USR, după ce miniștrii propuși au primit avize negative în serie: „Avem o nouă majoritate USL în parlament. PNL și PSD fug de responsabilitate”

Marti, 19 Octombrie 2021, ora 13:583381 citiri
USR, după ce miniștrii propuși au primit avize negative în serie: „Avem o nouă majoritate USL în parlament. PNL și PSD fug de responsabilitate”
Înafară de Cătălin Drulă, toate propunerile USR au fost respinse de comisiile de specialitate FOTO Facebook / Dan Barna

USR a reacționat marți, 19 octombrie, după ce, în afară de Cătălin Drulă, toate propunerile de ministru ale formațiunii au picat pe capete la audierile din Parlament până la ora 14.00. „Avem o nouă majoritate USL. PNL și PSD nu pot să treacă peste propriile supărări și calcule politicianiste”, a subliniat USR.

Partidul critică într-un comunicat faptul că PSD și PNL „resping braț la braț” în comisiile de specialitate propunerile USR de ministru.

„Avem o nouă majoritate USL în Parlamentul României. PSD și PNL resping braț la braț candidații propuși de USR pentru ministere. Nu reușesc să treacă peste propriile lor supărări, interese, calcule politicianiste. Votul pe care îl vedem în comisii nu are nimic de-a face cu măsurile din program sau calitatea miniștrilor.

USR a venit în Parlament cu o propunere de guvern și un program de guvernare, pentru că PNL și PSD au fugit de responsabilitate și nu au avut curajul să vină cu propuneri.
USR va merge până la capăt cu aceste propuneri pentru că avem nevoie cât mai rapidă de un guvern care să scoată țara din criză”, a transmis USR pe Facebook.

Candidaţii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru funcţiile de miniştri sunt audiaţi marţi în comisiile de specialitate. Primii programaţi sunt candidaţii de la Cultură şi Sport, de la ora 10.00, iar seria va fi încheiată de Ioana Mihăilă, propusă la Sănătate, timpul alocat audierii acesteia fiind de 2 ore.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News