Doua femei de la USR PLUS si PNL, alese viceprimar la Focsani. Primarul PSD contesta procedura din consiliul local

Joi, 28 Ianuarie 2021, ora 23:05
4940 citiri
Doua femei de la USR PLUS si PNL, alese viceprimar la Focsani. Primarul PSD contesta procedura din consiliul local
Alexandra Tataru si Ana Maria Dimitriu. Foto: jurnaldevrancea.ro

Consiliul Local al municipiului Focsani si-a desemnat, joi, viceprimarii, doua femei, una de la PNL, in persoana consilierului local Ana Maria Dimitriu, si cealalta din partea USR-PLUS, Alexandra Tataru.

Votul pentru desemnarea viceprimarilor a fost unul destul de tensionat. PNL si USR-PLUS au semnat in cursul zilei de joi un protocol de colaborare prin care cele doua formatiuni politice isi garantau reciproc alegerea persoanelor desemnate pentru aceste functii. In ultimul moment, in timpul nominalizarilor pentru cele doua functii, a intervenit o surpriza, prin desemnarea unui al treilea candidat pentru functia de viceprimar, in persoana liberalului Liviu Macovei, care s-a autopropus.

Grupul consilierilor PSD nu a facut nicio propunere pentru viceprimari, liderul grupului social-democrat, Mihai Nedelcu, declarand ca "ii lasa pe liberali sa isi faca jocul si sa isi aleaga viceprimarii spre binele focsanenilor". De asemenea, acestia s-au abtinut si la vot, sustinand ca PNL si USR-PLUS nu au respectat secretul votului, iesind cu buletinele neimpaturite din cabina de vot.

Cine sunt "oamenii noi" propulsati de USR PLUS in ministere si la sefia companiilor de stat importante. Istoricul nominalizatilor

Dupa aproape sase ore de discutii, timp in care doar patru proiecte din cele 34 de pe ordinea de zi au fost votate iar primarul Cristi Misaila si-a retras de pe ordinea de zi toate proiectele initiate de el, cu exceptia a doua dintre acestea, care fusesera deja votate, votul pentru viceprimari s-a finalizat.

La finalul sedintei de consiliu local, primarul Cristi Misaila a anuntat ca va contesta alegerea viceprimarilor, deoarece votul a fost viciat.

Clotilde Armand, dupa scandalul cu viceprimarul liberal in sedinta consiliului local: "USL traieste la Sectorul 1. Grupul PNL si-a batut joc de fiecare proiect"

Proiectul pentru desemnarea vicepresedintilor a fost scos de mai multe ori in ultimele patru luni de pe ordinea de zi a sedintelor de consiliu local, deoarece nu s-a ajuns la un acord in privinta votului.

Alegerile locale din 27 septembrie au fost castigate de social-democratul Cristi Valentin Misaila, dar in urma votului, PSD nu a reusit sa isi asigure si majoritatea in CL Focsani. Astfel, PNL a obtinut zece mandate de consilieri, PSD a obtinut noua mandate, in timp ce alte doua mandate au fost castigate de Alianta USR-PLUS.

Sebastian Burduja atacă primarii USR: "Sunt oameni care s-au prezentat ca alternativă, oameni noi, dar n-au livrat rezultate"
Sebastian Burduja atacă primarii USR: "Sunt oameni care s-au prezentat ca alternativă, oameni noi, dar n-au livrat rezultate"
Sebastian Burduja, președintele PNL București, a declarat marți, 26 martie, că un candidat PNL la Primăria Capitalei chiar dacă nu ar fi câștigat ar fi propulsat un nume pentru alegerile...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#viceprimari, #Focsani, #alegeri, #USR, #PNL, #misaila , #stiri USR
Comentarii
Poza LUPTAdeCLASA
LUPTAdeCLASA
rank 5
Primenirea clasei politice !