Deputatul USR PLUS Adrian Wiener, medic la spitalul Judetean din Arad, s-a vaccinat

Marti, 05 Ianuarie 2021, ora 10:49
2165 citiri
Deputatul USR PLUS Adrian Wiener, medic la spitalul Judetean din Arad, s-a vaccinat
Foto: Facebook/Adrian Wiener

Deputatul USR PLUS Adrian Wiener, medic la spitalul Judetean din Arad, s-a vaccinat marti, 5 ianuarie, pentru a nu fi "o veriga in lantul de perpetuare a transmiterii comunitare a acestei boli".

Wiener a scris o postare pe pagina sa de Facebook in care a infirmat cele mai raspandite mituri legate de vaccin.

"NU, vaccinul anti-Covid-19 nu modifica ADN-ul uman; ARN-ul mesager pe care il contine nu intra in nucleul celulei umane, acolo unde se afla ADN-ul. Doar da instructiuni celulelor de la locul injectarii sa produca proteina virala spike, care la randul ei va determina sistemul imun sa produca anticorpi care protejeaza impotriva imbolnavirii; Molecula de ARNm din vaccin este degradata in organism dupa aproximativ 2 zile.

NU, nu s-au sarit etapele de testare inainte de a ajunge sa fie administrat. Tehnologia de utilizare a ARNm la om dateaza de prin 2011, iar acum gratie unui efort colectiv urias acest vaccin a trecut prin toate stadiile de evaluare a sigurantei si eficacitatii - studii pe animale si 3 etape de studiu la om - faza 1, faza 2, faza 3. Faza a 3-a a inclus 40.000 de participanti si a inceput in iulie.

Nu au fost modificate pentru acest vaccin regulile de aprobare de catre FDA sau Agentia Europeana a medicamentului; evaluarea datelor s-a facut insa in timp real, dupa fiecare etapa si nu la sfarsitul tuturor etapelor studiului, ca de obicei, pentru a castiga timp. Toate standrdele de siguranta si eficacitate au ramas la fel.

DA, imunitatea indusa de vaccinare este foarte eficienta si foarte specifica. Infectia cu SARS-CoV-2 determina sinteza mai multor tipuri de anticorpi, indreptati impotriva mai multor componente ale virusului; unii ineficienti sau chiar daunatori. Spre deosebire, vaccinul determina sinteza unui singur tip de anticorpi specifici - impotriva proteinei spike, anticorpi care impiedica intrarea virusului in celula umana. Si deci infectia.

NU, majoritatea bolilor cronice nu contraindica vaccinarea. Dimpotriva, cu cat riscul dezvoltarii unei forme severe/critice de boala in urma infectiei cu SARS-CoV-2 e mai mare, cu atat mai mare e si beneficiul vaccinarii", a scris Adrian Wiener.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry...
#Adrian Wiener, #USR, #medic, #vaccin, #covid , #stiri USR
Comentarii