Ciolos:" Punem pe primul plan guvernarea si reformele, nu oamenii care cer functii pentru ei si gastile politice"

Marti, 15 Decembrie 2020, ora 12:04
2973 citiri
Ciolos:" Punem pe primul plan guvernarea si reformele, nu oamenii care cer functii pentru ei si gastile politice"
FOTO: Facebook/Dacian Ciolos

Copresedintele USR PLUS Dacian Ciolos a afirmat, marti, ca, "dincolo de cancanul impartirii functiilor", este important sa se acorde atentie aspectelor care afecteaza viata cetatenilor, adaugand ca propunerea facuta de Dan Barna pentru deblocarea negocierilor privind coalitia de guvernare demonstreaza ca alianta ofera solutii, fara "a se crampona" de ocuparea unor pozitii.

Copresedintele USR PLUS Dan Barna le-a propus liderilor PNL si UDMR, Ludovic Orban si Kelemen Hunor, sa ocupe toti trei functii de vicepremieri in viitorul Cabinet, iar pentru sefia Camerei Deputatilor sa candideze Catalin Drula de la USR.

"Dincolo de cancanul impartirii functiilor, poate invatam sa acordam atentie si lucrurilor esentiale care chiar ne afecteaza viata, dar care se afla mai putin in reflectorul spectacolului mediatic prin care se face rating. USR PLUS a cerut de la inceput ca aceste negocieri sa se faca cu angajamente serioase pentru a aseza coalitia in postura de a putea guverna credibil patru ani. Romania a trecut in ultimii 30 de ani prin destramari de coalitii cauzate de tradari sau traseism, care au denaturat vointa cetatenilor la vot si acest lucru nu mai trebuie sa se repete. Acum facem altfel. Punem pe primul plan guvernarea si reformele, nu oamenii care cer functii pentru ei si gastile lor politice. Anuntul facut de catre Dan Barna astazi arata ca noi suntem gata sa oferim solutii, nu sa ne cramponam de functii", a scris Ciolos, pe Facebook.

El a mentionat ca in aceste zile atentia a fost foarte mult focalizata in media pe partea de negocieri de functii si "mai putin spre deloc" pe partea de guvernare.

"Evident ca functiile si, mai ales, oamenii care le vor ocupa sunt importante. Dar la noi guvernarile au fost de foarte multe ori forme fara fond, cochilii aproape goale sau umplute mai degraba cu interese de grup decat cu o viziune despre ceea ce trebuie sa se schimbe in bine prin reforme care sa nu 'taie' prosteste, ci sa reduca risipa, sa dea perspective celor care vor sa munceasca pe bune, nu sa fure sau sa se puna pe capatuiala. Vom discuta cu colegii de la PNL si UDMR masura cu masura, pentru ca asta e mai important decat cum ne impartim functiile", a completat liderul USR PLUS.

Conform acestuia, trebuie abordate aspecte precum deficitul bugetar si gestionarea acestuia, relansarea economica, reformele in Sanatate si in Educatie.

"In primavara, ar trebui sa incepem sa folosim banii europeni si va fi nevoie sa ne punem de acord in coalitia de guvernare cum asiguram canalizarea lor rapida spre investitii si finantarea reformelor fara sa cream birocratie suplimentara in purul stil romanesc din acesti ultimi ani. Despre astea si multe altele trebuie sa discutam, pentru ca in momentul in care mergem in Parlament cu noul Guvern trebuie sa avem un program de guvernare cu tinte si cu obiective clare", a explicat Ciolos.

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Guvernul Netanyahu va fi înlăturat de la putere dacă nu lansează atacul asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei Gaza, susține un ministru israelian
Guvernul Netanyahu va fi înlăturat de la putere dacă nu lansează atacul asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei Gaza, susține un ministru israelian
Ministrul israelian de Finanţe, Bezalel Smotrich, a avertizat duminică, 28 aprilie, guvernul lui Benjamin Netanyahu cu înlăturarea de la putere în cazul în care acesta renunţă la asaltul...
#Ciolos, #USR, #PNL, #guvern , #Dan Barna