UPDATE Senatul respinge proiectul legii de desfiintare a Sectiei Speciale. USR: PSD a facut scut pentru justitia lui Dragnea

Marti, 21 Iulie 2020, ora 18:15
UPDATE Senatul respinge proiectul legii de desfiintare a Sectiei Speciale. USR: PSD a facut scut pentru justitia lui Dragnea
Foto: Arhiva Ziare.com (captura)

Senatul a respins, decizional, proiectul de lege al USR pentru desfiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie. Reprezentantii partidului condus de Dan Barna au precizat ca PSD si alti senatori UDMR si ALDE au facut "scut" in jurul SIIJ, "instrumentul lui Liviu Dragnea pentru intimidarea judecatorilor si procurorilor".

"Senatorii PSD, UDMR si ALDE au facut azi scut in jurul Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor in Justitie, instrumentul lui Liviu Dragnea pentru intimidarea judecatorilor si procurorilor.

Acestia au votat azi, in plenul Senatului, impotriva initiativei USR de desfiintare a acestei structuri, desi acest lucru era cerut atat de organisme ale Uniunii Europene, de Comisia de la Venetia si de GRECO, grupul statelor impotriva coruptiei", arata USR intr-un comunicat de presa.

Un numar de 77 de senatori au votat in favoarea raportului de respingere a initiativei legislative, 41 "impotriva" si 14 s-au abtinut.

Senatorul USR George Dirca a spus, la dezbaterile din plenul de marti, ca activitatea sectiei este una coordonata politic si nu una care sa vina in ajutorul consolidarii sistemului judiciar.

"USR considera desfiintarea SIIJ absolut necesara si neintarziata si, in calitate de initiator, m-am bucurat ca acest proiect de lege a fost adoptat de Camera Deputatilor insa sunt profund dezamagit de rezultatul dezbaterilor din cadrul Senatului si de raportul de respingere a legii supus azi la vot prin care nesocotim cu nonsalanta recomandarile partenerilor europeni precum si solicitarile magistratilor care, sa nu uitam, ca PSD a reusit performanta de a-i scoate in strada pentru a protesta privitor la infiintarea acestui mecanism care nu functioneaza pe baza unor principii democratice.", a afirmat George Dirca, initiator al proiectului de lege.

Comisia juridica a Senatului a adoptat luni un raport de respingere la proiectul de lege initiat de USR pentru desfiintarea SIIJ. Senatul a votat marti respingerea initiativei legislative in calitate de for decizional.

 Articol citit de 4848 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Ina18
  21.07.2020, 19:18
  Nici nu ma asteptam la altceva.
  Ministrul Justitiei chiar nu poate,cu o armata de juristi priceputi ,sa rezolve SS?
  Calea aceasta cu,vezi Doamne,votam prin Senat,prin Parlament este evident o f.undatura care nu duce nicaieri.
  Si inca o intrebare.
  Nu se pot modifica anumite aliniate din Constitutie?
  Stiu eu,de exemplu unul care minte cu nerusinare-ca Melescanu(cazul afirmatiei ministrului Greciei)ori Ciolacu(fake news cu privire la pretul testului in Germania)sa fie pusi sa stea 3 zile in piata publica,avand un placat pe care sa scrie:Sunt un mincinos.
  Hai,ca nu cer prea mult.
  ghitav
  21.07.2020, 18:38
  Parlamentul/senatul si camera sunt inca pline de jogodii
  Din cauza asta se impune absolut necesar ca la urmatoarele alegeri sa fie complet eradicata ciuma rosie psd-alde-pro romania. Romani, mobilizati-va si dovediti ca ati invatat ceva din criza politica actuala si sa alegem graul de neghina pt totdeauna.
  MosGerila
  21.07.2020, 18:35
  Atunci cand veti pleca, veti pleca toti deodata, cu picioare in fund
  Nu pierdeti nimic daca mai asteapta romanii un pic!
  10 august poate apare oricand!
  Mai ales la urmatoarele alegeri locale si parlamentare.

  Socialisti si comunisti, pasol na turbinka.
  Plecati de unde ati venit sau muriti, mie imi este totuna!
  Corect
  21.07.2020, 19:00
  mosule...
  tu nu reprezinti niciun pericol,chiar de ar mai fi vreun 10 August.Si oricum n ai bani sa ajungi la Bucuresti.Pariez ca din 89 de cand ai fugit din tara,sa nu te linseze populatia,n ai mai indraznit sa vii prin Romania. Tara se va insanatosi doar cand toti cei ca tine vor dispare fizic. Noroc ca divinitatea ,prin miracolele pe care mereu le infaptuieste,a facut in asa fel ca cei ca tine sa nu se inmulteasca,deci sa nu aiba mostenitori care sa devina criminali ca tine si ca cei ca tine.Drept urmare ,la cei 60 de ani pe care ii ai,traiesti in Elvetia alaturi de unul din parinti,dupa cum singur ai spus .Asadar,cand toti cei ca tine,tradatori,securisti care ati distrus destine si familii,vor pleca in infern,Romania va redeveni ceea ce a fost.O tara mandra,cu oameni simpli dar muncitori si onorabili !tu esti plecat din tara din 89,dar continui sa *** sangele acestui popor ,ba mai mult,ai vrut (si inca mai vrei) sa fii parlamentar din partea diasporei europene !!! adica sa fii platit de poporul pe care l-ai batjocorit si i-ai fost tortionar !!!
  Te-o
  21.07.2020, 17:49
  Senatul cel mai corupt din lume respinge desfiintarea SS-ului
  justitiei romane!
  Se astepta cineva la altceva?
  Romani singura salvare este participarea masiva la vot si curatirea Parlamentului de putregaiurile mafiei PSD-ALDE-Anti-Romania!Teo
  oranghutan
  21.07.2020, 17:48
  Domne, cum am mai zis - şi dacă n-am zis, mă repet,
  noi, boboru' pesedisto ciorditor, suntem gata să facem moarte de om dacă se atinge careva de sectia specială! Acolo ie singurii pricorori care ne intelege si ne lasă să ne vedem de trebile noastre.
  Si dupe cum se vade, nu numa' pesedeii nostri a votat pentru contra respingerii, ci si niscai liberali.
  rc
  21.07.2020, 17:47
  faceti o lista cu cei care au respins-o
  incalcand cererea expresa a uniunii europene, si cand vin penalitatile sa fie platite in mod egal de ei, nu de noi. de ce sa platim noi penalitati pentru infractorii psdisti din parlament?
  eu-ca
  21.07.2020, 18:40
  Portocala cel mai cinstit. Codrula la fel. Senatorii si deputa
  tii cu pensiile de cel putin 3 ori mai mici decit ale magistratiilor. Pensii de 5 ori mai mari decit salariiile. Sa marim si procentul ptr doctorate. 933 lei pe luna ptr Codrula la 5000 lei.
  z123456
  22.07.2020, 13:24
  euca nu te mai forta
  ca tot nu-ti iese. Stim cu totii ca psd nu este decat un cuib de infractori care (impreuna cu cozile lor de topor din justitie) lupta pe toate fronturile pentru a scapa de puscarie dupa ce au devalizat bugetul tarii. Acest SS este unul instrumentele lor impreuna cu CCR, IJ, CSM, etc... pline de psd-isti devotati cauzei infractorilor.