aplicarea unui plasture ni s-au cerut în jur de 180 €. Noi nu i-am achitat pentru că ni s-a părut bătaie de joc."

"Eu aș fi chemat, totuși, medicul indicat de asigurător și l-aș fi lăsat să mă trateze în fața proprietății/ hotelului...Ia să facă toți așa și să vedeți cum și-ar schimbă felul măgăresc de a-și trata oaspeții! Și dacă nu ai avea banii ăia mulți pe care îi pretind ce ar trebui să faci?"

"Mie medicul de familie mi-a zis că asigurările nu decontează vizitele de genul. Tot la Miramar merg și eu și i-am zis că, în caz de ceva, am unde să merg, că au medic la hotel, și a zis că doar dacă mor să mă duc la el, în rest să le evit pentru că nu se decontează nimic. Cel mai safe este la spital, acolo nu plătești nimic."

"Și noi am plătit anul trecut 780 de leva pemtru 3 perfuzii, consultație etc. Dar după o luna i-am recuperat prin polița de asigurare."

"600 de euro am dat în August pentru 2 perfuzii, un EKG, analize de sânge și consultație. Am deschis dosarul în 10 August, săpt viitoare urmează să mi se vireze banii de la asigurător. Nu plecați fără asigurare, nu se știe ce se poate întâmpla! Pt. 52 de lei cât a costat asigurarea."

'O bucată de foaie de varză cu puțin alcool învelit bine degetul și era rezolvată din prima."

"Cred că era mai ieftin dacă luați un taxi până la spital."

"Ieri am pățit-o și noi, 230 leva pt consultatie și rețeta (125€). Dra dr mai voia să mergem și azi la consult +100 BGN."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un călător a murit după ce a căzut pe calea de rulare în stația de metrou Obor. Se ia în calcul o tentativă de sinucidere
Un călător a murit după ce a căzut pe calea de rulare în stația de metrou Obor. Se ia în calcul o tentativă de sinucidere
A fost panică, joi seară, 18 aprilie, în staţia de metrou Obor. Oamenii care așteptau să vină trenul au văzut cum un călător a căzut pe şine. UPDATE: 22:10: Potrivit Antena 3,...
Ministrul Sănătății: ”Ar trebui făcută o declarație pe proprie răspundere a medicilor care lucrează în instituțiile publice că nu direcționează pacienți”
Ministrul Sănătății: ”Ar trebui făcută o declarație pe proprie răspundere a medicilor care lucrează în instituțiile publice că nu direcționează pacienți”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, 18 aprilie, în contextul acuzaţiilor care i se aduc medicului Cătălin Cîrstoiu, că ar trebui făcută o declaraţie pe proprie...
#vacanta Bulgaria, #turisti romani, #accident, #preturi, #medici, #hotel, #asigurare calatorie Bulgaria , #stiri vacanta
Comentarii
Poza olimpiu
olimpiu
rank 5
Placerea și prostia se plătesc.
Poza frizea
frizea
rank 1