Modalități eficiente pentru a preveni cancerul și alte boli grave ale organismului

Advertorial
Vineri, 24 Februarie 2023, ora 16:41
5788 citiri
Modalități eficiente pentru a preveni cancerul și alte boli grave ale organismului
FOTO: pixabay.com

În ziua de azi, când stresul este excesiv, trebuie să avem grijă ce stil de viață avem, ce mâncăm, câtă mișcare facem și cât ne odihnim. Un obicei nociv, pe care îl au oamenii în ziua de azi, este acela de a mânca exclusiv în oraș și de a alege îndeosebi produse de tip fast-food. Se pare că acest tip de mâncare și alte alimente procesate sunt prea grele pentru stomac și excesul lor duce la tulburări intestinele.

Un studiu din 2019 arată legătura dintre consumul de alimente ultra-procesate și cancer. Cercetătorii recomandă reducerea consumului a alimente fast-food, de alimente procesate bogate în zaharuri, grăsimi și amidon.

Sfaturi pentru a preveni îmbolnăvirea organismului

Nu uita că hidratarea organismului este necesară și sănătoasă! Apa este chiar mai importantă decât mâncarea, este necesară pentru supraviețuire. Ea reprezintă un procent mare din masa totală a corpului. S-a demonstrat că oasele sunt alcătuite pe trei sferturi din apă, iar tonusul muscular se poate menține mult mai bine dacă se bea suficientă apă.

Printr-o hidratare bună se pot preveni bolile de rinichi, constipația și infecțiile din organism. Dacă nu ești încă prieten cu apa plată, atunci ai putea să-i îmbunătățești gustul cu puțină lămâie și astfel să-ți obișnuiești corpul cu o cantitate mai mare de lichide sănătoase.

Evită să bei multă cafea. Dacă ai obiceiul de a consuma în exces cofeină, spune stop după o ceașcă de cafea! Poți înlocui cafeaua cu ceai verde, care poate ajuta în prevenirea cancerului – după cum arată studiile cercetătorilor. Dacă îți dorești o băutură care să-ți ofere un plus de energie, atunci alege un pahar cu suc natural de fructe în loc de ceașca de cafea.

Introdu în mod frecvent usturoiul în alimentația zilnică, pentru că acesta are o mare putere de vindecare prin compușii lui medicinali. Studiile cercetătorilor arată că:

  • Usturoiul are proprietăți antibiotice naturale, antibacteriene și anticancerigene
  • Usturoiul conține alicină, polifenoli, sulfură alilică și poate preveni cancerul de sân, cancerul de colon și cancerul de piele
  • Extractul de usturoi scade nivelul de colesterol și trigliceride, poate reduce cu 10% colesterolul rău (LDL) din sânge care ar putea bloca arterele.

Un alt remediu împotriva colesterolului nociv este și vinul roșu bogat în polifenoli. Experții spun că vinul roșu are o cantitate semnificativă de antioxidanți. Acesta are o serie de oligomeri procianidolici care sunt cei mai puternici antioxidanți. Ei recomandă un pahar de vin roșu pe zi pentru a preveni ateroscleroza.

Și uleiul de pește scade nivelul de trigliceride din sânge și previne bolile cardiace. Prin consumul de ulei de pește care este bogat în acizi grași Omega-3 se previne formarea cheagurilor de sânge, se reduce tensiunea arterială și riscul de accident cardiovascular.

Aportul de fibre este important la oameni, acestea lipsesc din alimentele procesate. Fibrele ajută în prevenirea unor simptome și boli, precum: cancer de colon, obezitate, constipație, diverticulită, boli cardiace și hipertensiune arterială. Lipsa de fibre din organism poate crește riscul de a dezvolta afecțiuni coronariene, care sunt provocate de acumularea de colesterol rău în sânge.

Ananasul este un fruct care poate combate dezvoltarea celulelor maligne pentru că are bromelaină – un amestec enzimatic. Ananasul are proprietăți antiinflamatorii, previne creșterea tumorilor, coagularea sângelui, creșterea gradului de absorbție al medicamentelor (despre care, citind prospectul lor, vei afla că au și o serie de efecte secundare).

Din alimentație trebuie să facă parte și broccoli pentru că are efect anticancerigen. În broccoli se găsesc multe elemente nutritive, betacaroten, sulforafan, idol-carbinol și altele. Prin consumul de broccoli crud sau fiert în aburi se pot preveni diferite tipuri de cancer, cum este de exemplu cancerul de prostată. Unele studii ale oamenilor de știință arată că riscul de cancer poate fi redus radical prin consumul de broccoli și alte legume crucifere.

Ghimbirul are efect antibiotic, antiviral, expectorant. Prin consumul zilnic de ghimbir (ca ingredient în ceai și infuzie, sau condiment în mâncare) se poate stimula digestia, metabolismul, circulația sângelui și imunitatea organismului. Ghimbirul scade nivelul de colesterol din sânge și riscul de îmbolnăvire.

Pentru creșterea imunității organismului este recomandat și ceaiul de Ginseng, care încetinește îmbătrânirea organismului.

Dacă vrei să știi ce factori îți distrug sănătatea lent dar sigur, îți sugerăm să afli aspecte importante despre când a apărut cancerul, cum se poate preveni și trata această boală gravă.

Îngrijorare la nivel mondial: A crescut brusc numărul cazurilor de cancer la tineri
Îngrijorare la nivel mondial: A crescut brusc numărul cazurilor de cancer la tineri
Numărul cazurilor de cancer în rândul tinerilor au crescut brusc, manifestând tendinţe îngrijorătoare la nivel mondial. Specialişti în domeniul medical spun că există măsuri de...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#usturoi, #beneficii sanatate, #cancer, #prevenire cancer , #stiri sanatate