USR da startul unui referendum intern privind redefinirea familiei

Luni, 07 August 2017, ora 07:043499 citiri
USR da startul unui referendum intern privind redefinirea familiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Uniunea Salvati Romania (USR) urmeaza sa organizeze, in perioada 7 - 13 august, primul referendum intern pe tema pozitionarii partidului asupra initiativei de modificare a articolului 48 din Constitutie privind redefinirea familiei, conform unui anunt facut la inceputul lunii iunie.

"Referendumul statutar a fost declansat de peste 200 de membri USR, semnatari ai unei initiative USR Suceava. USR este un partid modern, care incurajeaza democratia participativa, atat in interior, cat si in societate. Astfel, membrii simpli au puterea de a influenta deciziile organelor de conducere si de a participa la stabilirea directiei partidului", preciza USR la acel moment.

Dupa finalizarea referendumului, se va organiza si congresul pentru alegerea unui nou presedinte al USR, ca urmare a demisiei lui Nicusor Dan.

Presedinte interimar al partidului este Elek Levente, vicepresedintele care a obtinut cele mai multe voturi la ultimul congres.

"Valorile USR se bazeaza pe democratie interna, integritate si transparenta fata de membrii USR si fata de societate", mai preciza formatiunea.