Curtea de Apel Bucuresti: Roxana Wring a colaborat cu Securitatea. Fosta sefa USR Bucuresti contesta decizia

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 09 Iunie 2020, ora 17:29
16656 citiri
Curtea de Apel Bucuresti: Roxana Wring a colaborat cu Securitatea. Fosta sefa USR Bucuresti contesta decizia
Foto: Facebook / Roxana Wring

Curtea de Apel Bucuresti a constatat marti calitatea de colaborator al Securitatii in cazul Roxanei Wring, fost consilier general si fosta sefa a USR Bucuresti. Decizia poate fi contestata la Inalta Curte.

"Admite cererea de chemare in judecata. Constata calitatea paratei de colaborator al Securitatii. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, cererea urmand a se depune la Curtea de Apel Bucuresti. Pronuntata astazi, 9 iunie 2020, prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin mijlocirea grefei instantei," este minuta instantei.

Dupa anuntul Curtii de Apel Bucuresti, Roxana Wring, a anuntat ca o sa conteste decizia Curtii de Apel Bucuresti.

"Deocamdata, nici eu nu am mai multe informatii decat cele pe care le are si presa (care a aflat de decizie inainte ca ea sa fie publicata pe portalul instantei).

Asa cum am mai spus, nu consider ca am colaborat cu securitatea ca politie politica. Imediat dupa facultate, am lucrat la ONT si am semnat hartii - in fata superiorilor ierarhici - despre care consideram la vremea respectiva ca fac parte din fisa postului. Nu am facut rau nimanui, nu am pactizat cu sistemul, nu am fost o unealta a lui. De altfel, sistemul este cel care m-a hartuit si pe mine si pe familia mea ani buni inainte si dupa angajarea la ONT. Am un dosar de urmarire cu mult mai voluminos decat cel de colaborare.

Dar asta nu mai conteaza foarte mult acum. Cei care vor sa arunce cu pietre n-au nevoie decat de pretext. Pe care l-au primit inca de anul trecut. Din fericire, cei care au trecut prin experienta totalitarismului inteleg si fara explicatii. Nu sunt o eroina. Nu am luptat cu regimul. Insa nu am fost in niciun caz un pion al angrenajului opresiv dezvoltat de regimul comunist," declara Roxana Wring.

Potrivit acesteia, inca de anul trecut a demisionat din USR din proprie initiativa (nu la solicitarile altora, cum au incercat sa dea de inteles). Wring sustine ca in acest moment nu mai are absolut niciun rol politic sau administrativ.

Cererea CNSAS a fost inregistrata pe 21 noiembrie 2019 la sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel Bucuresti. Asta dupa ce Colegiul CNSAS a luat decizia de a sesiza instanta in acest caz pe 9 octombrie 2019.

A lucrat la ONT

Inainte sa plece din Romania, in anul 1980, la 25 de ani, Roxana Wring a lucrat pentru o scurta perioada la Oficiul National de Turism, cand s-ar fi ales cu un dosar de urmarire, dar si cu un dosar de colaborator al Securitatii, potrivit CNSAS.

Roxana Wring a declarat ca nu a fost informata, nu a fost invitata sa dea vreo explicatie si ca nu isi da seama care este motivatia acestei decizii CNSAS. Totusi, a anuntat ca demisioneaza din USR.

Tot pe 9 octombrie, USR a anuntat ca Roxana Wring nu mai este membru USR, spunand ca are criterii clare la admiterea membrilor si nu accepta fosti colaboratori ai Securitatii.

Plecarea din partid atrage si pierderea calitatii de consilier general.

Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a afirmat că este optimistă şi convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul...
Firea la depunerea oficială a candidaturii pentru Primăria București: ”Propunem o colaborare cu toţi colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politică” VIDEO
Firea la depunerea oficială a candidaturii pentru Primăria București: ”Propunem o colaborare cu toţi colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politică” VIDEO
Gabriela Firea a declarat duminică, 28 aprilie, la depunerea candidaturii pentru un nou mandat de primar general al Capitalei, că ea şi echipa sa propun o administraţie dinamică şi o...
#Roxana Wring CNSAS, #Roxana Wring Securitate, #Roxana Wring colaborare , #Bucuresti