Interlopul Uțu Rohozneanu, condamnat la 7 ani și 5 luni de închisoare pentru trafic de droguri. Cum a încercat să influențeze declarațiile complicilor

Sambata, 08 Octombrie 2022, ora 16:46
7782 citiri
Interlopul Uțu Rohozneanu, condamnat la 7 ani și 5 luni de închisoare pentru trafic de droguri. Cum a încercat să influențeze declarațiile complicilor
Uțu Rohozneanu condamnat pentru trafic de droguri FOTO: captură Youtube

Uțu Rohozneanu a fost condamnat din nou la închisoare pentru trafic de droguri de mare risc. Fapta a fost comisă în anul 2020, conform magistraților, la trei ani după ce interlopul fusese eliberat condiționat.

Tribunalul Argeș a luat decizia condamnării lui Rohozneanu la sfârșitul lunii septembrie. Acesta a primit 7 ani și 5 luni de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc, infracțiunea fiind săvârșită în urmă cu doi ani, scrie Aradon.ro. Atunci, cel cunoscut drept „Împăratul” a procurat 2.483 de comprimate MDMA (drog de mare risc) și 59,14 grame MDMA, pe care mai apoi le-a scos la vânzare. Rohozneanu a fost eliberat condiționat din închisoare în vara anului 2017.

“Inculpatul a fost liberat condiţionat din executarea pedepsei de 17 ani închisoare la data de 07.08.2017, rămânându-i un rest de pedeapsă neexecutat de 1.387 de zile. Având în vedere că după acordarea liberării, inculpatul a săvârşit infracţiunea dedusă judecăţii înainte ca pedeapsa să fi fost executată sau considerată ca executată, precum şi faptul că, în cauza de faţă, s-a pronunţat o soluţie de condamnare la pedeapsa închisorii, în temeiul disp. art.104 alin.2 Cod penal va revoca beneficiul liberării condiţionate pentru restul de pedeapsă rămas neexecutat de 1.387 de zile din pedeapsa de 17 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală a Tribunalului Bucureşti, definitivă prin decizia penală a Curții de Apel București”, se arată în motivarea Tribunalului Argeș, potrivit rejust.ro.

Descinderi la casa lui Uțu Rohozneanu în 2022

A încercat să influențeze declarațiile complicilor săi

Ceilalți doi bărbați condamnați în acest dosar alături de Rohozneanu – Vasile Cristian Florian și Stoica Marius – au primit 6 ani, 10 luni pentru trafic de droguri de mare risc și 1.092 de zile de închisoare, respectiv 6 ani pentru complicitate la trafic de droguri de mare risc. Bărbatul care a primit 6 ani, 10 luni și 1.092 de zile de închisoare are o situație asemănătoare cu a „Împăratului”.

După ce aceștia au fost audiați, Rohozneanu a încercat să le influențeze declarațiile.

„Am zis cum s-a întâmplat, că au probe. Știe tot”, i-a spus Vasile Cristian Florian lui Rohozneanu. Reacția acestuia a fost: „Ce probe au mă? Ce știe tot, mă, ce? Știe că … cine ți-a dat pastilele? Păi de unde să știe? Nu știe nimic. Nu știe nimic, că nu te-a văzut nimeni când ai luat ceva sau nu.

Deci, te lua atunci. În flagrant. Aia trebuie să înțelegi tu. Nu știe nimic, n-a văzut nimic, te luau în flagrant.

Aicea ce-i la noi, nu este flagrant. Ai înțeles? Nu știe nimic. N-are nicio probă împotriva noastră, flagrantul se face când dai, ia. Aicea pe tine te-a luat după două ore jumate, de la întâlnirea mea cu tine. Nu este nimic în dosar. Fă cum îți spun eu, că ei nu, nu văd ce s-a întâmplat, tu nu ai pe nimeni care să spună că ți-a dat pastilele. Ei nu au cine ți-a dat pastilele.

Ei nu au proveniența pastilelor. Tu înțelegi treaba asta? Tu, dacă rămâneai pe ele, pe deținere că-s ale tale… nu se întâmpla nimic, ai înțeles? Deci, noi trebuie să scăpăm de traficul ăsta de care ne-acuză ei, care nu sunt probe, asta spun. Pe noi ne-ajută procesul-verbal de supraveghere care nu vede nimic.

Nu se vede nimic pe el. Ei vede că ne-am întâlnit, dar nu ce s-a întâmplat. Dacă noi nu avem trafic, mergem acasă, ne judecăm în stare de libertate. Dacă avem trafic, nu ne mai judecăm în stare de libertate. Ai înțeles? De-aia încerc să te fac să înțelegi. Că noi, noi nu trebuie s-avem trafic, ai înțeles? Chiar dacă avem, ar fi, dar nu avem”, se arată pe portalul rejust.ro.

Dosarul în ceea ce privește infracțiunea de influențarea declarațiilor și amenințare a fost disjuns către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

De asemenea, Tribunalul Argeș l-a condamnat și pe cel care i-a vândut lui Rohozneanu cele 2.479 de comprimate de Ecstasy și cele 59,14 grame de MDMA. Bărbatul a primit 6 ani și 6 luni de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc.

În prezent, Uțu Rohozneanu, este cercetat într-o altă cauză, în care s-a dispus arestarea sa preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc (3 acte materiale) în formă continuată.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă atacul de la Moscova și a transmis condoleanțe familiilor victimelor
Ministerul Afacerilor Externe condamnă atacul de la Moscova și a transmis condoleanțe familiilor victimelor
Ministerul Afacerilor Externe condamnă atacul terorist de la Moscova şi transmite condoleanţe familiilor victimelor. ”România condamnă cu fermitate orice formă de terorism şi toate...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#utu Rohozneanu, #imparatul, #interlopi, #trafic droguri, #condamnare , #clan interlopi