Cătălin Drulă: Solicităm Guvernului să aplice în regim de urgenţă scăderea TVA de la 19% la 5% la energie şi carburanţi

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 15:00 1590 citiri
Cătălin Drulă FOTO Facebook/ Cătălin Drulă

USR trage un semnal de alarmă, în contextul noilor recorduri negative ale inflaţiei (13,8%) şi ale indicelui ROBOR (5,37%) atinse în luna aprilie şi solicită Guvernului PSD-PNL-UDMR să aplice, în regim de urgenţă, scăderea TVA de la 19% la 5% la carburanţi şi energie, a afirmat preşedintele interimar al partidului Cătălin Drulă.

Toate aceste scumpiri nu fac decât să reflecte lipsa de măsuri a Guvernului şi să demonstreze, o dată în plus, incompetenţa în gestionarea inflaţiei, în contextul în care preţurile au crescut cu peste 30% mai mult decât media europeană. Ce vedem, în schimb, din partea Guvernului PSD-PNL-UDMR este cum se împrumută la dobânzi record, făcând ca fiecare leu să valoreze mai puţin, arată comunicatul de presă al USR.

„Avem o inflaţie record, de aproape 14% şi 0 soluţii din partea Guvernului PSD-PNL-UDMR. În acest moment, cea mai mare grijă a românilor este creşterea preţurilor şi a dobânzilor la credite. În loc să ducă o politică antiinflaţionistă, de câteva luni încoace, coaliţia sărăciei refuză să aplice soluţiile USR din considerente pur politice şi inventează scandaluri false pentru a distrage atenţia de la problemele reale.

Este cât se poate de clar că PNL, PSD şi UDMR nu stăpânesc inflaţia şi că nu au niciun fel de soluţii, doar scuze şi minciuni. O soluţie care s-a aplicat în mai multe ţări europene, o soluţie care ar fi lăsat banii direct oamenilor, în loc să-i colectăm suplimentar prin această inflaţie, este scăderea TVA de la 19% la 5%, ce am propus noi încă din toamnă - scăderea de taxe pe energie şi carburant.

Proiectul a fost depus de USR în Parlament încă din luna octombrie, iar măsura ar fi putut să aibă un efect de calmare a inflaţiei până acum, pentru că preţul la carburant se vede în toată economia. Pe scurt: ar fi redus până acum cheltuielile statului. Ce face actualul guvern? Refuză să aplice măsura”, a declarat preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, conform sursei citate.

Actuala coaliţie nu are nicio scuză să nu aplice proiectul USR de scădere a TVA, propus încă din toamnă, în condiţiile în care cea mai mare creştere a preţurilor a fost înregistrată la gaze, care s-au scumpit cu 85% faţă de luna aprilie 2021, adică de aproape două ori mai mult, mai transmite USRR.

USR face apel către actualul Guvern să dea dovadă de responsabilitate politică şi să aplice această măsură urgent pentru stoparea scumpirilor.

„Toate aceste scumpiri înseamnă un singur lucru: reducerea nivelului de trai al populaţiei. Ne aflăm într-o situaţie economică complicată, care riscă să escaladeze, iar actualul Guvern, în loc să creeze noi sinecuri, agenţii de stat şi posturi calde pentru activul de partid, adică să risipească banii şi să jupoaie mediul privat pentru acoperirea lor, ar trebui să eficientizeze cheltuielile statului şi să aplice scăderea TVA-ului de la 19% la 5% la carburanţi şi energie”, a conchis Cătălin Drulă, potrivit sursei menţionate.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com