Ciolos, la Congresul de fuziune intre USR si PLUS: "Trebuie sa le dovedim oamenilor ca ne pot da tara pe mana. Sunt multi care probabil se intorc acum catre PNL"

Sambata, 15 August 2020, ora 17:593410 citiri
Ciolos, la Congresul de fuziune intre USR si PLUS: "Trebuie sa le dovedim oamenilor ca ne pot da tara pe mana. Sunt multi care probabil se intorc acum catre PNL"
Dan Ciolos va fi copresedinte al noului partid USRPLUS

Fostul premier Dacian Ciolos, fondator al PLUS, a afirmat sambata, in cadrul congresului in care se voteaza fuziunea cu USR, ca "testul" pentru noul partid va fi sa castige increderea electoratului care ar fi tentat sa voteze PNL pentru ca are experienta la guvernare.

"Sunt multi care probabil se intorc acum mai degraba catre PNL tocmai in ideea ca "domnule, astia sunt cum sunt, i-am vazut ca mai sunt si smecheri, nu fac totdeauna ceea ce spun, dar macar au mai trecut prin guvernare. Si cred ca asta va fi testul in urmatoarele saptamani si in urmatoarele luni, sa dovedim nu doar ca avem oameni buni, ca avem ideile bune, dar si ca impreuna ne putem asuma o guvernare, sa le dovedim oamenilor ca pot sa aiba incredere in noi si ca ne pot da tara pe mana." A afirmat Dacian Ciolos

Ciolos a acuzat "ipocrizia" partidelor care promit ceva in campaniile electorale si nu isi respecta promisiunile atunci cand ajung la putere. "Cred ca multa lume asteapta de la noi nu doar sa ne prezentam in fata lor impreuna. Suntem impreuna in fata unei decizii care e importanta nu atat pentru noi, individual, ci e importanta pentru semnalul pe care multi in Romania il asteapta de cativa ani buni de zile. (...) Cred ca mult mai multe lucruri ne apropie mai degraba decat sa ne diferentieze pe noi ca si organizatii si diferentele dintre noi sunt acele diferente de opinie pe care le gasim si societatea romaneasca pe care vrem sa o reprezentam si in numele careia vrem sa facem lucruri in tara asta. Cred ca e o majoritate clara in tara asta care simte ca lucrurile trebuie schimbate pentru ca nu mai putem merge doar cu ipocrizia unor partide care spun un lucru in campanie si fac altceva dupa ce ajung la putere" a adaugat Dacian Ciolos.

Fostul premier a mentionat ca obiectivul USR si PLUS "este sa schimbe ceea ce ne-a blocat evolutia spre o stare de normalitate". "Unii dintre noi am ales sa facem asta in USR, altii am ales sa facem pasul asta in PLUS. Am cautat fiecare dintre noi locul cu care am rezonat mai bine. (...) De mai bine de un an am decis sa parcurgem drumul asta impreuna. Victoriile comune au venit atunci cand am inteles ca dincolo de ceea ce are specific in cultura organizationala PLUS sau USR Romania, dupa mai multi ani de dezbinare, are nevoie si in politica de oameni care sa lucreze impreuna.

In general in Romania, cel putin in ultimii 30 de ani, partidele au dovedit ca stiu sa faca lucruri care sa le diferentieze, dar mai rar sa fie eficiente atunci cand lucreaza impreuna. Mai putin partidele in Romania au dovedit ca stiu sa lucreze impreuna atunci cand e nevoie si cred ca foarte multi oameni in Romania asteapta lucrul asta. Cred ca asta e specificul nostru, sa aratam ca stim sa lucram impreuna, ca stim sa o facem structurat si sa facem cu o perspectiva pe termen lung" a mai declarat Dacian Ciolos.

Ciolos a mai afirmat ca, in opinia sa, "slabiciunea" partidelor din Romania este tocmai faptul ca nu au reusit sa colaboreze.