Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Interlopul Uțu Rohozneanu a fost arestat preventiv într-un dosar de droguri de mare risc. Trecutul infracțional al ”Împăratului”

Luni, 09 Mai 2022, ora 16:58
6850 citiri
Interlopul Uțu Rohozneanu a fost arestat preventiv într-un dosar de droguri de mare risc. Trecutul infracțional al ”Împăratului”
Interlopul a mai fost prins în flagrant când vindea mii de comprimate MDMA FOTO / captură YouTube

Interlopul arădean Uțu Rohozneanu și încă cinci persoane au fost arestate preventiv într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc.

Decizia instanței fost luată vineri, 7 mai, în urma a 16 percheziții domiciliare efectuate de procurorii DIICOT, care au avut loc cu o zi înainte în județele Arad, Bihor și Vâlcea.

Potrivit procurorilor, gruparea infracțională era specializată în distribuirea de droguri de risc și de mare risc, respectiv cannabis, cocaină și MDMA (Ecstasy), drogurile fiind comercializate doar unor persoane de încredere, pentru a asigura caracterul conspirat al tranzacțiilor.

”De asemenea, pentru a împiedica descoperirea activității infracționale de către organele de urmărire penală, transporturile de droguri au fost efectuate doar după verificarea în prealabil a traseului, locațiilor folosite pentru depozitare și a zonelor unde urmează să aibă loc tranzacțiile.

În cauză s-a reținut că în perioada 30 martie – 07 aprilie 2022, gruparea a comercializat cantitatea de aproximativ 200 de grame de cocaină și peste 5000 de pastile de MDMA. În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite importante cantități de droguri ce erau pregătite pentru distribuție, dar și arme albe”, se arată într-un comunicat de presă remis de DIICOT.

Gruparea condusă de cel supranumit odată „Împăratul” era una dintre ”cele mai ample rețele rețele de distribuție de droguri, la nivel național”, precizând totodată că aceasta era „coordonată de un cunoscut interlop arădean, cu ramificații în mai multe județe din țară”, au mai transmis procurorii, potrivit Timiș online.

Trecutul infracțional al lui Uțu Rohozneanu

În octombrie 2020, Rohozneanu a fost prins în flagrant în timp ce încerca să comercializeze 2.749 de comprimate MDMA, pastile care urmau să ajungă pe piața din Capitală. Atunci, interlopul a fost arestat preventiv și, ulterior, cercetat sub control judiciar.

Dosarul a fost trimis spre judecată, însă primul termen nu a avut încă loc.

Rohozneanu a mai fost acuzat că a condus, în anul 2009, o grupare infracțională care se ocupa de șantaj, camătă și infracțiuni cu violență. Rețeaua a fost destructurată de DIICOT Arad, iar membrii ei au fost condamnați, în primă instanță, la pedepse cu închisoare cuprinse între 1 an și 6 luni și 11 ani, potrivit Arad online.

DIICOT a făcut 79 de percheziții în cazul de contrabandă cu țigări și materiale explozive cu prejudiciu de 13 milioane euro
DIICOT a făcut 79 de percheziții în cazul de contrabandă cu țigări și materiale explozive cu prejudiciu de 13 milioane euro
Aproape 80 de percheziţii au loc marţi, 26 martie, în 14 judeţe şi în Capitală, într-o cauză ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale organizate autohtone, dar cu...
Împușcături la Bruxelles. Un om a murit, altul este în stare critică
Împușcături la Bruxelles. Un om a murit, altul este în stare critică
O persoană a fost ucisă şi alta grav rănită în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică la Bruxelles în două incidente separate cu arme de foc, pe fondul creşterii criminalităţii...
#utu Rohozneanu, #interlop aradean, #trafic de droguri, #DIICOT, #imparatul , #stiri juridice